Новое положение о ведении кассовых операций

Банківські платіжні картки, РРО, платіжні термінали
Sancho Panza
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 341 раз

Повідомлення Sancho Panza »

мюсля писав:У меня вообще впечатление, что среди всех этих //// потерялось слово КОРО:
п. 11 розділ 2: "Готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день одержання готівки у повній сумі.
Оприбуткуванням готівки в касах установ/підприємств/відокремлених підрозділів, які проводять готівкові розрахунки з оформленням їх касовими ордерами і веденням касової книги/застосуванням РРО та КОРО (у разі застосування КОРО без застосування РРО), є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів/фіскальних звітних чеків (або даних розрахункових квитанцій)."
должно быть
п. 11 розділ 2: "Готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день одержання готівки у повній сумі.
Оприбуткуванням готівки в касах установ/підприємств/відокремлених підрозділів, які проводять готівкові розрахунки з оформленням їх касовими ордерами і веденням касової книги/застосуванням РРО та КОРО (у разі застосування КОРО без застосування РРО), є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі/КОРО на підставі прибуткових касових ордерів/фіскальних звітних чеків (або даних розрахункових квитанцій)."

А иначе ЗАЧЕМ, предприятию, имеющему РРО нужна КОРО?? На підставі фіскальних чеків наляпали у касову книгу записи і все#sigh# #impossibl
До речі, можливо.
Але ще є пункт 18 розділу 1. Там про КОРО ні слова. Хоча він носить загальний характер, а п. 11 уже спеціальний по відношенню до РРО.

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум

Valencia писав:
Sancho Panza писав:
Valencia писав:А ми всі тут пробуємо здійснити оприбуткування з РРО в касову книгу на підставі ПКО.

Так касова книга заповнюється на підставі виписаних ПКО та РКО. Чи може щось змінилося?
Якщо уважно почитати п. 11 то НБУ саме і пропонує два варіанти: з ПКО/РКО і на підставі фіскальних звітних чеків.
П. 11, та в принципі і все нове положення, написане по зразку - "казніть нельзя помиловать". Де хошь там і став кому :(
Ну да, кручу-верчу-запутать хочу.
А работать то как???#wall#
Ніхто не скаже на 100%. Бух. видання рекомендують одне - на підрозділах з РРО заводьте касові книги і приходуйте через ордера. Оце всі їх ро’яснення і поради.
І коли робиться Z, в 22.00, повинен на підхваті сидіти бух. з касою і відразу оприбуткувати через ПКО в касу підрозділу вилучену готівку з РРО. "Иначе" - неоприбуткування готівки в повній мірі в день надходження. VOBU таке пише.
Хвалені бух.видання/спілки уже давно могли б звернутись до НБУ з листом щоб надали роз’яснення.
Але всі мовчать, так як наче там все ясно і просто написано, і тільки дебіли бухгалтера нічого не розуміють.
Жодної жорсткої критики цієї Постанови в спец. бух. виданнях я не бачив. Може там все очевидно і тільки я не розумію очевидних речей ? Я навіть не знаю.

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 44 рази
Подякували: 949 разів

Повідомлення Вика23 »

Я ВАС не понимаю.
Приходит утром бухгалтер и делает вчерашним числом ПКО.
и нет никаких размышлений и буквоедства

мюсля
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1025 разів
Подякували: 1019 разів

Повідомлення мюсля »

Вика23 писав: Я ВАС не понимаю.
#g_crazy# #g_crazy# У нас бухгалтер, он-же кассир работает по экзотическому графику...#secret#
Магазин работает с 9,00 до 19,00. Ну так в-о-о-т, #g_witch# она на работу, выдает деньги из кассы в РРО по РКО, работает...и с 13,00 до 15,00 #g_witch# на перерыв, потом обратно #g_witch# и уже працює до 19-ї, бо-ж робочий тиждень не повинен перевищувати 40 годин, а ей надо в 19.00 сего-же дня по ПКО выручку оприходовать в кассу#blush#

