levva5 писав:
Делаю все как в обычном порядке. Просто у нас много незарегистрированных нн, поэтому все кидаю как обычно на регистрацию/ отправка в в ДФС, сейчас медок не предо мной, не помню как точно называется кнопка/. Когда приходит квитанция один с ответом, что не принято, т к срок прошел или сумма до 100000, появляется в наступных лействиях , отправить контрагенту. Отправлюя, все доходит, видят нн.
Вот я в медке их скопировала пропали печати, что не приняты в ДФС и Доставлено кнтрагенту. Отправила только в ДФС. ОТвет- Збережено але не прийнято. Необхидно надати розрахунок-коригуання. Впрос- как составить этот розр-кориг, чтоб НН принялась, Ведь ничего менять не нужно. Только чтоб прошли суммы в ЕРНН. Просто я пробовала как-то на одну с крестиком отправить эту кориг. с минусом вернулось что нечего коригувать, поскольку ее в РЕНН нет. Так как правильно этот розрах. сделать??? нули поставить, просто суммы или сначала с минусом а потом с плюсом???
levva5 писав:
Делаю все как в обычном порядке. Просто у нас много незарегистрированных нн, поэтому все кидаю как обычно на регистрацию/ отправка в в ДФС, сейчас медок не предо мной, не помню как точно называется кнопка/. Когда приходит квитанция один с ответом, что не принято, т к срок прошел или сумма до 100000, появляется в наступных лействиях , отправить контрагенту. Отправлюя, все доходит, видят нн.
Вот я в медке их скопировала пропали печати, что не приняты в ДФС и Доставлено кнтрагенту. Отправила только в ДФС. ОТвет- Збережено але не прийнято. Необхидно надати розрахунок-коригуання. Впрос- как составить этот розр-кориг, чтоб НН принялась, Ведь ничего менять не нужно. Только чтоб прошли суммы в ЕРНН. Просто я пробовала как-то на одну с крестиком отправить эту кориг. с минусом вернулось что нечего коригувать, поскольку ее в РЕНН нет. Так как правильно этот розрах. сделать??? нули поставить, просто суммы или сначала с минусом а потом с плюсом???
Попробуйте - сначала РК с плюсом на 0,01, вдруг даст зарегить РК и НН...
Добрый день!
Зарегистрировала и отправила контрагенту накладную через медок онлайн. Контрагент звонит и говорит, что не видит квитанции № 1 о том, что НН зарегистрирована (т. е. налоговая пришла к нему без прикрепленной квитанции №1).
В чем может быть причина?
Джусик писав:Добрый день!
Зарегистрировала и отправила контрагенту накладную через медок онлайн. Контрагент звонит и говорит, что не видит квитанции № 1 о том, что НН зарегистрирована (т. е. налоговая пришла к нему без прикрепленной квитанции №1).
если вы импортируете из другой программы, то они импортируются без квитанции, просто файл подписанный вашими ключами при отправке.
MAXIMA писав:
А мне приходят в медок НН от поставщиков с отметкой ЗАРЕЄСТРОВАНО в РЕЄСТРІ.
Я так понимаю можно верить этой отметке и не делать ЗАПИТи. а то НН многовато около 30-40.
Почитала ссылку. Спасибо. НО! Смотрите в статье написано, в последнем абзаце Віщезазначеними нормами ПКУ підтверджується, що електронна накладна отримана від продавця не є підставою для включення до податкового кредиту.
Открываем кодекс, статью 201. 10. и... нет там такого! эти выводы сделали сами авторы статьи. Смотрите что написано в 5 абзаце ст. 201.10 :
З метою отримання податкової накладної/розрахунку коригування, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, покупець надсилає в електронному вигляді запит до Єдиного реєстру податкових накладних, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді. Такі податкова накладна/розрахунок коригування вважаються зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних та отриманими покупцем.
А если эти повідомлення подтягивет медок с квитанциями, то зачем мне еще 22 запита, за каждый рабочий день. Начитается абзац 5 со слов " З метою!!!!". А не словами - "обовязковим для всіх платників є формування запитів..." Конечная цель ведь видеть ПН и квитанцию №1 к ней. Так?
Шановні пані та панове! Я нікого не агітую щось робити. У кожного з Вас власний досвід за плечима. Мій досвід навчив мене читати закони навіть між рядків, щоб уникати зайвого бодання із перевіряючими (і без того вистачає клопоту). Тепер по суті.
