обмен электронными накладными

Подання звітності в електронному вигляді
novichok48
Просвещенный
Просвещенный
Подякували: 3 рази

Повідомлення novichok48 »

tomassa писав:
novichok48 писав:А подскажите в Медок відает ошибку Неможливо завантажити сертифікат для контрагента. Что бы это значило?
Может контрагент не в Медке?

вот не знаю((( просто с одним только контрагентом такое а все остальные отправляються куда то. У меня модуль который отправляет всем не только тем кто в Медок.

zxcvbn
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 13 разів

Повідомлення zxcvbn »

ArinaArina писав:
fox_point писав:
ArinaArina писав: почему 5? 30 делать придется.
почему 30? можно сделать 6 по 5 дней. )))))
в какой программе? у меня 1С, там только за 1 день можно, в ОПЗ тоже.

Подскажите пожалуйста, как мне получить с ЕРНН налоговую накладную от поставщика выписанную от 31,01,2015 г., когда она зарегистрирована не знаю. Разве запит можно отправлять только один раз в день?

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

zxcvbn писав:
Подскажите пожалуйста, как мне получить с ЕРНН налоговую накладную от поставщика выписанную от 31,01,2015 г., когда она зарегистрирована не знаю. Разве запит можно отправлять только один раз в день?
можно как за 1 день, так и макс. за 5 дней с указанного дня в запыте, но как выше написано на ОПЗ 5 дневный срок не распространяется

zxcvbn
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 13 разів

Повідомлення zxcvbn »

Люлик писав:
zxcvbn писав:
можно как за 1 день, так и макс. за 5 дней с указанного дня в запыте, но как выше написано на ОПЗ 5 дневный срок не распространяется

Чтобы оформить этот запрос надо ли обязательно знать дату регистрации налоговой накладной поставщиком в ЕРНН?

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

zxcvbn писав:

Чтобы оформить этот запрос надо ли обязательно знать дату регистрации налоговой накладной поставщиком в ЕРНН?
нет, ВЫ ставите дату начиная от какой нужно получить выписку( налоговые) + макс. 5 дней.
Я обычно в запросе пишу дату понедельника + 5 дней и того выходит рабочая неделя

rubin
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2353 рази
Подякували: 1790 разів

Повідомлення rubin »

Financier писав:Я отправляла запит тоже за предыдущий день. В итоге, пришел запит 04.02.15 за 31.01.2015 что НН нет зарегиных. Сдела еще один запит, и теперь есть. Получается, что нужно ждать 15.02.2015 и только тогда проверять за 31.01.15, а то вдруг кто вспомнит и зарегистрирует НН еще )))
та да.. не нравится мне такое.... я вот для себя думаю так:буду в 1с как и раньше вести реестр, после окончания месяца делать запыты и сравнивать зарегиные с теми что должны быть..по первому событию из 1с. головняк конечно выходит.. в сезон я сдохну на работе.. и ладно если небольшие обороты и документооборот и все поставщики зарегятся раньше чем 15-е число следующего месяца, то есть вариант сдать деку тогда когда считаешь нужным. а так выходит что пик сдачи начнется реально в последние дни.. это ж хиндец будет.. да и не удобно с медком и этими запытами, часть в одном месяце, часть будет в следующем..ой убила б.....этих придумковатых#g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# #g_cray2#

maple_syrup*
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення maple_syrup* »

в медке выданные налоговые стоят с галкой о том что приняты в ЕРНН и с номером регитсрации (900...). Делаю вытяг из ЕРНН их нет, моих, которые с галкой? как же покупатель будет их брать в нк??
И все-таки не могу понять каким образом отправить просроченные НН и/или которые не досягають 10000 и все-таки зарегистрировать в ЭРНН? #wall#

G@lk@
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 68 разів

Повідомлення G@lk@ »

Люлик писав:
zxcvbn писав:

нет, ВЫ ставите дату начиная от какой нужно получить выписку( налоговые) + макс. 5 дней.
Я обычно в запросе пишу дату понедельника + 5 дней и того выходит рабочая неделя
Но налоговая может быть запегистрирована и в выходной день: сервер работает и многие бухгалтера тоже

vvmin
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 14 разів

Повідомлення vvmin »

G@lk@ писав:
Люлик писав:
zxcvbn писав:

Но налоговая может быть запегистрирована и в выходной день: сервер работает и многие бухгалтера тоже
Підтверджую. Мав такий прецедент.

vvmin
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 14 разів

Повідомлення vvmin »

karmen2011 писав:
vvmin писав:
Tatyana777 писав: Зачем тогда столько бухгалтеров парятся с этим обменом?
Паряться, бо ще не розуміють безглуздість обміну зареєстрованими ПН. Гірше, що парять мізки своїм КА.
Затем чтобы облегчить работу коллегам .можно сделать 5 одинаковых запросов в ДПИ и зная определенно .что есть зарегистрированные НН .только в одном из них увидеть ЕЕ.тоесть НН!
Якщо робити запит на конкретну ПН, то можна здійснити масу безрезультатних запитів протягом навіть 15 днів аж до моменту, поки ПН буде зареєстрована продавцем. Тому я візму на себе сміливість припустити, що Ви мали на увазі зовсім інше, а саме, запити на дату (період) реєстрації. В такому разі Ви маєте одержати Витяг та ПН, що зареєстровані у цей день (період). Добре, якщо все добре, тоді не виникла б наша дискусія. Розглянемо випадок, коли стався збій і Ви не одержали, наприклад, Витяг. В цьому випадку не бачу користі від ПН, надісланих постачальником. По-перше, такі ПН не містять інформацію про дату реєстрації. По-друге, Вам неодмінно потрібно дістати цей витяг хоча б для того, щоб знати, що на цю дату нема зареєстрованих ПН, або ж мати документальне підтвердження реєстрації із накладеним ЕЦП ДФС.
Інший випадок, коли Витяг прийшов, а ПН (усі чи деякі) не надійшли. Знов не бачу користі від ПН, надісланих постачальником. Їх перелік є у Витягу. ПН підписані і надіслані постачальником не можуть замінити ПН, скачані із сервера ДФС із накладеним ЕЦП ДФС. Бо тільки ПН із ЕЦП ДФС (тобто скачані з єдиного реєстру) є підставою для нарахування податкового кредиту.
Розглянемо простий приклад. На сервері ДФС стався збій. Наслідки усунули. Винних не знайшли. Пройшло майже три роки. Про це успішно забули. ...До Вас приходить перевірка. І раптом виясняється, що на сервері ДФС немає вашої вхідної ПН. На думку ДФС у Вас була завищена сума податкового кредиту три роки тому. Вони звісно проведуть внутрішнє розслідування, винних не знайдуть. Фірма постачальника давно закрита. А Вам потрібні підтверджуючі документи. І тут виясняється...
витяг із Закону України від 28.12.2014р. № 71-VIII “Зміни до податкового кодексу України”:

"Відповідно до п.201.10 ст.201. “з врахування п.201.1” податкова накладна складена продавцем в електронній формі та зареєстрована в ЄРПН є для покупця підставою для включення сумми ПДВ до суми податкового кредиту відповідного податкового періоду.
При цьому така податкова накладна вважається отриманою покупцем та зареєстрованою в ЄРПН тількі у разі її отримання на відповідний запит покупця до реєстру разом з витягом з нього (абз.5 п.201.10 ст.201 ПКУ).
Тобто саме така накладна, а не накладна отримана від продавця, є підставою для формування податкового кредиту.

Відповісти

Повернутись до “Подання звітності в електронному вигляді”