= Разные вопросы по КАССЕ и кассовым операциям =

Банківські платіжні картки, РРО, платіжні термінали
jul_kap
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 1075 разів
Подякували: 270 разів

Повідомлення jul_kap »

NATA888 писав: В цьому є логіка!
Думаю якщо приїжає по виручку інкасація тоді видати банку, а коли виручку потрібно відвезти то прізвище касира чи уповноваж.особи.
+100

Именно так и правильно.
У нас была инкассация банком, но иногда носили и сами в другой банк (том зарплатный проект).
Так вот налоговики на проверке сказали если инкассаторы, то пишите Видати банку и в приложение супровідна відомість,
а когда сами несёте то пишите фамилию сотрудника и в приложение квитанция из банка с той же фамилией

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

Дарция писав:
NATA888 писав:
FyDD писав:
В цьому є логіка!
Думаю якщо приїжає по виручку інкасація тоді видати банку, а коли виручку потрібно відвезти то прізвище касира чи уповноваж.особи.
Цитата:" У рядку " Видати " зазначають отримувача готівки- Банк, зокрема при здачі готівки силами підприємства ( не П І Б касира, оскільки не він отримувачем коштів) Той факт,що готівка здана,підтверджується одним із нижчевказаеих доументів ..." Кінець цитати.

Як варіант : Видати: Банк Пупкін чере Петрову.
( у мене Петрова вказана в наказі,що тільки вона уповноважена ніжками доставити готівку до банку разом із супроводжуючою особою ... .
Всім 10% до окладу за суміщення обов"язків.

Думаю, що скоро колеги на роботі з моїми наказами, положенням про касу,касовою дисципліною. графіками змінностями та уповноваженими особами ставити підпис в вечіній час замість гол.буха , відправлять мене примусово на лікування. Вже активно косяться т.к. минулий бухгалтер цього не вимагав.

Важко переконати санітарку в нічний час поставити свій підпис на ПКО в графі головний бухгалтер. Відмовляється, бо це гроші і вона субсідію не отримає.
откуда цитата ?

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення FyDD »

Дарция писав:
NATA888 писав:
FyDD писав:
В цьому є логіка!
Цитата:" У рядку " Видати " зазначають отримувача готівки- Банк, зокрема при здачі готівки силами підприємства ( не П І Б касира, оскільки не він отримувачем коштів) Той факт,що готівка здана,підтверджується одним із нижчевказаеих доументів ..." Кінець цитати.

Як варіант : Видати: Банк Пупкін чере Петрову.
( у мене Петрова вказана в наказі,що тільки вона уповноважена ніжками доставити готівку до банку разом із супроводжуючою особою ... .
Всім 10% до окладу за суміщення обов"язків.

Думаю, що скоро колеги на роботі з моїми наказами, положенням про касу,касовою дисципліною. графіками змінностями та уповноваженими особами ставити підпис в вечіній час замість гол.буха , відправлять мене примусово на лікування. Вже активно косяться т.к. минулий бухгалтер цього не вимагав.

Важко переконати санітарку в нічний час поставити свій підпис на ПКО в графі головний бухгалтер. Відмовляється, бо це гроші і вона субсідію не отримає.
откуда цитата ?

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 44 рази
Подякували: 949 разів

Повідомлення Вика23 »

п. 28 пололожения о ведении кассовых операций №148 от 29.12.17

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення FyDD »

Вика23 писав:п. 28 пололожения о ведении кассовых операций №148 от 29.12.17
28. Касир проводить видачу готівки тільки особі, зазначеній у видатковому касовому ордері або видатковій відомості.
Видача готівки проводиться за довіреністю, оформленою у встановленому порядку згідно із законодавством України, особам, які з поважних причин не мають змоги поставити підпис власноручно. У видатковому касовому ордері після прізвища, імені та по батькові одержувача готівки бухгалтер зазначає прізвище, ім'я та по батькові особи, якій довірено одержати готівку, а в разі видачі готівки за видатковою відомістю перед підписом про одержання грошей касир робить у ній напис "За довіреністю". Видача готівки за довіреністю проводиться відповідно до вимог, передбачених у пункті 27 розділу III цього Положення. Довіреність або нотаріально засвідчена копія довіреності залишається в касира і додається до видаткового касового ордера або видаткової відомості.
.................? ?

