так.
Яйце миємо милом і протираємо оцтом. тоді робимо акуратно ножем дірочки з двох сторін і видуваємо. можна витягнути шприцом без голки.
Ще читала про такий спосі, але зразу кажу - такий не пробувала , тому не знаю. Робиться одна дірка, тоді вставляється шприц і полегенько в яйе починає запускатися повітря. за всіма законами фізики, вміст мав би витекти, звільняючи місце повітрю.
В будь якому випадку яйце треба після того промити, поставити вертикально, щоб витекла вся вода.
Нам показували як видувати яйця, то дірки робили якимось інструментом ( не пам"ятаю назву), схоже на шило. А видували малою клізмою. Я не ризикнула сама видувати. Протухли видуті яйця. Чи Ви їх в холодильнику тримаєте?
ні, не в холодильнику. після Великодня збираю всі в кошичок і пакую в шафу.
Клізмою не пробувала, Мені найкраще підходить шприц.
Думаю, пробелмка в тому, що Ви ж це робили на майстер класі, а там можливо не було можливості промити яйця добре з середини? чесно, вперше чую про таку проблему. У мене є писанки п"ятирічні, абсолютно не смердять.
мій чоловік має такий гравірувальний пристрій, то він дірки робить ним, але він зараз у відрядження, а я боюся зламати, тому ножичком.#g_haha#
До речі, чоловік цього року пробував зробити різьбленку на гусячом яйці, дірочки просврлились класно, але лесь рука здригнулась, свердло проїхало далі і зіпсув. А накурячих н евиходить, бо дуже крихкі.
До речі, якщо повидували яйця - подивіться на світло чи немає тріщин
ну, таранька теж риба#g_haha# #g_haha# #g_haha# не зле вийшло, зірочки на небі, червона, я так розумію, дубове листя, чорна - гарне поєднння кольорів. Всі гарні, головне - Ваші, а це найголовніше.
Не можу купити чорного барвника, а маю ідею. мабуть уже на наступний рік.нестандартна писанка дуже нарно