Грядуть нові реформи

Обговорюємо законопроекти та інші новини
IRYNA11
Гений
Гений
Дякував (ла): 162 рази
Подякували: 41 раз

Повідомлення IRYNA11 »

Ан-ия писав:
IRYNA11 писав:
IRYNA11 писав:Доброго всім вечора, можливо хтось по трошки розбирав уже новорічні закони???
Ось що мене дуже зацікавило:

14.1.106. максимальні роздрібні ціни - ціни, встановлені на підакцизні товари (продукцію з урахуванням усіх видів податків (зборів). Акцизний податок з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включається до максимальної роздрібної ціни.
Максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) встановлюються виробниками або імпортерами товарів (продукції) шляхом декларування таких цін у порядку, встановленому цим Кодексом. Продаж суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами вищими за максимальні роздрібні ціни збільшеними на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Можливо хто компетентний в цьому запитанні, допоможіть розібратись.
Я ФОП загальник, займаюсь роздрібною торгівлею підакцизом, за мінімальні продажні роздрібні ціни на алкоголь знаю (ідентифікатив), а ось за це вперше чую. Підкажіть кого це стосується і взагалі для чого це?????

Наперед дякую за відповідь!!!
Виправте мене якщо я помиляюсь, це стосується тютюну, алкоголю ні???

меня тоже этот вопрос волнует.как я поняла , мы раньше платили хмелярство 1,5 % с продаж-теперь его отменили и вели этот акцизний.Только его устонавливает ваша налоговая по месту регистрации от 2-5 %.Выйду на роботу буду звонить и узнавать в налоговую.
мені здається що за грудень ще треба буд здавати і доплачувати виноградарство, уже за січень 2015р. буде акцизний. мене цікавить з чого і коли ми будемо його платити???
а от замаксимальні ціни це напевне стосується тільки сигарет, я так думаю??? Бо за алкоголь я знаю тільки за мінімальні оптово - роздрібні ціни, можливо я помиляюся, виправте мене, буду дуже вдячна!!!!

Ан-ия
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 544 рази
Подякували: 733 рази

Повідомлення Ан-ия »

IRYNA11 писав:
Ан-ия писав:
IRYNA11 писав: Виправте мене якщо я помиляюсь, це стосується тютюну, алкоголю ні???

меня тоже этот вопрос волнует.как я поняла , мы раньше платили хмелярство 1,5 % с продаж-теперь его отменили и вели этот акцизний.Только его устонавливает ваша налоговая по месту регистрации от 2-5 %.Выйду на роботу буду звонить и узнавать в налоговую.
мені здається що за грудень ще треба буд здавати і доплачувати виноградарство, уже за січень 2015р. буде акцизний. мене цікавить з чого і коли ми будемо його платити???
а от замаксимальні ціни це напевне стосується тільки сигарет, я так думаю??? Бо за алкоголь я знаю тільки за мінімальні оптово - роздрібні ціни, можливо я помиляюся, виправте мене, буду дуже вдячна!!!!
за грудень понятно что по старому., а по новому пока точно не знаю.У нас как всегда одни вопросы , а ответов ноль

IRYNA11
Гений
Гений

Повідомлення IRYNA11 »

То точно, мені здається це також буде від суми проданого товару, але виноградарство платили ми тільки від проданого алкоготю та пива, а цей напевне будемо платити ще і від проданого тютюну? але це тільки мої домисли.

Патента також уже нема, які подальші дії з ним???
Військовий збір також поміняли:
Стаття 163. Об'єкт оподаткування

163.1. Об'єктом оподаткування резидента є:
163.1.1. загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;
163.1.2. доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);
163.1.3. іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.
163.2. Об'єктом оподаткування нерезидента є:
163.2.1. загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні;
163.2.2. доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Тепер що оподатковується що ні дуже велике запитання.

Ан-ия
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 544 рази
Подякували: 733 рази

Повідомлення Ан-ия »

IRYNA11 писав:То точно, мені здається це також буде від суми проданого товару, але виноградарство платили ми тільки від проданого алкоготю та пива, а цей напевне будемо платити ще і від проданого тютюну? але це тільки мої домисли.
как я поняла у вы выписываете одну нн в конце дня, что пишите товар в асорт. или расписываете всю продажу?

