Десь півроку тому була така тема при перевірках податкової, що якщо підзвітна особа купляє за власні кошти товар для підприємства, а підприємсто постфактум компенсовує витрати, то податківці оцінювали це як закупку у фізичної особи, і, відповідно, ПДФО. Я робила наказ, в якому давала перелік осіб (майже всі співробітники), які уповноважені здійснювати від імені підприємства наступні витрати (перелік). Під розписку всіх ознайомила.Бюгюльмэ писав:Вы правы, нужно оформлять и проводить авансовые отчеты по факту оплаты ТМЦ подотчетным лицом. Задолженность должна числиться перед подотчетным лицом, а не перед поставщиком. А вот выдать долг подотчетнику можно позже, когда в кассе появятся деньги, нарушения в этом нет.
Как быть с суммами на хознужды,потраченными НАПЕРЕД,без выдачи денег
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 571 раз
- Подякували: 805 разів
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 737 разів
- Подякували: 2025 разів
Коллеги!
Что-то я ,как в той басне дедушки Крылова : " Мартышка к старости слаба глазами стала..."
Вчера(в 100500 раз в своей жизни) подалась оплатить задолженность поставщику (ЮЛ) от ЮЛ через дира наличными в кассу банка , суммы ,естественно гораздо больше 10000 тысяч гривен.
Дир выбрал банк с самым низким процентом комиссии , а не наш , где никогда ни в чем не было проблем.
Сразу же у операциониста ,которая набирала квитанцию , начался форменный скандал.
Вы не имеете права оплачивать больше 10тыс.грн.,расчеты между ЮЛ в день наличными не более 10 тыс.
И сколько я не пыталась донести мысль , что я не рассчитываюсь наличными с ЮЛ , а наооборот , оплачиваю через банк-это и есть безнал,который поставщик получит на р\с.
Выбежали все , вплоть до глбуха банка и тыкали меня в инструкцию 2005г. о недопустимости и преступности моих деяний.
Вчера я пылала праведным гневом, а сегодня думаю,может я всю жизнь жила неправедно?И не имела права платить через банк по миллиону?
Умом понимаю,что права,но хочется,чтобы самые умные главбухи мои форумчанские тоже так сказали))
Что-то я ,как в той басне дедушки Крылова : " Мартышка к старости слаба глазами стала..."
Вчера(в 100500 раз в своей жизни) подалась оплатить задолженность поставщику (ЮЛ) от ЮЛ через дира наличными в кассу банка , суммы ,естественно гораздо больше 10000 тысяч гривен.
Дир выбрал банк с самым низким процентом комиссии , а не наш , где никогда ни в чем не было проблем.
Сразу же у операциониста ,которая набирала квитанцию , начался форменный скандал.
Вы не имеете права оплачивать больше 10тыс.грн.,расчеты между ЮЛ в день наличными не более 10 тыс.
И сколько я не пыталась донести мысль , что я не рассчитываюсь наличными с ЮЛ , а наооборот , оплачиваю через банк-это и есть безнал,который поставщик получит на р\с.
Выбежали все , вплоть до глбуха банка и тыкали меня в инструкцию 2005г. о недопустимости и преступности моих деяний.
Вчера я пылала праведным гневом, а сегодня думаю,может я всю жизнь жила неправедно?И не имела права платить через банк по миллиону?
Умом понимаю,что права,но хочется,чтобы самые умные главбухи мои форумчанские тоже так сказали))
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1353 рази
- Подякували: 936 разів
Басти, банк прав
2.5. Якщо підприємства (підприємці) та фізичні особи здійснюють готівкові розрахунки без відкриття поточного рахунку шляхом унесення до банків готівки для подальшого її перерахування на рахунки інших підприємств (підприємців) або фізичних осіб, то такі розрахунки для платників коштів є готівковими, а для отримувачів коштів безготівковими
-
- Светоч Мысли
Платит дир,на него составляется авансовый отчет.
предприятие свои деньги не снимало с р\с для платежа наличными,в кассу поставщика не вносило наличными.
Возмещение диру будет производится в р\с под оплаченный товар.
Не вижу нарушения.
Это первый раз за 20 лет банк не провел оплату!
предприятие свои деньги не снимало с р\с для платежа наличными,в кассу поставщика не вносило наличными.
Возмещение диру будет производится в р\с под оплаченный товар.
Не вижу нарушения.
Это первый раз за 20 лет банк не провел оплату!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 146 разів
- Подякували: 685 разів
Згідно з п. 1.2 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні №637 (далі - Положення №637), готівкові розрахунки - це платежі готівкою підприємств (підприємців) та фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, роботи, послуги). А відповідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою НБУ від 21.01.2004 р. №22, безготівкові розрахунки - це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів. Отже, якщо підзвітна особа - держатель КПК одержала (зняла з картки) готівку для оплати вартості придбаного товару3, то така фінансова операція називатиметься готівковим розрахунком. І відповідно на неї поширюватиметься обмеження, встановлене Постановою НБУ "Про встановлення граничної суми готівкового розрахунку", зареєстрованою у Міністерстві юстиції України 18.04.2005 р. за №410/10690.
Гранична сума готівкового розрахунку одного підприємства (підприємця) з іншим підприємством (підприємцем) протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, відповідно до пункту 2.3 Положення №637, становить 10000 (десять тисяч) гривень. Зазначені обмеження стосуються розрахунків готівкою в оплату за товари, придбані на господарські потреби і за рахунок коштів, одержаних за корпоративними картками (п. 2.3). Платежі понад зазначену граничну суму проводяться виключно у безготівковій формі. Кількість підприємств (підприємців), з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.
Гранична сума готівкового розрахунку одного підприємства (підприємця) з іншим підприємством (підприємцем) протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, відповідно до пункту 2.3 Положення №637, становить 10000 (десять тисяч) гривень. Зазначені обмеження стосуються розрахунків готівкою в оплату за товари, придбані на господарські потреби і за рахунок коштів, одержаних за корпоративними картками (п. 2.3). Платежі понад зазначену граничну суму проводяться виключно у безготівковій формі. Кількість підприємств (підприємців), з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 4011 разів
- Подякували: 3242 рази
Для предприятия получателя - безналичные расчеты, а для Вас наличные.Басти писав:Коллеги!
Для них ничего, а Вас могут и привлечь.
-
- Светоч Мысли
Привлечь за что?
Через кассу предприятия ничего не проходит!
Составляется авансовый на дира,для закрыия задолжнности поставщику!Если бы это проходило через кассу ЮЛ,согласна,а так -нет!
Это наличные средства физлица-дира!
А не предприятия!
Составляется авансовый на дира,для закрыия задолжнности поставщику!Если бы это проходило через кассу ЮЛ,согласна,а так -нет!
Это наличные средства физлица-дира!
А не предприятия!
-
- Светоч Мысли
Предприятие не платило,платил-директор!
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 4011 разів
- Подякували: 3242 рази
Нарушение кассовой дисциплины.Басти писав:Привлечь за что?
Директор выступает от имени и по поручению ЮЛ, т.е. ЮЛ платит наличными.