Отчет по ЕСВ (часть-2)

Питання по ЄСВ
Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Irina777 писав:В июле был принят работник на новое рабочее место. Ранее читала разъяснения ПФУ, что необходимо в таблице 6 гр.25 "Ознака нового рабочого місця" проставлять отметку в течение 2-х лет.
Ничего не поменялось?

ДФСУ у підкатегорії 301.06.01 ЗІР відповіла, протягом якого терміну страхувальник графу «Ознака нового робочого місця» таблиці 6 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ заповнює з позначкою «1-так».

Відповідно до п. 3 ст. 24 Закону України від 05 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення» роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну таку особу щомісяця за рахунок коштів Державного бюджету України компенсуються фактичні витрати у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, у разі працевлаштування особи на нове робоче місце,страхувальником протягом 2 років графа «Ознака нового робочого місця» таблиці 6 додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, заповнюється з позначкою «1-так».

нема компенсації- не заповняється

Irina777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1778 разів
Подякували: 1096 разів

Повідомлення Irina777 »

ar4ik писав:
Люлик писав:
tomassa писав: нет
я ставлю только в месяце приема. Это считается нарушением?
я раньше ставила, мне позвонили с Пенсионного и наорали, что эту галку должны ставить только те, кто претендует на возмещение за вновь созданное рабочее место, с тех пор не ставлю вообще.
Вот и я засомневалась...Почему именно 2 года? И для чего? Если большой штат работников - дополнительная головная боль для бухгалтера...Надо все отследить... Пенсионный консультаций не дает, налоговая не знает, что ответить...

barash_vn
Гений
Гений
Дякував (ла): 186 разів
Подякували: 80 разів

Повідомлення barash_vn »

В августе работник был в отпуске 24 дня и 7 рабочих. Как правильно в табл. 6 это всё отобразить?? Двумя строчками или одной?

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Nadiy »

barash_vn писав:В августе работник был в отпуске 24 дня и 7 рабочих. Как правильно в табл. 6 это всё отобразить?? Двумя строчками или одной?
У Таблиці 6 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам" суми відпускних відображаються окремим рядком з кодом типу нарахувань "10". При цьому "перехідні" відпускні відображаються окремими рядками за кожний календарний місяць у сумі, що припадає на дні відпустки конкретного місяця, зазначеного в графі 11 (п. 9 розд. IV Порядку № 435).

Якщо загальна сума нарахованого доходу за звітний період (заробітна плата + відпускні) буде менше МЗП, то у таблиці 6 на застраховану особу необхідно додатково заповнити рядок, де буде відображатись додаткова база нарахування ЄСВ. При цьому у таблиці 6 будуть заповнені, зокрема графи 10 (зазначається код типу нарахувань "13"), 19 та 21.

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Nadiy »

Nadiy писав:
Irina777 писав:В июле был принят работник на новое рабочее место. Ранее читала разъяснения ПФУ, что необходимо в таблице 6 гр.25 "Ознака нового рабочого місця" проставлять отметку в течение 2-х лет.
Ничего не поменялось?

ДФСУ у підкатегорії 301.06.01 ЗІР відповіла, протягом якого терміну страхувальник графу «Ознака нового робочого місця» таблиці 6 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ заповнює з позначкою «1-так».

Відповідно до п. 3 ст. 24 Закону України від 05 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення» роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну таку особу щомісяця за рахунок коштів Державного бюджету України компенсуються фактичні витрати у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, у разі працевлаштування особи на нове робоче місце,страхувальником протягом 2 років графа «Ознака нового робочого місця» таблиці 6 додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435, заповнюється з позначкою «1-так».

нема компенсації- не заповняється
якщо нове робоче місце створено шляхом:

утворення нового суб’єкта господарювання

збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців

модернізації або зміни технології виробництва, що потребує нових знань, навичок та вмінь працівника

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/153-2013-%D0%BF

barash_vn
Гений
Гений

Повідомлення barash_vn »

Nadiy писав:
barash_vn писав:В августе работник был в отпуске 24 дня и 7 рабочих. Как правильно в табл. 6 это всё отобразить?? Двумя строчками или одной?
У Таблиці 6 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам" суми відпускних відображаються окремим рядком з кодом типу нарахувань "10". При цьому "перехідні" відпускні відображаються окремими рядками за кожний календарний місяць у сумі, що припадає на дні відпустки конкретного місяця, зазначеного в графі 11 (п. 9 розд. IV Порядку № 435).

