Безкоштовні ключі ЕЦП

Подання звітності в електронному вигляді
Yazva
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 25 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Yazva »

Tasa писав:
22 жовтня 2024, 11:41
5ПРРО - відправляли і підписували "старими ключами" ?
Анулювали старі - на АЦСК "Приватбанк" вони засвітились анулбованими/недійсними ?
Новий ключ на цьому сайті світиться - активним ?
Подайте Запит на отримання витягу щодо стану розрахунків.... F1300207
Або на отримання Витягу з реєстру платників ЄП...
5ПРРО - все новими.
Засвітилися "недійсні"
Новий світиться дійсним
Запит про стан розрахунків подала
Запит на витяг по ЄП - не прийнято - не відповідність сертифікатам

Yazva
ПрофиПрофи

Повідомлення Yazva »

Capitoshechka писав:
22 жовтня 2024, 11:46
Yazva писав:
22 жовтня 2024, 10:59
Анулювали усі старі сертифікати на сайті Привата. Але в налаштуваннях все ще старий. І 5ПРРО все одно не приймається...
Те, що Ви аналювали старі сертифікати - це дуже добре. Але податкова повинна тепер це побачити. Для цього повинен пройти деякий час. Вони оновлюють дані по скасованим сертифікатам кілька разів на день.
Якщо в налаштуваннях старий сертифікат - то що заважає туди новий підсунути?
Дякую за відповідь. Цікавил саме час для оновлення. В налаштування закинути новий сертифікат неможливо - дані беруть з реєстру.. тому воно оновлюється автоматично... буду чекати

Capitoshechka
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 73 рази
Подякували: 569 разів

Повідомлення Capitoshechka »

Yazva писав:
22 жовтня 2024, 12:15
В налаштування закинути новий сертифікат неможливо - дані беруть з реєстру.. тому воно оновлюється автоматично... буду чекати
Ще раз, тільки повільно: що значить неможливо закинути сертифікат новий в налаштування?
Ви якою програмою відправляєте? Якщо Ви користуєтеся Сонатою, МЕДком, АРТзвітом чи чимось подібним, то новий сертифікат туди підтягується без проблем.
Чи все це через кабінет?
Ви, байстрюки катів осатанілих,
Не забувайте, виродки, ніде:
Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров клекоче і гуде!

Capitoshechka
Высший разум
Высший разум

Yazva писав:
Цікавил саме час для оновлення.
Коли я скасовував ключі АЦСК УКРАЇНА десь в районі 10 години ранку, то вже після 12 можна було працювати новими - податкова вже бачила, що старі ключі скасовано.
Якщо я їх скасовував в кінці робочого дня (17, 18, 19 година), то вже вранці наступного дня можна було працювати новими ключами. Як буде ситуація з приватом виглядати - не можу сказати

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

Як я роблю:
1. Якщо сертифікат залишився старий (не скасований), наприклад, є Приват-сертифікат, діючий 15.11.2023-14.11.2024, і є новий Приват: 19.10.2024-18.10.2025. Подаю 19.10.2024 — F1391103 Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису.
Новий сертифікат реєструється, і після 15.11.2024 вже в ЕК є дані по ньому.

2. Якщо старий сертіфікат скасовано (Приват, ДПС, або інш.), наприклад, був Приват-сертифікат, діючий 15.11.2023-14.11.2024, скасований 18.10.2024, і є новий Приват: 18.10.2024-17.10.2025 (або ключ ДПС, діючий 15.11.2022-14.11.2024, скасований та отриманий новий, дистанційно, 18.10.2024-17.10.2026). Подаю 19.10.2024, тобто через день після отримання нового, F1391802 Ф.№5-ПРРО Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (якщо є ПРРО). Щоб не було офлайну для ПРРО (на всяк випадок):
Повідомлення подаю після закриття зміни ПРРО. Повідомляю ФОПа, щоб з ранку 21.10.2024 (понеділок) при вході в ПРРО користувався новим ключем.

3. Якщо нема ПРРО, був старий сертифікат (скасований), "зареєстрований" в ДПС, але треба реєструвати новий в період подання звітності, наприклад в січні 2025: обираю зі звітів до ДПС той, який швидше обробляється ДПС (ідеально — якщо без додатків), наприклад, декларація, а не Податковий розрахунок.
Примітка: якщо звіт містить додатки, то він може не прийняти з першого разу, але сертифікат зареєструється, та одаразу можна подавати звіт повторно.

