Хочу повідомити про цікавий розслід ситуації про помилку 'DECLARHEAD'.
10 травня 2020 року, я відправляв квартальную декларацію (для ФОП), на що отримав відмову з відповіддю ''помилка звітного періоду DECLARHEAD''
Я переглянув документ, та помилок у бланку не знайшов. На сайті Dou.ua знайшов тему в якій описано що звіти в електронному кабінеті мають хибні дані в XML форматі, а під час самого заповнення в графічному форматі - усе правильно, проте важливо розуміти що саме XML відправляється у ДФС, тому вирішив завантажити цей заповнений бланк в XML форматі. (кому цікаво подивитися на топік з dou.ua - https://dou.ua/forums/topic/23412/)
А тепер цікаве, у розділі DECLARHEAD є поле PERIOD_TYPE яке може містити цифри від 1-го до 5-и включно (1-місяць,
2-квартал, 3-півріччя, 4-дев’ять місяців, 5-рік), тобто в моєму випадку потрібна цифра '2'(квартал), проте я бачу там цифру '1'(місяць).
Я здивований, бо якщо дивитися на бланк, то звітний період обраний як 'квартал', а в XML як 'місяць.
Я вирішив виправити PERIOD_TYPE = 1 на PERIOD_TYPE = 2 в скачаному XML-файлі та в кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/) під час заповнення новго бланку, через опцію 'Завантажити', завантажити виправлений XML.
В результаті данні з завантаженого XML-файлу були коректно зчитані та в електронному бланку, я побачив у полі 'Звітний період - Квартал'.
Начебто усе добре, проте я вирішив завантажити цей бланк у вигляді XML і що ви гадаєте я там побачив? - ВІРНО, PERIOD_TYPE знову дорівнює 1
Що взагалі коїться???
Я вирішив через опцію 'Повідомити про помилку' - власне повідомити про помилку. 4 хвилини набирав текст, натиснув 'Відправити', запросило підписати ключем цей звіт і я після підпису отримую помилку 'НЕМОЖЛИВО ПОВІДОМИТИ ПРО ПОМИЛКУ'. Хаахаха, та це прикол просто, мене за дурня тримають?
Я вирішив подзвонити у свою ДФС, телефонував спочатку за номером який призначений для 'Відділ електронних сервісів та звітності' - слухавку не беруть, потім телефонував до 'Організацію відвідування платниками податків ЦОП та інформування керівництва центру про виникнення проблемних ситуацій здійснюють модератори' - слухавку не беруть.
Отже я сподіваюсь що моє повідомлення на сайті 'buhgalter911' допоможе ще комусь не впадати в паніку, а подивитися як в паніці хтось інший.
Более 10 лет сдаю отчёты в электронном виде (в частности через ЭК тоже) и именно подобная ошибка может возникнуть, на мой взгляд, по вине автора отчёта:
если при создании декларации автором выбирается не тот отчётный период;
если при создании декларации автором выбирается не та форма декларации;
если выбирается форма декларации с не тем предельным сроком для сдачи;
если выбирается форма декларации вместо ФОПа — для физлица (или наоборот);
если автор умудрится всё перечисленное выше скомбинировать вместе...
Например, нужно создать "за 4 квартал", а автором выбирается "рік" (или наоборот); либо нужно создать за "перший квартал", а автором выбирается форма за "березень"; либо форма с идентификатором, предельный срок сдачи по которой вместо нужного 10 февраля, ошибочно берётся форма со сроком до 1 мая, и т.д.
В "бумажной" (печатной) форме выглядеть эти декларации будут практически одинаково. Мелкие отличия всё же можно увидеть: не тот идентификатор F... (для физлиц и ФОПов), не там (или лишний) проставляется "крестик" в поле...
Даже если декларация принимается – нужно обращать внимание: . отчётный период и граничные сроки, указанные в квитанции 2 . кто отправил квитанцию 2: "та" налоговая, или "не та" . название отчёта.
По вине налоговой тоже бывает, например, утверждена новая форма отчёта, которая вводится в действие с 1 января, а 10 января в ЭК ещё "висит" старая форма, в "шлюзе" тоже старая. Отправленный в налоговую отчёт по правильной новой форме не будет принят; отправленный по старой уже недействующей форме – будет принят, но потом, скорее всего, придётся пересдавать по новой, после "обновления" шлюза
По вине налоговой тоже бывает, например, утверждена новая форма отчёта, которая вводится в действие с 1 января, а 10 января в ЭК ещё "висит" старая форма, в "шлюзе" тоже старая. Отправленный в налоговую отчёт по правильной новой форме не будет принят; отправленный по старой уже недействующей форме – будет принят, но потом, скорее всего, придётся пересдавать по новой, после "обновления" шлюза
А буває ще й таке, що нову форму ЩЕ НЕ ПРИЙМАЮТЬ, а стару- ВЖЕ НЕ ПРИЙМАЮТЬ. Як вам таке?
Ви, байстрюки катів осатанілих,
Не забувайте, виродки, ніде:
Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров клекоче і гуде!
Користуйтеся нормальними програмами і коїтися буде те, що треба)
Соната - просте та зручне подання звітності https://sonata.biz.ua/download
Автор системи шлюзу ДПС - власниця Медка Олеся Линник: https://buhgalter911.com/forum/viewtopic.php?p=693354#p693354
Тож, не кажіть мені про чесну конкуренцію))
як можна в ЕК завантажити готовий звіт.там є тільки кнопка створити.Чи це неможливо в ЕК ?
Введення звітности - выбираете период и отчет - кнопка "створити"- открывается отчет и сверху ряд кнопок "зберегти", "закрити"..... - нажимаете "завантажити" - загружаете подготовленный отчет
як можна в ЕК завантажити готовий звіт.там є тільки кнопка створити.Чи це неможливо в ЕК ?
Введення звітности - выбираете период и отчет - кнопка "створити"- открывается отчет и сверху ряд кнопок "зберегти", "закрити"..... - нажимаете "завантажити" - загружаете подготовленный отчет
Всем доброго дня!
Подскажите, это нормально для ДФС, что в электронном кабинете плательщика в разделе "Стан розрахунків з бюджетом" за 2020 год не было сделано ни одного начисления "Нараховано/зменшено 0,00"?
ЕСВ в апреле кстати тоже еще не списали. У всех так?
Спасибо за ваши ответы.
Помогите пожалуйста, второй день пытаюсь зарегистрировать книгу КОРО и второй день вот такое в 2 квитанции : Документ не прийнято до розгляду. Серийный номер модели видсутний у реестри екземпляров.
Проверяю серийный номер в реестре есть. С чем это может быть связано?