Новое положение о ведении кассовых операций

Банківські платіжні картки, РРО, платіжні термінали
chalal
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 27 разів

Повідомлення chalal »

Вика23 писав: Службове вилучення необходимо сделать накануне выполнения Z-отчета.
И внести потом в РРО. Да, да, да.
Откуда ЭТО, хватит слов, я уже ВАС просила Закон, Порядок что угодно - в студию, в ответ - тишина, вывод напрашивается сам.
Вы выполняете втрое предложение п. 6 и не выполняете первое.
.
С чего такой вывод, внимательно читайте сообщения.
Кстати, прошла 2 проверки кассовиков.

Вика23
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 44 рази
Подякували: 949 разів

Повідомлення Вика23 »

chalal писав:
Вика23 писав: Службове вилучення необходимо сделать накануне выполнения Z-отчета.
Откуда ЭТО, хватит слов, я уже ВАС просила Закон, Порядок что угодно - в студию, в ответ - тишина, вывод напрашивается сам.
Вы выполняете втрое предложение п. 6 и не выполняете первое.
.
С чего такой вывод, внимательно читайте сообщения.
Кстати, прошла 2 проверки кассовиков.
Вывод - из Ваших сообщений.
вы вилучення всей наличной выручки делаете перед Z-отчетом?

сейчас уже и проверок-то нет. И специалисты отсутствуют. раньше в ГНИ был отдел. Сейчас - один человек.

chalal
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 27 разів

Повідомлення chalal »

Вика23 писав: Вы выполняете втрое предложение п. 6 и не выполняете первое.
Я выполняю все из п. 6, а где Вы нашли
Службове вилучення необходимо сделать накануне выполнения Z-отчета.

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 143 рази
Подякували: 341 раз

Повідомлення Sancho Panza »

ВОБУ в № 3 від 15.01.2018 дасть коментар нового Положення. Почекаємо. До речі, якщо хтось виписує прохання - викладіть скан.
Поки що в розділі новини той же ВОБУ пише:
"..... Загалом оприбуткуванням готівки тепер уважають запис у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів/фіскальних звітних чеків (або даних розрахункових квитанцій). Тому робимо висновок, що підприємства, які застосовують РРО, також зобов’язані вести касову книгу. Нагадаємо: раніше вони обмежувалися лишень заповненням КОРО."
Як це не практиці буде поки що не ясно.
Давайте підійдемо до цього п. 11 виключно з технічного боку:
- процес оприбуткування готівки в касовій книзі на підставі "фіскальних звітних чеків" може бути здійснений одним способом - касова книга ведеться по кожному РРО (+ КОРО само собою зг. закону про РРО).
О тоді да - в книзі можна зафіксувати весь рух по Z протягом дня, залишки, виручку, вилучення, повернення... Тобто тупо продублювати в кінці дня в касовій книзі Z (без оплат банківською карткою).
Питання одне - навіщо ?
І п. 39 з ци не в’яжеться: ".... Відокремлені підрозділи установ/підприємств, страхові агенти, брокери, розповсюджувачі лотерей, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО або РК та веденням КОРО, але не проводять операцій з приймання (видачі) готівки за касовими ордерами, а також фізичні особи-підприємці касової книги не ведуть."

Що ж це виходить, якщо у тебе "відокремлений підрозділ" і немає оприбуткування або видач по ПКО та ВКО - книгу можна не вести ? А якщо РРО в основному офісі, і так само немає видач по ПКО та РКО, то ти все ж касову книгу зобов’язаний вести бо це не "відокремлений підрозділ" ?
"Впихнути" данні "фіскальних звітних чеків" з багатьох РРО в одну касову книгу підприємства не вийде.
Хто бачить в цьому Положенні логіку ? Або я дебіл, або в ньому безперервний потік паралогізмів і софізмів...

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум

Замість Бухгалтер911 читати - "Журнал, назву якого тут називати не можна"

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум

Я уже писав раніше, і так само думаю і зараз, що логіка спрощення касових операцій в Новому положенні мала б передбачати: визнання факту оприбуткування готівки з РРО одночасно з формуванням, друком та відправкою в ДФС Z-звіту. І все ніяких записів в касову книгу. Навіть запис в КОРО не визначальний - ДФС автоматично уже бачить суму денної виручки, і всі інші показники, тобто декларування готівки відбулося.
Інші пункти (29, 31) це опосередковано підтверджують.
Але з кривого п. 11 цього не випливає. По крайній мірі можливі різні трактування.
Сподіваюсь що поправлять.

INSPECTOR GADGET
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 144 рази
Подякували: 732 рази

Повідомлення INSPECTOR GADGET »

Sancho Panza писав:Хто бачить в цьому Положенні логіку ? Або я дебіл, або в ньому безперервний потік паралогізмів і софізмів...
"Софизмы и афоризмы, маразмы - так заразны, я стал уставать от жизни, спасибо тебе, мой разум!" (гр. "Телевизор" Отечестов иллюзий) #smile3#

