«СОНАТА» ❤️️ просте та доступне подання електронної звітності

Подання звітності в електронному вигляді
IRINAST
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 836 разів
Подякували: 1041 раз

Повідомлення IRINAST »

IRINAST писав:
звит писав:
IRINAST писав: Покупатель получил НН от меня через Соната
Вы продавец отправляли НН напосмотреть покупателю через е-майл напрямую ?
IRINAST писав: Ко мне приходят НН
откуда приходят? с витягами по запросу с сервера дфс или опять же от продавца через е-майл?

PS - все, что пересылается НН напрямую продавец- покупатель - есть просто данные для посмотреть, но не полагаться на правильность сумм ндс и включение в налоговый кредит нельзя - тк продавец после отсылки вам может изменить цифирки и отправить на регистрацию. А вот те НН, что приходят по вашему запросу с витягами - они уже зарегистрированы в дфс - вот оттуда цифры и берите - с копейками или без - только там правильно.
Покупатель получил мою НН из запыта. Я отправляла через почту на посмотреть xml форматом, клиент сразу видел что нет копеек, решили может просто так и надо, зарегала, повторюсь, у меня в программе с копейками (1000,00 а показывает 1000). Клиентам у которых Соната НН не отправляю так как они их не получают, с ними согласовываю через почту. Так вот из запыта и пришла НН без копеек...
Коллеги, ни у кого такого не было?

ylia1111
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 227 разів
Подякували: 16 разів

Повідомлення ylia1111 »

Добрый День ! скажите а если у меня соната без лицензии , то я не могу открыть налоговую накладную от поставщика и распечатать тоже , пишет без лицензии неможливо ???

SonataEvol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 1440 разів

Повідомлення SonataEvol »

Я отправляла через почту на посмотреть xml форматом, клиент сразу видел что нет копеек
Соната бачить саме так, як є у xml звіту. Скоріше за все 1С сформував файл без копійок, а тільки показує на екрані, що вони там є. ПС. Ви теж можете зробити запит до ЄДРПН по цій накладній та подивитися, що записано у її xml-файлі - там точно побачите, є копійки чи ні.
Добрый День ! скажите а если у меня соната без лицензии , то я не могу открыть налоговую накладную от поставщика и распечатать тоже , пишет без лицензии неможливо ???
Не можете. Якщо хочете відкривати звіти, треба придбати ліцензію.
Соната - просте та зручне подання звітності
https://sonata.biz.ua/download

Автор системи шлюзу ДПС - власниця Медка Олеся Линник:
https://buhgalter911.com/forum/viewtopic.php?p=693354#p693354
Тож, не кажіть мені про чесну конкуренцію))

IRINAST
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення IRINAST »

SonataEvol писав:
Я отправляла через почту на посмотреть xml форматом, клиент сразу видел что нет копеек
Соната бачить саме так, як є у xml звіту. Скоріше за все 1С сформував файл без копійок, а тільки показує на екрані, що вони там є. ПС. Ви теж можете зробити запит до ЄДРПН по цій накладній та подивитися, що записано у її xml-файлі - там точно побачите, є копійки чи ні.

Так, хорошо. Я проверила свои входящие от клиентов НН, и там копейки в самих НН есть, а в xml нету. Моя НН сделана с копейками, и печатает тоже с ними. Замкнутый круг.
Если я сделаю запыт, и эта НН ляжет уже на мою правильную в программе?
Простите, все таки хочу выяснить. У меня еще пару НН такие же, но у клиентов другие программы, и у них все ок.

SonataEvol
Светоч Мысли
Светоч Мысли

копейки в самих НН есть, а в xml нету
Якщо у файлі немає копійок, значить ПН так і зареєстрована без копійок. Те, що 1С тільки показує копійки у себе на екрані, нічого не значить.
Если я сделаю запыт, и эта НН ляжет уже на мою правильную в программе?
У будь-якому випадку "правильна" ПН - та, яка зареєстрована у ЄДРПН та отримана з нього за допомогою запиту. Навіть, якщо вона некоректна. Бо саме на неї орієнтується Фіскальна служба.

Ваша проблема була спричинена програмою, у якій ви з самого початку формували цю ПН та реєстрували її (як я зрозумів, 1С). Інші програми тут ні до чого і нічого з цим не вдіють, оскільки ПН вже зареєстрована у такому вигляді.
ПС. Те, що одні програми показують копійки, а інші ні - це тільки їх власний спосіб інтерпретації даних. До речі, найкоректніший спосіб - показувати сами так, як вказано у XML, тобто у вашому випадку без копійок.