Все что есть это :

32. Прибуткові касові ордери і квитанції до них, а також видаткові касові ордери і видаткові відомості заповнюються бухгалтером (відповідальною особою установи/підприємства, на яку покладено обов'язок з оформлення цих документів) у будь-який спосіб, який забезпечив би належне збереження цих записів протягом установленого для зберігання документів терміну.
У касових ордерах зазначається підстава для їх складання і перелічуються додані до них документи. Видача касових ордерів і видаткових відомостей на руки особам, які вносять або одержують готівку, забороняється.
Приймання і видача готівки за касовими ордерами проводиться тільки в день їх складання.
Виправлення в касових ордерах та видаткових відомостях забороняються.
Реквізити у видатковому ордері "Одержав", "Дата", "Сума", "Підпис одержувача", дані документа, що засвідчує особу отримувача [які заповнюються отримувачем готівки (додаток 3 до цього Положення)] та в прибутковому ордері "Прийнято від" не заповнюються в касових ордерах, які оформляються на загальну суму проведених установою/підприємством касових операцій (видача готівки за видатковими відомостями, електронними платіжними засобами, здавання готівки до банку, отримання готівки з банку за чеком та оприбуткування її в касі). Інші реквізити в касових ордерах та видаткових відомостях є обов'язковими до заповнення.

Елена1616
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 31 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Елена1616 »

FyDD писав:
32. ,,,,
Реквізити у видатковому ордері "Одержав", "Дата", "Сума", "Підпис одержувача", дані документа, що засвідчує особу отримувача [які заповнюються отримувачем готівки (додаток 3 до цього Положення)] ,,,,

Я в шоке, только вчиталась, а у меня везде данные паспорта вбиты на компе. Че теперь?

Учетчица
Гений
Гений
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 199 разів

Повідомлення Учетчица »

Елена1616 писав:
FyDD писав:
32. ,,,,
Реквізити у видатковому ордері "Одержав", "Дата", "Сума", "Підпис одержувача", дані документа, що засвідчує особу отримувача [які заповнюються отримувачем готівки (додаток 3 до цього Положення)] ,,,,

Я в шоке, только вчиталась, а у меня везде данные паспорта вбиты на компе. Че теперь?

п.27
Касир вимагає пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу та відповідно до законодавства України може бути використаний на території України для укладення правочинів, у разі видачі окремим фізичним особам готівки (у тому числі працівникам установи/підприємства) за видатковим касовим ордером або видатковою відомістю, записує його найменування і номер, ким і коли він виданий.

Елена1616
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 31 раз
Подякували: 1 раз

Повідомлення Елена1616 »

Учетчица писав:
Елена1616 писав:
FyDD писав:
32. ,,,,

п.27
Касир вимагає пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу та відповідно до законодавства України може бути використаний на території України для укладення правочинів, у разі видачі окремим фізичним особам готівки (у тому числі працівникам установи/підприємства) за видатковим касовим ордером або видатковою відомістю, записує його найменування і номер, ким і коли він виданий.

получается, что п.32 противоречит п. 27

32. Прибуткові касові ордери і квитанції до них, а також видаткові касові ордери і видаткові відомості заповнюються бухгалтером (відповідальною особою установи/підприємства, на яку покладено обов'язок з оформлення цих документів) у будь-який спосіб, який забезпечив би належне збереження цих записів протягом установленого для зберігання документів терміну.
У касових ордерах зазначається підстава для їх складання і перелічуються додані до них документи. Видача касових ордерів і видаткових відомостей на руки особам, які вносять або одержують готівку, забороняється.
Приймання і видача готівки за касовими ордерами проводиться тільки в день їх складання.
Виправлення в касових ордерах та видаткових відомостях забороняються.
Реквізити у видатковому ордері "Одержав", "Дата", "Сума", "Підпис одержувача", дані документа, що засвідчує особу отримувача [які заповнюються отримувачем готівки (додаток 3 до цього Положення)] та в прибутковому ордері "Прийнято від" не заповнюються в касових ордерах, які оформляються на загальну суму проведених установою/підприємством касових операцій (видача готівки за видатковими відомостями, електронними платіжними засобами, здавання готівки до банку, отримання готівки з банку за чеком та оприбуткування її в касі). Інші реквізити в касових ордерах та видаткових відомостях є обов'язковими до заповнення.

Дарция
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 932 рази
Подякували: 1064 рази

Повідомлення Дарция »

FyDD писав:
Дарция писав:
NATA888 писав: Как мне рассказвали на семинаре и читала в журнале, что нужно указывать
Видав ( кому) - конечного потребителя , а не посредника- кассира.
Деньги идут банку, их кассир не отримав, а просто доставил

Дарция
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 932 рази
Подякували: 1064 рази

Повідомлення Дарция »

FyDD писав:
Дарция писав:
NATA888 писав: "Баланс "

Відповісти

Повернутись до “Банк, каса, підзвіт”