Басти писав:В расходы по перечню только бюджетникам 4% от прибыли прошлого года можно включать.
???
138.10.6. інші витрати звичайної діяльності (крім фінансових витрат), не пов'язані безпосередньо з виробництвом та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, зокрема:
а) суми коштів або вартість товарів, виконаних робіт, наданих послуг, добровільно перераховані (передані) протягом звітного року до Державного бюджету України або бюджетів місцевого самоврядування, до неприбуткових організацій, визначених у статті 157 цього розділу в розмірі, що не перевищує чотирьох відсотків оподатковуваного прибутку попереднього звітного року;
я не понял, почему "только бюджетникам")))
статус неприбыльности можно подтвердить 4-ОПП или копией решения о внесении получателя в Реестр неприбыльных учреждений и организаций (додаток 2 к Приказу Минфина "Об утверждении Положения о Реестре неприбыльных учреждений и организаций" № 37 от 24.01.2013
т.е., если в прошлом году была налоговая прибыль, то 4% ее размера можно перечислить (и учесть в расходах по прибыли) при наличии подтверждения, неприбыльности получателя
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!
Рішення про внесення релігійної організації до реєстру неприбуткових я взяла. тільки мене вже блуд взяв стосовно"що не перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року" підприємства. це який рядочок декларації той що до оподаткування чи той що вже до сплати.
Більш менш знаю. Але завжди перпитаю у своїх колег, як кажуть одна голова добре, а дві ще краще. А раптом , я щось забуду чи пропущу, вважаю за краще ще раз обговорити питання. Адже в дискусії народжується істина!!!! Всім хто відгукнувся дуже дякую за підтримку!!!!