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум

Вика23 писав: Я ВАС не понимаю.
Незаконо - "п. 11. Готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день одержання готівки у повній сумі."
Вже сто раз це обговорювали. Раніше був такий пункт в старому положенні, що за певних умов дозволяв вранці ордер виписати, зараз його уже немає.
І да - а субота, неділя ?
Припустимо з ранку в понеділок у вас уже в основній касі фактична перевірка. Видаткові і прибуткові ордера - всі на стіл, касову - на стіл. Z з підрозділів - на стіл. І що ми бачимо ? А бачимо ми те що по Z у вас кошти вилучені в п’ятницю ввечері, в суботу ввечері, і неділю ввечері (так як ви зазвичай робите). А на ранок понеділка їх в касовій книзі катма. Резонно питання: де ці кошти були з вечора п’ятниці якщо їх уже вийняли з РРО, хто за них відповідає, де зберігали якщо уже на підрозділах за три дні п’ять касирів змінилось ? І чому вони не оприбутковані в основній касі і їх немає в залишку на ранок понеділка ? Ай яй яй ! нове геніальне Положення то пише - "Готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день одержання готівки у повній сумі, і тільки в касовій книзі.

Ось що пише VOBU в зразку "наказу про оприбуткування готівки", вони це бачать тільки так:
"....
В операційній касі, що розташована за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Соборна, 569, торговельний
центр "Конвалія ", оприбуткування готівки проводити так. Наприкінці робочого дня (о 18:45) касир операційної
каси КОРОЧКІНА Світлана Петрівна повинна сформувати та надрукувати Z-звіт, записати його у Книгу обліку
розрахункових операцій, оформити на всю суму виручки прибутковий касовий ордер та відобразити його
в касовій книзі....
....." Зашибісь. Сама вийняла з РРО, сама виписала ВКО, сама записала в касову книгу. Наступного дня цю саму операцію проводить інша дама з наявних п’яти касирів. Колективна відповідальність. Колесо абсурда. Професійне видання таке нам рекомендує. Навіть не знаю чи після цього вони все ще можуть вважатися професійним виданням.
Що скажите ?

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Вика23 »

какая у ВАС огромная неразрешимая проблема.
я уже написала.
Все значительно проще. И у меня так было всегда. Именно так и будет дальше.

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Вика23 »

и наконец-то всем точно написали, что наличку необходимо изымать из РРО в конце рабочего дня.
Я то: спорили "нужно-ненужно"

Vladvik
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 24 рази
Подякували: 374 рази

Повідомлення Vladvik »

Вика23 писав:и наконец-то всем точно написали, что наличку необходимо изымать из РРО в конце рабочего дня.
Где написали?
Сошлитесь на пункт.

Как правильно выполнять оприходование мы узнаем только тогда, когда начнутся проверки фискалов.
Фискалы поймут положение по-своему и будут штрафовать тех, кто по их мнению выполняет оприходование не так.
Далее будут суды. Если жахнут кого-нибудь крупного, дело может дойти до ВСУ.
ВСУ примет какое-нибудь (не обязательно правильное) решение, по которому и будем работать.

Путь длинный и долгий, а все потому, что положение писали ****** #fool# .

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум

Vladvik писав:
Вика23 писав:и наконец-то всем точно написали, что наличку необходимо изымать из РРО в конце рабочего дня.
Где написали?
Сошлитесь на пункт.
Как правильно выполнять оприходование мы узнаем только тогда, когда начнутся проверки фискалов.
Фискалы поймут положение по-своему и будут штрафовать тех, кто по их мнению выполняет оприходование не так.
ВСУ примет какое-нибудь (не обязательно правильное) решение, по которому и будем работать.
До речі, знаю що спілка оцінювачів оскаржує в суді якусь постанову НБУ (що стосується їх діяльності). Подали позовну заяву "про визнання незаконною та нечинною постанови Правління Національного банку України...." Ще до того, як їх по цій постанові почали "жарити".

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Вика23 »

Vladvik писав:
Где написали?
Сошлитесь на пункт.

Sancho Panza как раз и написал. Выше

Відповісти

Повернутись до “Банк, каса, підзвіт”