Начисление ЕСВ в 2015

Питання по ЄСВ
Лагню4ка
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 49 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення Лагню4ка »

Да-да, извините, уже отредактировалась:)

Аря
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 429 разів
Подякували: 2568 разів

Повідомлення Аря »

Лагню4ка писав:Отож #wall#
А-а, поняла. 1) роботодавці - 1й абзац
підприємства, установи.... -2й абзац
Ой, чуднЫе!

Все-таки из того, что они пишут, я никак не могу сделать вывод что мне - предприятию юр.лицу - светят какие-либо коэффициенты. Видимо, вредно принимать какие-то законы часа в 2 ночи.
#rolf# #rolf# #rolf# #rolf#
это как в сериале:

"Ничего хорошего не происходит после 2 часов ночи.
Когда стукнет 2 часа, просто идите домой и ложитесь спать.
Когда время перевалило за 2 часа ночи, надо просто идти спать, потому что решения,
которые ты принимаешь после двух часов ночи - это неправильные решения.
Когда часы бьют 2 часа ночи, просто идите спать."

(с) Как я встретил вашу маму.

Юля Малышева
УченикУченик
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Юля Малышева »

Не знаю как у кого, для того, чтобы соблюсти эти условия, для понижающего коэфициента, мне надо повысить зарплату практически в 5 раз. При этом я не выигрываю в налоге на доходы, он увеличился и удержание тоже. Я не увидела этого покращення. Уменьшу налог на прибыль , так за год они еще чего то придумают, чтоб на прибыле ничего не отразилось. Ну это конечно мое мнение

Чайка Владимир
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення Чайка Владимир »

Larnik писав:
Чайка Владимир писав:Добрий день! Якщо працівник відпрацював місяць на неповній ставці з ЗП 600 грн і звільняється + йому нараховується компенсація за невикористану відпустку 500 грн, як розрахувати єсв?
з суми 600 - 3,6, 1, 5 та подоходний і з суми 1218 - 36,83?
з суми 500 так само?
і в табл 1 факт нарахована сума буде 1100, а в рядку 2 - 2136?
Дякую
Е
Если работник принят или уволен посреди месяца, ЕСВ начисляется на фактически начисленную зарплату.

Пример 1

Работник уволился 5 марта 2015 года, за отработанные 4 р.дн. марта ему начислили зарплату в сумме 482 грн и компенсацию за неиспользованные 3 к.дн. отпуска — 325 грн. Ставка ЕСВ — 37%. Как начислять ЕСВ в марте?

Общая сумма начисленного дохода за март:

482 грн + 325 грн = 807 грн.

Но учитывая то, что работник уволился в начале марта (он не пребывал в трудовых отношениях полный календарный месяц), ЕСВ начисляется на фактическую сумму зарплаты:

807 грн × 37% = 298,59 грн.

На практике может быть такая интересная ситуация: когда первое число месяца приходится на выходной день, а работник принят на работу в первый рабочий день этого месяца, у работодателя вроде не возникает обязанности начислять ЕСВ из расчета минзарплаты. Так же будет и в случае, когда последний рабочий день месяца является выходным, а работник уволен в последний рабочий день этого месяца.
А якщо відробив повний місяць, то з суми807 - 3,6% , а з суми 1218 - 37% ?
і ще питання - в таблиці 6 - всю суму відображаємо одним рядком , не розбиваємо зарплату і компенсацію?
Дякую.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

Чайка Владимир писав:А якщо відробив повний місяць, то з суми807 - 3,6% , а з суми 1218 - 37% ?
і ще питання - в таблиці 6 - всю суму відображаємо одним рядком , не розбиваємо зарплату і компенсацію?
Дякую.
Пример формирования показателей отчета относительно сумм начисленного единого взноса
В программном обеспечении, с помощью которого формируется отчет, обязательно необходимо отключить функцию "автоматический расчет".

Например: лицо состояло в трудовых отношениях полный календарный месяц (январь 2015 года) и ему начислили заработную плату 807,00 грн, то есть меньше минимального размера (работал на условиях неполного рабочего времени). Сумма, на которую плательщик в таком случае начисляет единый взнос, составляет, 1218 гривен. При этом в таблице 6 приложения 4 отражаем:

реквизит 15 "Количество календарных дней пребывания в трудовых / ГП отношениях в течение отчетного месяца" - 31 день;

реквизит 17 "Общая сумма начисленной заработной платы/дохода (всего с начала отчетного месяца)" - 807,00 грн;

реквизит 18 "Сумма начисленной заработной платы/дохода в пределах максимальной величины, на которую начисляется единый взнос" - 807,00 грн;

реквизит 19 "Сумма удержанного единого взноса за отчетный месяц (с заработной платы/дохода)" - 29,05 гривен.