По-перше, прошу бути уважнішими. Я веду мову про вхідні ПН, тобто виписані постачальником, що формують податковий кредит. Тому я не можу збагнути, в який спосіб ваше ПЗ підтягує до них квитанцію №1, якщо такий функціонал не забезпечується серверами ДФС. І що це за квитанція №1? Якщо це відповідь на ПН надіслану на сервер ДФС постачальником, то регламентом роботи серверів ДФС передбачено надсилання такої квитанції тільки постачальнику і тільки один раз (у відповідь на реєстрування ПН). Хоча може бути, що медок використовує якісь незадукоментовані можливості, тоді честь і хвала йому та розробникам.
По-друге, Я так само не збагну, які повідомлення із квитанціями підтягує медок автоматом до вхідних ПН. Бо як мені відомо, регламентом роботи серверів ДФС передбачено видати вхідну ПН тільки на Запит і тільки разом із Витягом, який і є тим самим повідомленням про реєстрацію. Хоча знову ж таки, якщо медок це уміє, то честь і хвала.
По-третє, про які 22 запити на день Ви ведете мову. Зробіть їх хоч 222 на дату/період реєстрації, усі відповіді будуть однаковими: один і той же витяг із усіма ПН на задану дату/період реєстрації. Вже не раз обговорювалося, що запити потрібно робити на дату/період реєстрації, причому такими запитами варто охопити усі дні із вихідними включно. Запити на конкретну ПН є сенс робити у випадку, якщо через якийсь збій Витяг надійшов із інформацією про реєстрацію ПН але без самої ПН.
Тепер про статтю 201.1, 201.10. Я би акцентував увагу на тому, що там є, а не на тому, чого там нема. А саме, для формування податкового кредиту необхідно мати вхідну ПН із цифровим підписом та документ, що підтверджує її реєстрацію в Єдиному реєстрі (звісно, теж із цифровим підписом). У разі перевірки ці документи мають бути у мене на руках. Років 10 тому я був присутній при податковій перевірці. Так сталося, що не було до чого прискіпуватись. Обсяги ще малі, все було майже ідеально. Дамочка сильно психувала. Затребувала конкретну ПН і получила її за 2 хвилини. Тоді пошматувала на очах п'ятьох людей і заявила: "Не було у Вас такої ПН". Звісно, це рідкісні крайнощі. Але я не розраховую на надійне зберігання інформації у ДФС, хоча б через ймовірність банального збою на сервері.
Якщо вхідну ПН Ви можете затребувати у постачальника, то одержані ним Витяг чи квитанцію №1 постачальник надсилати Вам не зобов'язаний. Залишається єдиний шлях: Запит -> Витяг+ПН. Крім того, файли одної і тої ж ПН одержані від постачальника і від ДФС відрізняються ЕЦП (перевіряв особисто).
Є в Законі чи нема, я сперечатись не буду. Так вже написані ці закони, що треба самому вибудовувати логічний ланцюжок та робити висновки, щоб не наразитись на неприємності (принаймні, мінімізувати їх). Тому, якщо десь втрачається ланцюжок, питайте. Не вірите - ігноруйте.
Де знайти файли підписаних ПН та Витягів? Про медок нічого не скажу, як і про решту пропрієтарного ПЗ. Питайте техпідтримку. У СКПЗ_ФПЗ в каталозі dir_archive. Витяг шукайте у підкаталозі з вашим податковим номером у назві. Ім'я файлу стандартне (под.№, код док., № док., дата і т.д.), тільки в кінці імені буде (-2.XML). Підписаний витяг в кінці імені має (-2.XML.SIG). Інформація про підписувача та дату підписання (-2.XML.INF).
ПН шукайте в іншому підкаталозі - із податковим номером постачальника в назві. Файл (-.XML) - ПН із ЕЦП постачальника (бувало і без ЕЦП). (-.XML.SIG) - ПН із ЕЦП ДФС. (-.XML.INF) - інформація про підписувача та дату підписання.
если вы импортируете из другой программы, то они импортируются без квитанции, просто файл подписанный вашими ключами при отправке.
или вы именно в медке ее регистрировали?
Саму налоговую накладную импортировала из 1С в медок-онлайн, а уже из него регистрировала и отправляла контрагенту (после регистрации).
или вы именно в медке ее регистрировали?
Саму налоговую накладную импортировала из 1С в медок-онлайн, а уже из него регистрировала и отправляла контрагенту (после регистрации).
MAXIMA писав:Подскажите пожалуйста, мне пришло в медок Електронне повідомлення про результати електронної обробки....J1490602. что это?
Это Ваша налоговая шлет Вам привет. Обычно так они сообщают о нестыковках с контрагентами. Если все окошки пустые, значит в этом месяце все замечательно и нестыковок нет.
спасибо, а что с этим делать если непустые? непонятно куда звонить-бежать-писать( цифры есть, но кодов контрагентов нет