А якщо серйозно - логіка одна.
Спрошення здійснення касових операцій.
Sancho Panza писав:ВОБУ в № 3 від 15.01.2018 дасть коментар нового Положення. Почекаємо. До речі, якщо хтось виписує прохання - викладіть скан.
Поки що в розділі новини той же ВОБУ пише:
"..... Загалом оприбуткуванням готівки тепер уважають запис у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів/фіскальних звітних чеків (або даних розрахункових квитанцій). Тому робимо висновок, що підприємства, які застосовують РРО, також зобов’язані вести касову книгу. Нагадаємо: раніше вони обмежувалися лишень заповненням КОРО."
Навіть за "старим" положенням підприємтсва вели касову книгу і КОРО.
Як це не практиці буде поки що не ясно.
Давайте підійдемо до цього п. 11 виключно з технічного боку:
- процес оприбуткування готівки в касовій книзі на підставі "фіскальних звітних чеків" може бути здійснений одним способом - касова книга ведеться по кожному РРО (+ КОРО само собою зг. закону про РРО).
Я й кажу - треба довести розгляд сітаіції до абсурду.
Бо "кожне підприємство веде лише одну касову книгу".
Що ж це виходить, якщо у тебе "відокремлений підрозділ" і немає оприбуткування або видач по ПКО та ВКО - книгу можна не вести ? А якщо РРО в основному офісі, і так само немає видач по ПКО та РКО, то ти все ж касову книгу зобов’язаний вести бо це не "відокремлений підрозділ" ?
Гляньте ось сюди:
38. Установи/підприємства зобов’язані мати касу, а їх керівники зобов’язані забезпечити облаштування цієї каси та зберігання готівки у ній.
"Впихнути" данні "фіскальних звітних чеків" з багатьох РРО в одну касову книгу підприємства не вийде.
Цілком слушно.
Тому схема оприбуткування готівки "за фіск. чеками" підійде не всім.
Але й раніше деякі суб єкти працювали лише за такою схемою.
Оприбуткування в кассі лише після фіск. зв. чека.
Я розумію п. 11 як надання змоги самим обирати собі ритуал оприбуткування готівки - за ПКО, або, якщо потрібно - за фіск. зв. чеками.
З цього виходить логіка п.12.
12. Установа/підприємство на підставі цього Положення зобов’язане розробити та затвердити внутрішнім документом порядок оприбуткування готівки в касі установи/підприємства, у якому максимально врахувати особливості роботи як установи/підприємства, так і його відокремлени х підрозділів [внутрішній трудовий розпорядок, режим роботи, графіки змінності, порядок та особливості здавання готівкової виручки (готівки) до банку]
Тобто, підприємство само обирає схему оприбуткування, за ПКО, АБО за фіск. зв. чеком, з урахуванням внутрішнього трудового розпорядку, режиму роботи, графіків змінності, порядоку та особливостей здавання готівкової виручки (готівки) до банку.
Іншого логічного висновку з п.11 немає.
Залиишається лише дурисвітство та маячня ...
Замість Бухгалтер911 читати - "Журнал, назву якого тут називати не можна"
#smile3# #smile3#
Плейбой?... Пентхаус?... Что-то ещё позабористее?

Доречі - ось кажуть те ж саме, що і я...
http://dailylviv.com/news/ekonomika/koz ... koyu-53793

Sancho Panza
Высший разум
Высший разум

INSPECTOR GADGET писав:[
Цілком слушно.
Тому схема оприбуткування готівки "за фіск. чеками" підійде не всім.
Але й раніше деякі суб єкти працювали лише за такою схемою.
Оприбуткування в кассі лише після фіск. зв. чека.
Тут я вас не дуже зрозумів. Що таке "схема оприбуткування готівки "за фіск. чеками""
Ви маєте не увазі що і раніше в підрозділах (магазинах) можна було не вести касову книгу (якщо не було роботи з ПКО і ВКО), а тільки КОРО ?
І виручку здавали на пряму в банк без ВКО ?

Щодо "напряму в банк" НБУ у свіжих листах про Старе положення писав що без ПКО/ВКО - фігушки. Напряму з РРО тільки через інкасаторів. Напряму в банк з РРО - ніззя, тільки через основну касу, потім ВКО в банк.

INSPECTOR GADGET
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 144 рази
Подякували: 732 рази

Повідомлення INSPECTOR GADGET »

Sancho Panza писав: Тут я вас не дуже зрозумів. Що таке "схема оприбуткування готівки "за фіск. чеками""
Хм... це власний "неологізм", який я щойно придумав.#smile3#
Я мав на увазі те, що декотрі підприємтсва, враховуючі спеціфіку їх роботи, й раніше оприбутковували готівку в касі тільки після закінчення роботи з РРО. Коли режим роботи підприємства повіністю збігав з інтервалом часу, в якому застосовується РРО, та навіть іноді РРО застосовувався в меншому інтервалі часу, ніж робота бухгалтерії та каси.

Приклад з життя.
РРО встановлено безпосередньо в кассі підприємства (ринку).
Контора ринку працює з 6-ї до 13-Ї.
РРО "обнуляють" приблизно об 11-Ї (бо кошті вже всі зібрано), тобто роздруковують фіскальний звітний чек, не забувши передчасно зробити "сл. видачу".
Бухгалтерія оформлює ПКО, за яким кошти з РРО оприбутковується в касовій книзі.
Після оприбуткування готівка вже розполіяється за потребами підприємства із оформленням ВКО, чи відомостей.
В установу , банку, підзвіт, відрядження, тощо.
Ви маєте не увазі що і раніше в підрозділах (магазинах) можна було не вести касову книгу (якщо не було роботи з ПКО і ВКО), а тільки КОРО ?І виручку здавали на пряму в банк без ВКО ?
і таке було. але я не про це.
Щодо "напряму в банк" НБУ у свіжих листах про Старе положення писав що без ПКО/ВКО - фігушки. Напряму з РРО тільки через інкасаторів. Напряму в банк з РРО - ніззя, тільки через основну касу, потім ВКО в банк.
Так, чі інше, це дискусійне питання остаточно (сподіваюся) вирішено в новому Положенні на користь "чеку видачі коштів РРО" .
Вилучення готівки з місця здійснення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або РК для здавання її до банку оформляється відповідними чеками РРО із виконанням операції "службова видача”.

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

Відповісти

Повернутись до “Банк, каса, підзвіт”