Якщо загальна сума нарахованого доходу за звітний період (заробітна плата + відпускні) буде менше МЗП, то у таблиці 6 на застраховану особу необхідно додатково заповнити рядок, де буде відображатись додаткова база нарахування ЄСВ. При цьому у таблиці 6 будуть заповнені, зокрема графи 10 (зазначається код типу нарахувань "13"), 19 та 21.
У мене заг. сума (з/п+відп) не менше МЗП і перехідних відпускних теж немає. Получається в мене буде один рядок з кодом "10" там буде 24 дні відп. і сума відп. , а другий ряд. буде основна з/п , к-ть днів 7 і сума за ці дні. Правильно я зрозуміла ? Які мені графи звіту заповняти в обох варіантах?

Irina777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1778 разів
Подякували: 1096 разів

Повідомлення Irina777 »

barash_vn писав:
Nadiy писав:

У мене заг. сума (з/п+відп) не менше МЗП і перехідних відпускних теж немає. Получається в мене буде один рядок з кодом "10" там буде 24 дні відп. і сума відп. , а другий ряд. буде основна з/п , к-ть днів 7 і сума за ці дні. Правильно я зрозуміла ? Які мені графи звіту заповняти в обох варіантах?
Не совсем так. В вашем случае:
1 рядок- з/плата - 31день.
2 рядок - отпускные с кодом "10", дни не указываете.

barash_vn
Гений
Гений

Повідомлення barash_vn »

Irina777 писав:
barash_vn писав:
Nadiy писав: У Таблиці 6 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам" суми відпускних відображаються окремим рядком з кодом типу нарахувань "10". При цьому "перехідні" відпускні відображаються окремими рядками за кожний календарний місяць у сумі, що припадає на дні відпустки конкретного місяця, зазначеного в графі 11 (п. 9 розд. IV Порядку № 435).

Не совсем так. В вашем случае:
1 рядок- з/плата - 31день.
2 рядок - отпускные с кодом "10", дни не указываете.
Спасибо Вам огромное !!!!

Max_818
Гений
Гений
Дякував (ла): 51 раз
Подякували: 17 разів

Повідомлення Max_818 »

Столкнулся со следующей ситуацией: два сотрудника были уволены в конце июля (31 числа), соответственно в таблице 5 всё это было отображено. Но так получается, можно сказать исторически сложилось, что наш расчетный отдел закрывает зарплату 25 числа, и расчетные этим двум людям перенесли на август месяц (суммы соответственно 300 и 500 грн.). Когда ставлю эти начисления за период 07.2015 ругается "ІПН '_____________' ПІБ. В полі 'Кількість календарних днів перебування у трудових/ЦП відносинах' кількість днів внесено за місяць інший ніж звітний, крім категоріій 42,43,44,45. Когда же делаю период начислений 08.2015, то ругается по поводу разницы между фактической и минимальной з/п. Как всё таки показать эти деньги ?

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Nadiy »

Max_818 писав:Столкнулся со следующей ситуацией: два сотрудника были уволены в конце июля (31 числа), соответственно в таблице 5 всё это было отображено. Но так получается, можно сказать исторически сложилось, что наш расчетный отдел закрывает зарплату 25 числа, и расчетные этим двум людям перенесли на август месяц (суммы соответственно 300 и 500 грн.). Когда ставлю эти начисления за период 07.2015 ругается "ІПН '_____________' ПІБ. В полі 'Кількість календарних днів перебування у трудових/ЦП відносинах' кількість днів внесено за місяць інший ніж звітний, крім категоріій 42,43,44,45. Когда же делаю период начислений 08.2015, то ругается по поводу разницы между фактической и минимальной з/п. Как всё таки показать эти деньги ?
заповніть тип нарахувань-2, кількість днів не заповнюєте

Закрито

Повернутись до “Єдиний соціальний внесок”