IRINAST
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення IRINAST »

Хочу опять поднять вопрос по поводу графы 7 в НН. Я нашла еще одного клиента Сонаты (не моего, моя знакомая использует лиц. программу) , у которого в этой графе нету копеек, я имею в ввиду если это 1000,00 то показывает 1000, а если 1000,50 то в программе 1000,5 . Я хочу услышать пользователей, ни у кого такого нету? Затянутые из запыта НН приходят без копеек. Спасибо. Спецов прошу тапками не кидать.

Natalya_L
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 52 рази

Повідомлення Natalya_L »

Доброго дня!
Заповнюю декларацію ПДВ, а саме дод.1 табл.2. В сонаті автоматично не заповнює і не перевіряє заповнення нижніх рядків табл.2 -
"придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів"
"усього за основною ставкою та за ставкою 7 % (рядок 12 декларації)"
Вони ж повинні бути заповнені, якщо стоїть сума в рядку "Усього за звітний період, у тому числі:", і сума з рядка "усього за основною ставкою та за ставкою 7 % (рядок 12 декларації)" повинна дорівнювати р.12 декларації.
Розумію, що декларацію потрібно заповняти самостійно, і перевіряти після автозаповнення, та все ж таки ми надіємося на вашу допомогу у подачі звітності.
Прошу розробників "доопрацювання" форми #thank2#

d_alena
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 125 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення d_alena »

IRINAST писав:Хочу опять поднять вопрос по поводу графы 7 в НН. Я нашла еще одного клиента Сонаты (не моего, моя знакомая использует лиц. программу) , у которого в этой графе нету копеек, я имею в ввиду если это 1000,00 то показывает 1000, а если 1000,50 то в программе 1000,5 . Я хочу услышать пользователей, ни у кого такого нету? Затянутые из запыта НН приходят без копеек. Спасибо. Спецов прошу тапками не кидать.
У меня тоже Соната лицензия, затягивает нн без копеек, так как Вы описали. Причем эта же нн в Медке (демоверсия) с копейками как положено, если это 50 копеек - значит 0,50, если 1000 гривен - то 1000,00.

SonataEvol
Светоч Мысли
Светоч Мысли

IRINAST писав:Хочу опять поднять вопрос по поводу графы 7 в НН. Я нашла еще одного клиента Сонаты (не моего, моя знакомая использует лиц. программу) , у которого в этой графе нету копеек, я имею в ввиду если это 1000,00 то показывает 1000, а если 1000,50 то в программе 1000,5
Хочу ще раз (третій раз) пояснити ситуацію, якщо до цих пір не зрозуміло.

Тільки-но провів експеримент. Зробив накладну з обсягом "231,00" і загальною сумою "277,20". Експортував накладну у форматі XML. Подивився всередині файлу:

<R04G11>277.20</R04G11>
<R01G7>231.00</R01G7>

Тобто, у XML-файлі (а це як раз і є звітом у електронному розумінні) вказано з копійками, як потрібно.
Імпортую такий звіт назад до Сонати - видно нульові копійки.

Змінюю у файлі, роблю так:

<R04G11>277.2</R04G11>
<R01G7>231</R01G7>

Імпортую до Сонати - ПН відображено без нулів у копійках.

Отже, робимо висновок, що Соната при імпорті чи отриманні накладної чи звіту показує саме те, що вказано у XML-файлі. Тобто саме те, що бачить податкова.
Отже, якщо Соната втягнула з ЄДРПН накладну без нулів, значить ця ПН саме у такому вигляді і була зареєстрована на шлюзі.

Зрозумійте, для електронного звіту має значення не те, як він показується у якійсь програмі (бо це може бути по-різному), а те, що вказано у носії інформації - у даному випадку у XML-файлі.

SonataEvol
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Natalya_L писав:Доброго дня!
Заповнюю декларацію ПДВ, а саме дод.1 табл.2. В сонаті автоматично не заповнює і не перевіряє заповнення нижніх рядків табл.2 -
"придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів"
"усього за основною ставкою та за ставкою 7 % (рядок 12 декларації)"
Вони ж повинні бути заповнені, якщо стоїть сума в рядку "Усього за звітний період, у тому числі:"
1. Чи натискали ви Консолідацію у декларації, для того, щоб ці дані заповнилися?
2. Чи є у вас у профілі податкові накладні чи реєстр виданих та отриманих податкових накладних за відповідний період, з яких Соната може отримати дані для декларації?
3. Чи коректно вказано параметр консолідації для ПДВ у загальних налаштуваннях програми (з реєстру чи з самих накладних)?

Відповісти

Повернутись до “Подання звітності в електронному вигляді”