Що точно відомо (спеціально перевіряв на прикладах 2-3): якщо надіслати звіт через 1 годину після отритання нового ключа — отримаєш відповідь, на кшталт "Сертифікат відсутній в реєстрі", або щось таке; через 2 години — такий же результат. Таке саме може бути і через 3 години, і через 4. Так, можна "нарватися", "проскочити" та зареєструвати новий сертифікат (якщо пощастить) трохи раніше чи пізніше 6 годин спроб. Але, "спокійніше" (для нервів), як я писав раніше, просто відправити наступного дня.
Зауважте, коли отримував "червоні" квитанції 2 через сертифікат, я не панікував, тут на форумі нічого не писав, питання не ставив. Надсилання звітів до податкової з новим підписом через одну годину, або через декілька годин були суто теоретичним (для себе) завданням, щоб з'ясувати мінімальну кількість годин, коли напевно ДПС зареєструє новий підпис. Виявив, що точно (приклади 2, 3) — наступного дня (чи пізніше, якщо вам "не горить"), а от якщо того ж дня пробувати реєструвати, то як гра в рулетку — мінімальну точну кількість годин, коли можна реєструвати новий підпис — не підкажу (його не існує) :)

Тому, колеги, не панікуйте та спокійно відправляйте наступного дня ☺
Зображення

Yazva
ПрофиПрофи

Повідомлення Yazva »

Capitoshechka писав:
22 жовтня 2024, 12:50
Yazva писав:
В налаштування закинути новий сертифікат неможливо - дані беруть з реєстру.. тому воно оновлюється автоматично... буду чекати
Ще раз, тільки повільно: що значить неможливо закинути сертифікат новий в налаштування?
Ви якою програмою відправляєте? Якщо Ви користуєтеся Сонатою, МЕДком, АРТзвітом чи чимось подібним, то новий сертифікат туди підтягується без проблем.
Чи все це через кабінет?
Так, працюємо в кабінеті податкової.

АЛбух
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення АЛбух »

Вітаю! Підкажіть будь ласка :help: !!! Директор отримав ключ ЕЦП ІДД ДПС. Ключі приніс на флешкі, а сертифікатів нема. Як мені завантажити ці сертифікати? Заходжу https://ca.tax.gov.ua/certs-crls, по коду ЄДРПОУ я їх знаходжу, але не має опції завантажити.

Capitoshechka
Высший разум
Высший разум

АЛбух писав:
20 червня 2025, 15:09
Вітаю! Підкажіть будь ласка :help: !!! Директор отримав ключ ЕЦП ІДД ДПС. Ключі приніс на флешкі, а сертифікатів нема. Як мені завантажити ці сертифікати? Заходжу https://ca.tax.gov.ua/certs-crls, по коду ЄДРПОУ я їх знаходжу, але не має опції завантажити.
Якщо Вам потрібно завантажити сертифікат ДИРЕКТОРА, то при пошуку сертифікатів на АЦСК ДПС треба використовувати не код ЄДРПОУ установи, а його (директора) іпн - шукайте по ІПН директора (графа Реєстраційний номер облікової картки платника податків). Тоді Ви зможете завантажити його сертифікати.
Є ще один варіант, де можна підтягувати будь-які сертифікати, в незалежності від того, хто ключ видав: податкова, приват, мастеркей, залізниця, казначейство...
1. Заходимо на сайт Центрального засвідчувального органу ( https://czo.gov.ua/ )
2. йдемо в розділ ПІДПИСАТИ ДОКУМЕНТ
3. Підтягуємо туди той ключ, який у нас є
4. І після того, як ми підтягнемо ключ і введемо пароль, ми побачимо два наші сертифікати (підписання і шифрування), які можна буде завантажити прямо з цього сайту
Таким чином, можна по черзі підтягнути кожен ключ (наприклад, бухгалтер-директор-печатка) і завантажити всі сертифікати.

АЛбух
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення АЛбух »

Capitoshechka писав:
20 червня 2025, 16:18
АЛбух писав:
20 червня 2025, 15:09
Якщо Вам потрібно завантажити сертифікат ДИРЕКТОРА, то при пошуку сертифікатів на АЦСК ДПС треба використовувати не код ЄДРПОУ установи, а його (директора) іпн - шукайте по ІПН директора (графа Реєстраційний номер облікової картки платника податків). Тоді Ви зможете завантажити його сертифікати.
Є ще один варіант, де можна підтягувати будь-які сертифікати, в незалежності від того, хто ключ видав: податкова, приват, мастеркей, залізниця, казначейство...
1. Заходимо на сайт Центрального засвідчувального органу ( https://czo.gov.ua/ )
2. йдемо в розділ ПІДПИСАТИ ДОКУМЕНТ
3. Підтягуємо туди той ключ, який у нас є
4. І після того, як ми підтягнемо ключ і введемо пароль, ми побачимо два наші сертифікати (підписання і шифрування), які можна буде завантажити прямо з цього сайту
Таким чином, можна по черзі підтягнути кожен ключ (наприклад, бухгалтер-директор-печатка) і завантажити всі сертифікати.
Щиро дяку за допомогу !

Capitoshechka
Высший разум
Высший разум

АЛбух писав:
23 червня 2025, 12:08
Щиро дяку за допомогу !
Щиро будь ласка!