ой, ФОП 2 група. Тобто я повинна проводити чек, коли гроші на рахунок отримую? а як же те, що чек повинен бути виданий не пізніше як клієнт отримає товар?Оля-ля777 писав: ↑23 лютого 2024, 10:48Хто ви: ТОВ, ФОП? На якій системі оподаткування? Якщо на єдиному податку, то там дохід рахується за касовим методом.teta писав: ↑23 лютого 2024, 00:29Доброго вечора, підкажіть будь ласка, заплуталась. Пробиваємо чеки в ПРРО при відправці накладеним платежом в день відправки, відправляємо Новою Поштою, гроші отримуємо на р/р від Нова Пей. Наприкінці року є декілька відправлених та ще неоплачених замовлень (чеки проведені, гроші ще не отримані). Питання чи включаємо в суму доходу в декларації ці неоплачені замовлення?
Програмний РРО
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1899 разів
- Подякували: 6518 разів
- Контактна інформація:
Спойлер
Хто ви: ТОВ, ФОП? На якій системі оподаткування? Якщо на єдиному податку, то там дохід рахується за касовим методом.
[/quote]
[/quote]
Спойлер
ой, ФОП 2 група. Тобто я повинна проводити чек, коли гроші на рахунок отримую? а як же те, що чек повинен бути виданий не пізніше як клієнт /quote]
Спойлер
отримає товар? [
Саме через це дані декларації "рватимуть" з Z звітами. І це нормально, бо єдинник 2 гр дійсно показує доход по касовому методу.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2394 рази
- Подякували: 752 рази
Доброго дня.
Операции на ПРРО могут осуществлять только те, на кого подали 5-ПРРО.
А если чеки пробивает сотрудник (без подачи 5ПРРО) под сертификатом ФОПа - как это наказуемо ?
"Розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.
Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру програмних РРО на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО."
Операции на ПРРО могут осуществлять только те, на кого подали 5-ПРРО.
А если чеки пробивает сотрудник (без подачи 5ПРРО) под сертификатом ФОПа - как это наказуемо ?
"Розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.
Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру програмних РРО на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО."
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1899 разів
- Подякували: 6518 разів
- Контактна інформація:
Довго минулого року шукала... Перелопатила купу всякого...
Про компроментацію ел ключа...і тд
Хоча знаю, що і так працюють, але треба дивитись по ситуації.
Якщо це інтернет-магазин - то одне...а якщо стаціонарна точка вибиття чеків - зовсім інше...
Я зробила окремо для всіх касирів, приватовські через іхній особистий інтернет-банкінг. Доволі все швидко і легко.
І точно дотримується норма закону
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2394 рази
- Подякували: 752 рази
Я смутно помню /давно читал, не уверен/ вроде грозили чеки признать не действительными, которые пробил кассир без личного ключа.Tasa писав: ↑29 травня 2024, 13:00Довго минулого року шукала... Перелопатила купу всякого...
Про компроментацію ел ключа...і тд
Хоча знаю, що і так працюють, але треба дивитись по ситуації.
Якщо це інтернет-магазин - то одне...а якщо стаціонарна точка вибиття чеків - зовсім інше...
Я зробила окремо для всіх касирів, приватовські через іхній особистий інтернет-банкінг. Доволі все швидко і легко.
І точно дотримується норма закону
Хотелось и как на практике узнать. Но наверно так мало кто делает. Или не попадается
- Яков
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 14129 разів
- Подякували: 27928 разів
Також робив у деякіх ФОПів. Але якщо один ПРРО та один касир (продавець) на зміні — то це "швидко і легко" при роботі; а якщо один ПРРО і 2 касира (продавця), просто сидять поруч і обслуговують клієнтів: один з них, наприклад, відкрив зміну, обслужив клієнта (продав товар), вийшов на перекур (пішов на обід), тим часом прийшов інший клієнт (покупець), якому потрібно пробити чек; другий касир повинен зайти до ПРРО зі своїм ключем, після цього повернувся з перекуру (обіду) перший касир, а другий пішов на півгодини до банку (або на обід) ... — з відкриттями-закриттями змін буде зовсім не "швидко і легко" при роботі...
-
- Ученик
Здравствуйте. Фоп 2 группа. Есть оффлайн магазин где работает фоп без наёмных сотрудников. С терминалом на котором есть прро. Запускаем интернет магазин на котором хотим принимать онлайн оплату ликпей, на которую также надо выписывать чеки на наложеый платерж также. Так как нет наёмных сотрудников, как зарегистрировать второй прро? Или какие другие варианты?