я теж знаю, що три роб дніsvitlass писав:ПОРЯДОК фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатностHelgaBuh писав:почему в течении 3 дней, а по инструкции 455 выплата больничных за счет ФСС в срок выдачи зпл,ТаТаша писав:в день перечисления больничных сотруднику, не конкретизировала,
после поступления на соц. счет денег в течение 3х дней вы должны оплатить сотруднику больничный и соответственно заплатить взносы в один день вместе с оплатой самого больничного
который установлен у нас на
предприятии (но не позже) или в любой другой день до этого срока.
9. Після надходження суми коштів, зазначених у заяві-розрахунку, на рахунок страхувальника, останній зобов'язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення у строки, визначені у статті 52 Закону (Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у
зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням ).
ст.52
2. Допомога по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах виплачується:
застрахованим особам, зазначеним у частині першій статті 6 цього Закону, - у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати;
застрахованим особам, зазначеним у частинах другій та третій статті 6 цього Закону, - протягом десяти днів після призначення допомоги.
на самих початках фін-ня ФСС на спецрах була консультація і там чітко писало, що виплатити протягом 3 роб днів - це , напевне, слідувало з трактовки норми Порядку , що повернути зайво отримані кошти протягом трьох днів
я понині виплачую в термін до трьох днів - кошти прийшли, для чого їх тримати