обмен электронными накладными

Подання звітності в електронному вигляді
finfin
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 98 разів
Подякували: 34 рази

Повідомлення finfin »

finfin писав:
Allysya писав:Сделала "ЗАПЫТ" с указанием номеров НН от поставщиков, поставила "галочку" загрузить "отримані НН". Пришел Вытяг, те, которые зарегистрированы подтянулись во входящие НН за январь. Вроде работает. ТТТ.
А конрагент у вас " МЕДОВЫЙ"?
Может пригодится. Заказала обратный звонок на " МЕДКЕ" вчера ,только что позвонили и сказали, что виновата налоговая, типа не правильно присоединили налоговую которую мне отправил поставщик, не втом формате. Буду в понедельник бомбить налоговую.

levva5
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення levva5 »

Любознательная писав:
FyDD писав: когда то проходил такой фокус:
делали нолевую корр-ку типа была гайка М8 - ее с минусом
стала гайка М8 шестигранная с + в корр-ке
и под соусом это регили и основную ПН
Очень интересная мысль...
"Чем черт не шутит, когда Бог спит"...)))
А ведь этот вариант может и пройти..)))

Терять уже нечего...
Изменила бы товар на неправильный. Если повезло бы, то НН зарегистрировалась бы, корректировка № 1 - зарегистрировалась бы, а потом послала бы корректировку № 2, которой исправила бы товар на опять правильный...
Когда одна еще можно, а когда их очень много.... Да еще корректировки за прошлый год...

levva5
Гуру
Гуру
Подякували: 1 раз

Повідомлення levva5 »

Allysya писав:Сделала "ЗАПЫТ" с указанием номеров НН от поставщиков, поставила "галочку" загрузить "отримані НН". Пришел Вытяг, те, которые зарегистрированы подтянулись во входящие НН за январь. Вроде работает. ТТТ.
Это в медке? А если не знаем номера налоговых тогда что делать? И налоговых у нас много....А повидомлення вам приходят, там тоже указано что выписаны НН, их надо распечатывать или не надо, совсем запуталась. Потом все НН идут в реестр первичных документов. Или все равно запит делать?

звит
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 426 разів
Подякували: 258 разів

Повідомлення звит »

finfin писав: У меня не " Медовй"контрагент , мне тоже интересно, кто уже принимал НН от конрагентов " не МЕДОВЫХ"
У меня Соната - я получал НН от КА Соната - Соната. (у меня лицензионная Соната и жесткая неприязнь к пчелам и меду и я этого не скрываю #g_crazy# )
Если же у моего КА медок - я делаю запит в ЕДРНН (J1300103), указываю Отримати документ разом з квитанцією - приходят ВСЕ НН за дату регистрации НН в ЕДРНН ДФС, независимо от того, через какое ПО мои КА регистрировали НН в ЕДР.
Более того, все НН, полученные от моих КА через Сонату , или же просто хмл файлик вытянутый из 1С (у хорошего партнера медок, и договорились просто хмл ками кидаться меж собой) я проверяю через тот же запит до ЕДР уже по списку, дабы удостоверится в том, что мои КА зарегистрировали НН в ЕДР. Это для того, чтобы знать, можно ли полученную от КА НН включать в налоговый кредит.
Вообще получается что обмен НН напрямую между КА необязателен, т.к. любую НН я обязан проверить в ЭДРНН ДФС (и оттуда же сразу получить саму НН) - выдержка из Закона Украины от 28.12.2014р. № 71-VIII “Зміни до податкового кодексу України”:

"Відповідно до п.201.10 ст.201. “з врахування п.201.1” податкова накладна складена продавцем в електронній формі та зареєстрована в ЄРПН є для покупця підставою для включення сумми ПДВ до суми податкового кредиту відповідного податкового періоду.
При цьому така податкова накладна вважається отриманою покупцем та зареєстрованою в ЄРПН тількі у разі її отримання на відповідний запит покупця до реєстру разом з витягом з нього (абз.5 п.201.10 ст.201 ПКУ).
Тобто саме така накладна, а не накладна отримана від продавця, є підставою для формування податкового кредиту.
До того ж відповідно до абз.1 п.201.10 ст.201 ПКУ отримання електронної податкової накладної від продавця не є обов’язковим, адже така накладна надається продавцю тільки його вимогу.
Віщезазначеними нормами ПКУ підтверджується, що електронна накладна отримана від продавця не є підставою для включення до податкового кредиту."

