Електронний кабінет платника

Подання звітності в електронному вигляді
Маришечка
УченикУченик
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Маришечка »

Доброго всем утра!Опять я#blush#

С ЕСВ разобралась,сегодня есть квитанции.Новая загвоздка с декларацией по акцизу.Один ФОП,три разных района,3 разные налоговые,формирую во фризвите,отправила через кабинет.Пришли квитанции,что все отчеты приняла налоговая по прописке...Как бороться с этой ситуацией?Подскажите пожалуйста,у кого есть опыт.Принципиально не хочу сейчас покупать Сонату,потому как работаем только до осени...

elbuh
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 543 рази
Подякували: 1099 разів
Контактна інформація:

Повідомлення elbuh »

Маришечка писав:Доброго всем утра!Опять я#blush#

С ЕСВ разобралась,сегодня есть квитанции.Новая загвоздка с декларацией по акцизу.Один ФОП,три разных района,3 разные налоговые,формирую во фризвите,отправила через кабинет.Пришли квитанции,что все отчеты приняла налоговая по прописке...Как бороться с этой ситуацией?Подскажите пожалуйста,у кого есть опыт.Принципиально не хочу сейчас покупать Сонату,потому как работаем только до осени...
Если Вам нужно отправлять в разные налоговые, то нужно менять налоговую в карточке предприятия в программе перед созданием отчета и на всякий случай в программе для отправки перед импортом файла.
технический специалист по программе M.E.DOC компании Электронная бухгалтерия (elbuh.com.ua)

SonataEvol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 1440 разів

Повідомлення SonataEvol »

Якщо підприємство подає один звіт одразу до двох ДПІ (за місцем реєстрації та за місцем знаходження), то такий звіт створюється у одному екземплярі та відправляється на шлюз ДФС, який у свою чергу направляє його у дві районні ОДПІ (як оригінал та копію). Для цього у електронних реквізитах звіту робляться відповідні відмітки. Відправити при цьому два однаково заповнені звіти до різних ДПІ - не правильно.
ПС. Окрім того, шлюз скоріше за все не пропустить звіт, оформлений не на ту ДПІ, з якою укладено Договір про визнання ел. документів, тому просто змінювати дані у картці підприємства - не вихід.
Принципиально не хочу сейчас покупать Сонату,потому как работаем только до осени...
Принципи - це дуже добре, але на мій погляд акцизні штрафи і до осені можуть стати у набагато більшу суму, ніж ціна ліцензії на програму.
Соната - просте та зручне подання звітності
https://sonata.biz.ua/download

Автор системи шлюзу ДПС - власниця Медка Олеся Линник:
https://buhgalter911.com/forum/viewtopic.php?p=693354#p693354
Тож, не кажіть мені про чесну конкуренцію))

elbuh
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 543 рази
Подякували: 1099 разів
Контактна інформація:

Повідомлення elbuh »

Я не совсем корректно сформулировал. Извиняюсь, бывают разные случаи. В некоторых отчетах есть поля куда подается отчет и куда подается копия. Тогда куда подается оригинал ставится Ваша основная налоговая, а копия по месту. Тогда исправление в карточке действительно не поможет. Надо смотреть отчет в программе. Альтернатива, но тоже платная Elbuh
SonataEvol писав:Якщо підприємство подає один звіт одразу до двох ДПІ (за місцем реєстрації та за місцем знаходження), то такий звіт створюється у одному екземплярі та відправляється на шлюз ДФС, який у свою чергу направляє його у дві районні ОДПІ (як оригінал та копію). Для цього у електронних реквізитах звіту робляться відповідні відмітки. Відправити при цьому два однаково заповнені звіти до різних ДПІ - не правильно.
ПС. Окрім того, шлюз скоріше за все не пропустить звіт, оформлений не на ту ДПІ, з якою укладено Договір про визнання ел. документів, тому просто змінювати дані у картці підприємства - не вихід.
Принципиально не хочу сейчас покупать Сонату,потому как работаем только до осени...
Принципи - це дуже добре, але на мій погляд акцизні штрафи і до осені можуть стати у набагато більшу суму, ніж ціна ліцензії на програму.

А Вы уверены в том о чем говорите? Вы сами пробовали? Предположим, что шлюз работает так как Вы думаете. Если у Меня один отчет должен идти в 3 налоговых. Шлюз сам определит в какие? Интересно как? Для справки шлюз направляет 1 отчет в 1 налоговую. Поэтому нужно отправить 3 файла.

П.С. Еще часто при смене юр. адреса бывает так что часть отчетов нужна подавать в новую налоговую, а часть еще в старую и все принимается с одни договором.
технический специалист по программе M.E.DOC компании Электронная бухгалтерия (elbuh.com.ua)

