...таааак...начиталась я тут...шо ВСЕ хазяйки...и тоже хочу йогрута!!#sigh#
Какую купить йогруницу?#sigh# и ваще...с чего начать?
СТЕНА ПЛАЧА (природа плача, радости или горести, значения не имеют) - 2
- elen_maman
- Акула НКУ
- Повідомлень: 6456
- З нами з: 22 липня 2011, 03:53
- Дякував (ла): 8617 разів
- Подякували: 4356 разів
Люблю и горжусь Донбассом!!
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 2756
- З нами з: 05 червня 2012, 03:58
- Дякував (ла): 573 рази
- Подякували: 2321 раз
ага я тож вчера смотрела. На след неделе буду брать. Муж работает в инет магазине то ччто то посоветуют.
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
я квасила сама - с градусником и термосом. йогуртница- не панацея. там тоже надо внимательно следить чтобы не переквасилась. Температура хранения закваски- очень важна. В супермаркетах- точно ее не соблюдают- в магазине темпаратура отличная от 2-6 градусов, которые требует производитель.
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1570
- З нами з: 21 вересня 2011, 02:46
- Дякував (ла): 571 раз
- Подякували: 805 разів
Ні за чим чим в йогуртниці слідкувати не треба. 1 л молока+ 1 флакон закваски. Молоко закип"ятили і остудили до температури тіла. Не користуюсь ніяким градусником. На руку капнула і все. В флакон закваски додаєте кип"яченої води, збовтуєте і виливаєте в молоко. Молоко перед тим процідіть, бо від пенки робляться комки, б-ее не люблю. І розлити в баночки, накрили кришкою і включили в розетку на 6-8 год. Залежить від того, який продукт робите. Якщо не заквашується, тобто рідке або занадто густе виходить- йогуртниця навернулась. Вона має витримувати чітку температуру, тобто якщо не зробився продукт ( а я роблю в основному йогурти), то йогуртниця або перегріває або недогріває. Ремонту йогуртниці не підлягають. У мене перша йогуртниця була Moulinex, прослужила гарантійний термін+ 1 місяць, другу ми купили за кордоном, а третю купила в якомусь інтернет-магазині в Україні. Ніякої різниці між ними нема. Головне, щоб баночки були скляні. З кнопок тільки вкл/викл. Я не користувалась таймерами. і взагалі прийшла до висновку, що нормальний продукт виходить коли процедура приготування витримана в цілому. в мене так буває, що трохи перетримую в йогуртниці баночки. Ну і що, виходить трохи густіше. Якщо у мене в квартирі підлога вимита не так чисто як в операційній, то це не означає, що вона брудна. Особисто для мене, йогурт- це не профілактика і не лікування, а елемент щоденного меню. Йогуртниця коштувала щось біля 200-300 грн. Служитиме 2-3 роки.
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 3400
- З нами з: 11 серпня 2011, 07:57
- Дякував (ла): 1164 рази
- Подякували: 2681 раз
А мы купили мультиварку, так там есть функция йогуртницы. Делаем там, только потом по баночкам разливаем и в холодильник. Эксперементировали со временем. Больше понравился с 6- 6.30 часами. Семь часов уже много как по мне.
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1570
- З нами з: 21 вересня 2011, 02:46
- Дякував (ла): 571 раз
- Подякували: 805 разів
У мене деколи і 8 год. готуються. Я на ніч ставлю, менше як 7 год. не готуються. Напевно, чим довше йогуртниця квасить тим густіший виходить і, напевно, кисліший.
а як Ви розливаєте? У Вас консистенція кефіру виходить? У мене люблять ложкою їсти, мед/варення добавити.
а як Ви розливаєте? У Вас консистенція кефіру виходить? У мене люблять ложкою їсти, мед/варення добавити.
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 3400
- З нами з: 11 серпня 2011, 07:57
- Дякував (ла): 1164 рази
- Подякували: 2681 раз
Если больше 7 часов готовим, то получается более "тягучий" и кислее. Разливаем - это я конечно приукрасила. Ложками накладываем #g_crazy# Консистенция густой сметаны. А потом добавляю что хочу - кусочки банана, малину, ежевику, варенье, джем....Agatha писав:У мене деколи і 8 год. готуються. Я на ніч ставлю, менше як 7 год. не готуються. Напевно, чим довше йогуртниця квасить тим густіший виходить і, напевно, кисліший.
а як Ви розливаєте? У Вас консистенція кефіру виходить? У мене люблять ложкою їсти, мед/варення добавити.
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
Если делаете симбивит- никакой воды! Рецепт я выкладывала на предыдущей странице. Остальные йогурты не варила- ничего по ним сказать не могу.Agatha писав: В флакон закваски додаєте кип"яченої води, збовтуєте і виливаєте в молоко.
-
- Просвещенный
- Повідомлень: 152
- З нами з: 11 лютого 2013, 06:40
- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 54 рази
а у меня йогуртница поламалась. Год проработала (Мулинекс). Перегревает смесь. Потом сыворотка отделяется. Есть можно, но думаю, что все культуры от перегрева гибнут.
а так...очень вкусно. и йогурт, и кефир. Я vivo делала. А теперь еще в аптеках нашла пакетики. Но они дороже.
А кто берет базарное молоко? Просто в рецептах пишут про магазинное. Но я покупаю на базаре. Наверное просто жирнее получается кефир и йогурт. Но молоко кипячу минут 5-7.
а так...очень вкусно. и йогурт, и кефир. Я vivo делала. А теперь еще в аптеках нашла пакетики. Но они дороже.
А кто берет базарное молоко? Просто в рецептах пишут про магазинное. Но я покупаю на базаре. Наверное просто жирнее получается кефир и йогурт. Но молоко кипячу минут 5-7.
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1385
- З нами з: 28 листопада 2011, 01:03
- Дякував (ла): 904 рази
- Подякували: 860 разів
Тоже Мулинекс, может долго держали , вот и отделилось...Очень довольна была, а это че то обленилась..давно не делала. Брала всегда 1% или если не было 1,5 %, в жир.молоке бактерии плохо збраживают и развиваются, поэтому уменьшается его польза.#drinks#svlana6 писав:а у меня йогуртница поламалась. Год проработала (Мулинекс). Перегревает смесь. Потом сыворотка отделяется. Есть можно, но думаю, что все культуры от перегрева гибнут.
а так...очень вкусно. и йогурт, и кефир. Я vivo делала. А теперь еще в аптеках нашла пакетики. Но они дороже.
А кто берет базарное молоко? Просто в рецептах пишут про магазинное. Но я покупаю на базаре. Наверное просто жирнее получается кефир и йогурт. Но молоко кипячу минут 5-7.