бубу
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 18 разів

Повідомлення бубу »

Добрий вечір! Підкажіть, будь ласка. Можливо не по темі. У нас є ліцензійна програма Медок, але немає модуля. В мене виникли такі питання:
1) Я через Медок зареєструвала податкові накладні неплатникам та вже отримала квитанції № 1. Чи цього достатньо?(чи потрібна квитанція №2 для податкових)
2) Яким чином отримати податкові накладні від контрагентів? Отримували повідомлення, але в реєстрі первинних документів їх немає. Чи для цього потрібно реєструватися у Медку онлайн?
3) Для чого потрібно подавати запит? (для підтвердження реєстрації податкових контрагентами?)
4) Для відправки податкової покупцю, ми повинні зареєструватися у Медку онлайн?
Чи правильно я розумію схему роботи при виписці податкових без модуля: Створити податкову - підписати - відправити на реєстрацію - отримати повідомлення про реєстрацію та квитанцію №1 - Якщо покупець платник ПДВ зайти у Медок онлайн та відправити контрагенту на погодження. Чи спочатку відправляти на погодження, а вже після погодження реєструвати. Чи взагалі не потрібно погоджувати, а лише надсилати зареєстровану податкову контрагенту. Наскільки я зрозуміла, то без модуля ЕДО мій покупець не буде бачити чи зареєстрована податкова податкова, тобто не бачить квитанції і він повинен писати запит.
А підкажіть, яка схема при отриманні податкових від постачальників? Допоможіть розібратися.

vvmin
ЗнатокЗнаток
Подякували: 14 разів

Повідомлення vvmin »

Якщо когось зацікавить. Вдалося затягнути вхідні ПН в Єдине вікно.
Відправив запит J1300103. У поштову скриньку Єдиного вікна прийшли Витяг, виписані ПН та ПН від постачальників. Витяг та виписані ПН затягнуло у Єдине вікно, а от ПН постачальників просто так не бачить (ні розшифрувати, ні прочитати). Поки віднайшов такий вихід:
1. Створити у Єдиному вікні (Сервіс\Персональні параметри) профіль підприємства із кодом ЄДРПОУ постачальника (можна вказати тілки ЄДРПОУ та назву організації).
2. Перекинути файли ПН у підкаталог c:\edzv\dir_receive\"ЄДРПОУ постачальника" .
3. Змінити активный профіль на профіль постачальника (Сервіс\Персональні параметри\ Обрати).
4. Відкрити меню Звіти та квитанції \ Прийняти квитанції. У списку квитанцій мають з'явитись зашифровані ПН цього постачальника.
5. Розшифрувати. Перейти в архів.

Відкрити в архіві таку ПН не вдасться, оскільки у цьому файлі крім самої ПН є ще цифровий підпис постачальника. З точки зору юриспруденції цей файл замінює паперову ПН із підписом та мокрою печаткою. Але він не придатний для читання у такому вигляді. Тому створимо копію, придатну для читання. Для кожної накладної виконуємо пункти 6, 7, 8.

6. Правою кнопкою мишки по ПН в архіві \ Відкрити як текст. Відкриється Блокнот.
7. Видалити все непотрібне ("крякозябли" цифрового підпису) вище та нижче xml-документу, тобто до послідовності символів

<?xml version="1.0" encoding="windows-1251"?>

та нижче рядка

</DECLAR>

УВАГА! Не переплутайте з рядком <DECLAR>

8. В меню "Файл" Блокноту вибираємо "Сохранить как...".
- Вибираємо папку для збереження c:\edzv\xml
- В кінці імені файлу (перед крапкою) додаємо знак "мінус".
- Тиснемо "Ok".
- Закриваємо Блокнот.

9. Коли створено читабельні копії для всіх ПН, у Єдиному вікні запускаємо меню Сервіс \ Синхронізація журналу документів.
10. Переглядаємо \ друкуємо одержану ПН стандартно через меню "Відкрити". Але активним має бути профіль цього постачальника (Сервіс\Персональні параметри\ Обрати).

P.S. Трохи забагато зайвих рухів.
Проте профіль для кожного постачальника створюється один раз. Коли набереться база профілів основних постачальників, потім довносити лише нових.
Незручно переглядати прийняті ПН за період. Треба по черзі активувати профіль кожного контрагента, де видно ПН лише від нього. Як вихід: одразу виводити на друк ПН постачальників (при цьому не обов'язково друкувати на папір). Тоді в одному каталозі c:\edzv\output створюються зручні для перегляду і друку PDF-файли кожної ПН. Хочете - переглядайте на комп'ютері, хочете - друкуйте на папері, якщо Вам так зручніше працювати з архівом. Лише нагадаю, що законним документом (для суперечок, судів, ДФС тощо) є лише файл електронної ПН із цифровим підписом стягнутий зі сервера ДФС.
Будемо сподіватись, що розробники СКПЗ_ФПЗ найближчим часом спростять процедуру затягування та перегляду отриманих ПН.