SonataEvol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 1440 разів

Повідомлення SonataEvol »

elbuh писав:Я не совсем корректно сформулировал. Извиняюсь, бывают разные случаи. В некоторых отчетах есть поля куда подается отчет и куда подается копия. Тогда куда подается оригинал ставится Ваша основная налоговая, а копия по месту. Тогда исправление в карточке действительно не поможет. Надо смотреть отчет в программе.
Ви не зовсім коректно сформулювали, тому що зовсім не розумієте, про що йде мова:)
Будь-який (абсолютно) податковий звіт можна відправити одразу у дві ДПІ - за місцем реєстрації та за місцем здійснення діяльності. І ніякі поля на бланку звіту для цього не потрібні.
elbuh писав:А Вы уверены в том о чем говорите? Вы сами пробовали? Предположим, что шлюз работает так как Вы думаете. Если у Меня один отчет должен идти в 3 налоговых
Цілком упевнений) Ми з Сонатою це вже 5 років пробуємо та й іншим допомагаємо.
Один звіт (один і той самий екземпляр) не може йти одразу до 3-х ДПІ - максимум до 2-х: як я вже писав вище, за місцем реєстрації та за місцем здійснення діяльності. Якщо у вас три, наприклад, торгові точки у різних районах, то звіт по кожній з них повинен піти до вашої основної ДПІ (за реєстрацією ПП) та до ДПІ району, де розташована торгова точка. Він не повинен йти до ДПІ інших двох районів, тому що вони ніяк не опікуються іншими вашими двома точками. Кожен район за розташуванням приймає тільки своє, а район за реєстрацією - усі звіти.
elbuh писав:Шлюз сам определит в какие? Интересно как?
За вмістом атрибутів <C_REG>, <C_RAJ> та <C_STI_ORIG> у XML-файлі звіту, та за відповідними позиціями у назві файлу.
elbuh писав:Для справки шлюз направляет 1 отчет в 1 налоговую. Поэтому нужно отправить 3 файла.
Пробачте, але ваша довідка нікчемна через брак технічних знань щодо подання податкової звітності у електронному вигляді :)
Раджу почитати Додаток 1 до наказу ДПА України від 03.05.2006 № 242 (у редакції наказу Міндоходів від 09.10.2013 №561).
Принаймні, будете знати, що клієнтам казати.
elbuh писав:П.С. Еще часто при смене юр. адреса бывает так что часть отчетов нужна подавать в новую налоговую, а часть еще в старую и все принимается с одни договором.
Точніше, при зміні реєстрації у ДПІ. Поки підприємство "приписане" до старої ДПІ, то усю електронну звітність по факту можна подати тільки туди, незалежно від поштової адреси підприємства.
Якщо після зміни реєстрації у ДПІ платнику треба подати щось до старої інспекції, то йому доведеться нести такі звіти фізично на флешці, тому що на шлюзі ДФС подібні випадки, на жаль, не враховано.
У будь-якому разі, цей випадок ніяк не стосується ситуації, коли треба подати звітність за місцем реєстрації та за місцем здійснення діяльності одночасно.
Соната - просте та зручне подання звітності
https://sonata.biz.ua/download

Автор системи шлюзу ДПС - власниця Медка Олеся Линник:
https://buhgalter911.com/forum/viewtopic.php?p=693354#p693354
Тож, не кажіть мені про чесну конкуренцію))

Сашка111
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 11 разів

Повідомлення Сашка111 »

Доброго вечора!!! Хочу Вас запитати, я сьогодні відправила звіт ЄСВ через кабінет платника податків, прийшла квитанція 1, де пише "Документ збережено на центральному рівні. Через певний час подбайте про прийом квитанції 2".....в мене виникають сумніви чи дійсно я відправила звітність пакетом, адже про те, що документи пов'язані між собою у квитанції 1 не має ні слова.....як правильно має виглядати квитанція 1, якщо відправляти звітність єсв через кабінет???

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Сашка111 писав:Доброго вечора!!! Хочу Вас запитати, я сьогодні відправила звіт ЄСВ через кабінет платника податків, прийшла квитанція 1, де пише "Документ збережено на центральному рівні. Через певний час подбайте про прийом квитанції 2".....в мене виникають сумніви чи дійсно я відправила звітність пакетом, адже про те, що документи пов'язані між собою у квитанції 1 не має ні слова.....як правильно має виглядати квитанція 1, якщо відправляти звітність єсв через кабінет???
Кв.№1 (и повидомлень) должно быть столько, сколько док-тов находится в пакете.

Сашка111
Гуру
Гуру

Повідомлення Сашка111 »

Popen писав:
Сашка111 писав:Доброго вечора!!! Хочу Вас запитати, я сьогодні відправила звіт ЄСВ через кабінет платника податків, прийшла квитанція 1, де пише "Документ збережено на центральному рівні. Через певний час подбайте про прийом квитанції 2".....в мене виникають сумніви чи дійсно я відправила звітність пакетом, адже про те, що документи пов'язані між собою у квитанції 1 не має ні слова.....як правильно має виглядати квитанція 1, якщо відправляти звітність єсв через кабінет???
квитанція 1 прийшла одна, але там де вставка "Відправлені звіти" є всі три звіти, тобто звіт єсв і додаткі до нього.....як воно взагалі має виглядати?? допоможіть будь ласка

Нина1801
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Нина1801 »

Сашка111 писав:
Popen писав:
квитанція 1 прийшла одна, але там де вставка "Відправлені звіти" є всі три звіти, тобто звіт єсв і додаткі до нього.....як воно взагалі має виглядати?? допоможіть будь ласка
Ждіть кв.2,де буде написано,що пакет документів прийнято на основі всіх кв.1.

Сашка111
Гуру
Гуру

Повідомлення Сашка111 »

Нина1801 писав:
Сашка111 писав:
Popen писав: Кв.№1 (и повидомлень) должно быть столько, сколько док-тов находится в пакете.
Ждіть кв.2,де буде написано,що пакет документів прийнято на основі всіх кв.1.
але ж квитанція перша прийшла одна, а не три як має бути.....можливо варто відправити ще раз???

Закрито

Повернутись до “Подання звітності в електронному вигляді”