Все остальные реквизиты заполняются в соответствии с Порядком N 454.
Если компенсация начислена и работник продолжает работать, то - да, в одной строчке, не разбивая.
С другой стороны:
Чи є базою нарахування ЄВ компенсація, нарахована роботодавцем працівнику, за невикористані щорічні відпустки (основну та додаткову)?
...у разі виплати роботодавцем зазначених сум компенсацій працівнику після його звільнення єдиний внесок не нараховується та не сплачується, оскільки, суми грошових компенсацій за невикористані щорічні (основну та додаткову) відпустки є платою за невідпрацьований час.
Зображення

магда
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення магда »

Всем доброе утро, у меня только закончилась проверка по ЕСВ и проверяющие не сказали . что я неправильно начисляла есв на компесацию уволеному работнику, а начисляла я его и на компенсацию. Объясните, может я незнаю чего-то в этом вопросе?

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

магда писав:Всем доброе утро, у меня только закончилась проверка по ЕСВ и проверяющие не сказали . что я неправильно начисляла есв на компесацию уволеному работнику, а начисляла я его и на компенсацию. Объясните, может я незнаю чего-то в этом вопросе?
Смотря когда Вы её начислили
Ещё раз полная выдержка 301.03:
Питання
Чи є базою нарахування ЄВ компенсація, нарахована роботодавцем працівнику, за невикористані щорічні відпустки (основну та додаткову)?
Відповідь
Коротка:
Суми грошових компенсацій за невикористані щорічні (основну та додаткову) відпустки, нараховані роботодавцем працівнику у місяці звільнення, є базою нарахування та утримання єдиного внеску.
При цьому, у разі виплати роботодавцем зазначених сум компенсацій працівнику після його звільнення єдиний внесок не нараховується та не сплачується, оскільки, суми грошових компенсацій за невикористані щорічні (основну та додаткову) відпустки є платою за невідпрацьований час.
Повна:
Статтею 24 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР № 504 визначено, що у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткові відпустки працівникам, які мають дітей (незалежно від підстав звільнення).
Відповідно до п. 1 частини першої ст. 7 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці».
Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні ЄВ передбачено Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 № 5 (далі – Інструкція № 5).
Згідно з п.п. 2.2.12 розд. 2 Iнструкції № 5 суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток працівникам у розмірах, передбачених законодавством, входять до фонду оплати праці у складі фонду додаткової заробітної плати та є об’єктом для нарахування і утримання ЄВ.
Водночас, згідно з частиною другою ст. 7 Закону № 2464 для осіб, які, зокрема, отримують заробітну плату (дохід) за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, ЄВ нараховується на суму, що визначається шляхом ділення заробітної плати (доходу), виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована.
Зазначений порядок нарахування ЄВ поширюється також на осіб, яким після звільнення з роботи нараховано заробітну плату (дохід) за відпрацьований час.
Отже, суми грошових компенсацій за невикористані щорічні (основну та додаткову) відпустки, нараховані роботодавцем працівнику у місяці звільнення, є базою нарахування та утримання ЄВ.
При цьому, у разі виплати роботодавцем зазначених сум компенсацій працівнику після його звільнення ЄВ не нараховується та не сплачується, оскільки, суми грошових компенсацій за невикористані щорічні (основну та додаткову) відпустки є платою за невідпрацьований час.
Зображення

*Lyuda*
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення *Lyuda* »

Добрый день!
Тоже интересует вопрос:

Для применения Закона 1863
при расчете показателей
-БН (зо);
-СП(зо)м;
-СмБН(зо) и т.д.

берем общие данные, с учетом работающих инвалидов?

vav98
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення vav98 »

Уважаемые коллеги !

Я числюсь 1 в частном предприятии и 1-а в отпуске по уходу за ребенком до 3 лет (на нее ЗП не начислялась эти 3 года).

Для применения коэффициента 0,4 к базовому ЕСВ я выполнил все необходимые условия (как мне кажется) :
поднял ЗП на 30% , стала более чем в 3 раза больше минимальной и т.д. Так плачу и начисляю ЕСВ , начиная с января 2015 г.
Теперь из отпуска по уходу за ребенком до 3 лет выходит работница с 10 марта 2015 г.

Какой минимальный уровень ЗП я должен ей начислять , чтобы применять коэффициент 0,4 к стандартному ЕСВ ( у меня 38,! %), как правильно все сделать ?

Спасибо за консультацию.

Малинаа
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 5 разів

Повідомлення Малинаа »

Пожалуйста, помогите понять как применить коэффициент 0,4...Сейчас з/п минимальная....сколько нужно начислять, что бы применять эти новшества.... Может кто подскажет ссылку с примером...Совсем запуталась...

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”