IRYNA11
Гений
Гений

Повідомлення IRYNA11 »

Ан-ия писав:
IRYNA11 писав:То точно, мені здається це також буде від суми проданого товару, але виноградарство платили ми тільки від проданого алкоготю та пива, а цей напевне будемо платити ще і від проданого тютюну? але це тільки мої домисли.
как я поняла у вы выписываете одну нн в конце дня, что пишите товар в асорт. или расписываете всю продажу?
ми ще не платники ПДВ поріг 300 тис. не перескочили, тому з пдв не граюся поки що.
десь було розясненя відносно заповнення нн кінцевому споживачеві, здається одна нн в кінці дня а от відносно чи перераховувати що саме чи товар в асортименті не звернула увагу, вибачте що нічим не допомогла.

Kate4
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 461 раз

Повідомлення Kate4 »

Ан-ия писав:
Не 2-5% , а конкретно 5% для всех, на всю сумму продажи подакцизного товара по чеку РРО.
215.3.10. Для підакцизних товарів, реалізованих відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 цього Кодексу, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків»;

Kate4
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 461 раз

Повідомлення Kate4 »

IRYNA11 писав:То точно, мені здається це також буде від суми проданого товару, але виноградарство платили ми тільки від проданого алкоготю та пива, а цей напевне будемо платити ще і від проданого тютюну? але це тільки мої домисли
И алкоголь, и табачные изделия и топливо. Пиво ''станет'' алкоголем с 01.07.15 года.
Реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, товарів, зазначених у підпункті 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 цього Кодексу, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування»;

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

Про военный сбор:
163.1.2. доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання)

- ФОПы теперь платят 1,5% от каких сумм? всех, которые прошли по счёту (кассе)?
- дивиденды тоже доход, неужели и с них?
- депозиты?
- трудовые соглашения?

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

И ещё одна бредовая идея, от которой япока не могу отказаться, т.е. не вижу аргументов против:

Каковы главные особенности налогового компромисса в Украине?

25 декабря 2014 года принят Закон Украины «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно особенностей уточнения налоговых обязательств по налогу на прибыль предприятий и налогу на добавленную стоимость в случае применения налогового компромисса» (далее – «Закон о налоговом компромиссе»). Сроки процедуры - первое полугодие 2015 года. В дальнейшем не исключены внеплановые документальные проверки предприятий, которые отказались принимать участие в процедуре.

Закон предусматривает:

- возможность налогоплательщика «признаться» в занижении своих налоговых обязательств по НДС и налогу на прибыль в любом налоговом периоде до 1 апреля 2014 года;

- ставка налогового компромисса составит 5 % от суммы заниженных налоговых обязательств по НДС и налогу на прибыль, то есть налогоплательщик сохраняет 95 % суммы минимизированных налогов;

- если государство и налогоплательщик достигают указанного компромисса, последний освобождается от возможной ответственности за указанный период. Также от ответственности освобождаются должностные лица налогоплаткльщика.

Таким образом я могу сознательно сейчас занизить все налоги за декабрь и за год, а, когда появится бланк отчёта о налоговом компромисе - сдать правильные отчёты и заплатить 5%от той суммы, которую иначе я бы заплатила при правильной сдаче отчётов за декабрь и год.

1
Гений
Гений
Дякував (ла): 2028 разів
Подякували: 484 рази

Повідомлення 1 »

Вероніка писав:
Таким образом я могу сознательно сейчас занизить все налоги за декабрь и за год, а, когда появится бланк отчёта о налоговом компромисе - сдать правильные отчёты и заплатить 5%от той суммы, которую иначе я бы заплатила при правильной сдаче отчётов за декабрь и год.
Хорошая идея, но лично у меня такое ощущение, что мы отчёты быстрее сдадим, чем увидим все эти законы опубликованными.#wall#

Відповісти

Повернутись до “Новини законодавства”