Начисление ЕСВ в 2015

Питання по ЄСВ
Larnik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 142 рази

Повідомлення Larnik »

Як роз’яснила ДФС, начисления на минимальную зарплату застосовується за умови, що застрахованою особою відпрацьований повний календарний місяць. При цьому наголосили, що при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи, ставки ЄСВ, встановлені ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ, застосовуються до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Тобто якщо працівника на початку місяця звільняють з роботи чи приймають на роботу в останні дні місяці, то роботодавець, не зобов’язаний нараховувати ЄСВ із розрахунку мінімальної зарплати.
КадровичОк писав:Подскажите, по принятым-уволенным в январе, если не полный месяц и ЗП меньше минималки- начисляем ЕСВ на ФОТ на фактически начисленную ЗП????
І мене цікавить це питання! [/quote]

Поцелуйка
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 5 разів

Повідомлення Поцелуйка »

увольняю в январе и налоги плачу по фактически начисленной зарплате. потому что это блин ваще бред, если человека уволить 2го числа и заплатить за него 450 грн налога.
вот 29го числа еду на семинар, может там че расскажут. в крайнем случае, граничный срок уплаты налога за январь до 20го февраля... если что доперечислю...

КадровичОк
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення КадровичОк »

А если у меня инвалид на пол ставки и ему начислено ЗП 700 грн, я ему ЕСВ на ФОТ 8,41% начисляю как и раньше на 700грн? К минимальной тут нет привязки? СПАСИБО

Larnik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 142 рази

Повідомлення Larnik »

КадровичОк писав:А если у меня инвалид на пол ставки и ему начислено ЗП 700 грн, я ему ЕСВ на ФОТ 8,41% начисляю как и раньше на 700грн? К минимальной тут нет привязки? СПАСИБО
На зарплату инвалида надо начислять как и раньше. А не из расчета миним. зарплаты т.е. на 700 грн.

Света_5
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Света_5 »

Larnik писав:
КадровичОк писав:А если у меня инвалид на пол ставки и ему начислено ЗП 700 грн, я ему ЕСВ на ФОТ 8,41% начисляю как и раньше на 700грн? К минимальной тут нет привязки? СПАСИБО
На зарплату инвалида надо начислять как и раньше. А не из расчета миним. зарплаты т.е. на 700 грн.
Такая же ситуация. Звонила в налоговую, сказали 8,41% с минималки.

Галина_2004
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 195 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення Галина_2004 »

Доброго дня! Піднімаємо з/п для застосування коефіцієнта, середня з/п вийшла - 3677,00 грн, але ЄСВ на 1 працівника вийшло 542,00 грн. Значить потрібно ще піднімати, щоб було не менше ЄСВ на 1 - 700 грн. Правильно я розумію?

КадровичОк
ЗнатокЗнаток

Света_5 писав:
Larnik писав:
Такая же ситуация. Звонила в налоговую, сказали 8,41% с минималки.
А мне в налоговой сказали от фактически начисленной.... Сижу и думаю: как быть. В другую налоговую уже и не знаю есть смысл звонить или нет(

Света_5
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 13 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Света_5 »

Наверное надо попробовать на гарячую линию. У вас налоговая в каком городе?

КадровичОк
ЗнатокЗнаток

Света_5 писав:Наверное надо попробовать на гарячую линию. У вас налоговая в каком городе?
#wall#
ХАРЬКОВ

okvido
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 8 разів
Подякували: 16 разів

Повідомлення okvido »

Larnik писав:Як роз’яснила ДФС, начисления на минимальную зарплату застосовується за умови, що застрахованою особою відпрацьований повний календарний місяць. При цьому наголосили, що при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи, ставки ЄСВ, встановлені ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ, застосовуються до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Тобто якщо працівника на початку місяця звільняють з роботи чи приймають на роботу в останні дні місяці, то роботодавець, не зобов’язаний нараховувати ЄСВ із розрахунку мінімальної зарплати.
КадровичОк писав:Подскажите, по принятым-уволенным в январе, если не полный месяц и ЗП меньше минималки- начисляем ЕСВ на ФОТ на фактически начисленную ЗП????
І мене цікавить це питання!
Если не секрет где Вы такое слышали или читали

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”