Спеціаліст M.E.Doc ГК ІС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 164 рази
Подякували: 904 рази

Повідомлення Спеціаліст M.E.Doc ГК ІС »

бубу писав:Добрий вечір! Підкажіть, будь ласка. Можливо не по темі. У нас є ліцензійна програма Медок, але немає модуля. В мене виникли такі питання:
1) Я через Медок зареєструвала податкові накладні неплатникам та вже отримала квитанції № 1. Чи цього достатньо?(чи потрібна квитанція №2 для податкових)
2) Яким чином отримати податкові накладні від контрагентів? Отримували повідомлення, але в реєстрі первинних документів їх немає. Чи для цього потрібно реєструватися у Медку онлайн?
3) Для чого потрібно подавати запит? (для підтвердження реєстрації податкових контрагентами?)
4) Для відправки податкової покупцю, ми повинні зареєструватися у Медку онлайн?
Чи правильно я розумію схему роботи при виписці податкових без модуля: Створити податкову - підписати - відправити на реєстрацію - отримати повідомлення про реєстрацію та квитанцію №1 - Якщо покупець платник ПДВ зайти у Медок онлайн та відправити контрагенту на погодження. Чи спочатку відправляти на погодження, а вже після погодження реєструвати. Чи взагалі не потрібно погоджувати, а лише надсилати зареєстровану податкову контрагенту. Наскільки я зрозуміла, то без модуля ЕДО мій покупець не буде бачити чи зареєстрована податкова податкова, тобто не бачить квитанції і він повинен писати запит.
А підкажіть, яка схема при отриманні податкових від постачальників? Допоможіть розібратися.
1) На НН нет квитанции №2, только квитанция №1 с регистрационным номером
2) вы просто проверяете в медке почту, если контрагенты вам их отсылали через медок или медок онлайн они вам должны были прийти, просмотрите настройки фильтра в реестре первичных документов.
3)запрос позволяет проверить зарегистрирвоана ли НН вашим контрагентов и получить саму НН из единого реестра(нужно поставить отметку, импорт в запросе)
4)если у вас нет модуля, то для отправки вам необходимо пользоваться сервисом медок онлайн, либо приобрести модуль, или как вариант ваш контрагент будет делать запросы в налоговую на импорт НН

При отправке через медок, вашему контрагенту НН приходит с прикрепленной квитанцией №1, касательно работы на узгодження это решает бухгалтер и никто другой, на регистрацию НН это никак не влияет.
медок на прием работает и без модуля ЭДО,
при запросе ваш контрагент получает НН, а информация о ее регистрации будет находиться в ответе на запрос.

moneta80
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 15 разів

Повідомлення moneta80 »

Как контролировать поток этих накоадных кто зарегестрировал кто нет, вовремя или нет, а если их много, а с медка не втянуть из других программ, а в запросе только инн указывается. Как поступаете чтоб упорядочить поступление накладных?

Ксенія
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 34 рази
Подякували: 4 рази

Повідомлення Ксенія »

Добрий день . Питання до Ігоря спеціаліст медок. Допоможіть будь ласка, зареєструвалась в медок онлайн, прийшли перші податкові від контрагентів, але як їх зберегти наприклад на флешку або хоча б роздрукувати? Пише ,що такі функції не підтримуються. Що робити?

Аллусик
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 871 раз
Подякували: 670 разів

Повідомлення Аллусик »

opz писав:
Аллусик писав:Кто сталкивался: если нужно изменить эл.почту в налоговой (про загрузке нашего сертификата у поставщика выскакивает автоматом электронка русская, а ее как бы сейчас использовать не желательно). Мне теперь нужно договор с налоговой переоформлять, что бы ее изменить? Просто проблема с обменом НН!
Не совсем понятно что такое "эл.почта в налоговой" ???

Кажется в ГНИ по прежнему не требуют указывать адрес электронной почты.

Если вы имеете в виду адрес который указан в ваших сертификатах ЭЦП - то надо менять ЭЦП

Если вы хотите просто отправлять отчетность в ГНИ с другого адреса (и получать на него квитанции) - то можно просто отправлять с другого адреса.

Доброе утро!

Адрес в налоговой- это адрес который у нас высвечивается при загрузке сертификата.
Когда накладными мы не обменивались, то я так понимаю мы использовали адрес, который в медке был создан при установке он указан в адміністрування-параметри системи-електронна пошта. А таперь получается, что в настройках стоит адрес мета, а в сертификате адрес маил и вот вопрос где в Медке все єто настроить, что бы накладные приходили в Медок. Или может оно автоматически приходит?

Відповісти

Повернутись до “Подання звітності в електронному вигляді”