БЕСЕДКА_КУРИЛКА (переговорка, совещалка, просто что то обсуждалка!) - 5

Розмови на різні теми
И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

balkolga писав:
Люлик писав:
И.О. писав: А я вчера опять пекла шоколадный десерт в мульте. Сломали за вечер втроём. Куличи буду печь у свекрови, она рядом живет. Уже потихоньку продуктами для них запасаюсь. А посоветуйте, какие лучше цукаты покупать, из чего? А то я только изюм раньше ложила. А в этом году хочу попробовать и цукаты.
приглянулся Вам десертик?! Как на этот раз получился?
В пасху можно класть любые цукаты. Мне нравится как сочетаются вишня и клюква.
Девочки , а какой рецепт шоколадного десерта ?
Вот этот
Люлик писав:с сайта http://andychef.ru/recipe/ готовила многие десерты
Сегодня по плану вот этот http://andychef.ru/recipes/self-sause/ #g_pinkgla

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

balkolga писав:
Девочки , а какой рецепт шоколадного десерта ?
один из любимых мною блогов http://andychef.ru/ и сам рецепт вот http://andychef.ru/recipes/self-sause/

Financier
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 617 разів
Подякували: 1104 рази

Повідомлення Financier »

И.О. писав:А посоветуйте, какие лучше цукаты покупать, из чего? А то я только изюм раньше ложила. А в этом году хочу попробовать и цукаты.
Мне с цукатами не понравилось. Изюм, и его разновидности классика жанра, самое оно. Цукаты брала разные, но всетаки они лучше идут для кексов. Или для Рождественских кексов, которые вылеживаются месяц. В куличи, не то пальто.
Из тех цукатов/сушеных фруктов, мне понравилась клюква, и вишня. Кумкват - редкое "Г". Хотя, наверное на любителя, мне он не пошел. Как и лимонки, апельсинки и иже с ними ананасы и прочее #blush#

Financier
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 617 разів
Подякували: 1104 рази

Повідомлення Financier »

Люлик писав:Мне нравится как сочетаются вишня и клюква.
#love# Мое любимое сочетание! Самое вкусное!

_Tatyana_
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 325 разів

Повідомлення _Tatyana_ »

Добрый день, коллеги!
В силу нашей профессии знаю, что многие страдают плохим зрением (я в том числе).
Но на данный момент интересует другой вопрос.
У дочери прогрессирующая миопия. На данный момент, в 7 лет ребенок имеет -2,5.
Может кто-то сталкивался с такими проблемами. Что помогло? Как спасались, куда бежали?
Может кто-то из Вас или Ваших знакомых носили ночные линзы Парагон? Какие отзывы?
Состояние близко к критическому...#g_cray#

Kalinda
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 621 раз
Подякували: 710 разів

Повідомлення Kalinda »

_Tatyana_ писав:Добрый день, коллеги!
В силу нашей профессии знаю, что многие страдают плохим зрением (я в том числе).
Может кто-то сталкивался с такими проблемами. Что помогло? Как спасались, куда бежали?
Может кто-то из Вас или Ваших знакомых носили ночные линзы Парагон? Какие отзывы?
Прошла такое со своей дочерью.Глазки не успевали за ростом организма-за одно лето она подросла на 10см.Резкопрогрессирующая миопия.Капл нам выписывали какие-то,витамины "стрикс", делали гимнастику для глаз (в памяти осталась только точка на стене и взгляд вдаль,взгдяд вблизь)-их 10,упражнений.Близорукость зафиксировали,теперь носит очки и линзы(в прошлом году дочери исполнилось 25лет#g_blum# ).
предлагали опрерировать,мы прошли все анализы,а потом мудрый доктор поговорила со мной и сказала об ограничениях,которые будут после склеропластики ,мы отказались.Решили,когда родит и если будет желание-тогда и сделаем операцию,ведь медицина не стоит на месте.

_Tatyana_
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення _Tatyana_ »

Kalinda писав:
_Tatyana_ писав:Добрый день, коллеги!
Прошла такое со своей дочерью.Глазки не успевали за ростом организма-за одно лето она подросла на 10см.Резкопрогрессирующая миопия.Капл нам выписывали какие-то,витамины "стрикс", делали гимнастику для глаз (в памяти осталась только точка на стене и взгляд вдаль,взгдяд вблизь)-их 10,упражнений.Близорукость зафиксировали,теперь носит очки и линзы(в прошлом году дочери исполнилось 25лет#g_blum# ).
предлагали опрерировать,мы прошли все анализы,а потом мудрый доктор поговорила со мной и сказала об ограничениях,которые будут после склеропластики ,мы отказались.Решили,когда родит и если будет желание-тогда и сделаем операцию,ведь медицина не стоит на месте.
От склеропластики сейчас отказываются в принципе как от метода коррекции миопии.
1,5 месяца капали капли, принимали витамины.
Подняли с 10% до 20% (до этого было 70-80%).
Сейчас самое главное остановить сумасшедшую прогрессию.
Пользуется ли кто-то бифокальными линзами для очков?

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

По-перше, не панікуйте, міопія=близорукість-це не інвалідність і, навіть, не естетична проблема.
По-друге, знайдіть нормального окуліста в Житомирі або з"їздіть в Київ чи по направленню лікаря чи самостійно на прийом до доброго окуліста.
Ми в 3-му класі теж виявили близорукість. Районний окуліст відразу виписав нам окуляри і продав по дурній ціні оправу. Мені порадили доброго окуліста в Охматдиті, яка нас веде вже 4 роки. Що ми робимо і не робимо:
1. 2 рази в рік вправи на розвиток м"язів очного дна ( ніби так це називається) в Охматдиті.
2. Обмеження по компу - 2-3 години в тиждень, не більше. телевізор у нас в сім"ї, в принципі, ніхто не дивиться.
3. Окуляри в сина не для неперервного носіння, в тільки тоді, коли він щось не бачить і мружиться. Мружитись не можна, бо це перенапружує очі і падає зір.
4. Радять грати в бадмінтон або теніс або пінг-понг. Потепліє, будемо грати в бадмінтон.
До 14 років зір буде падати, а всі наші "можна і не можна" спрямовані на те, щоб це падіння мінімізувати. Ніякої спадковості ні по якій лінії до близорукості нема. Підберіть гарну оправу, зараз є такий великий вибір, і не панікуйте. У мене спочатку теж був шок "Чому саме в моєї дитини??", але що є то є. Близорукість не виліковується: вона або прогресує або ні. Тому потрібно спрямувати всі зусилля на утриманні зору на сьогоднішніх показниках. До речі -2,5- це не "фонтан", але не кінець світу.
Пи.Си.
Про лінзи нам окуліст нічого не говорив.
Прочитала Ваш пост і дописую. Зупинити падіння зору-це робота на роки і синусоїда з покращеннями і погіршеннями зору. За 2 місяця не буде ніякого результату. І чим більше Ви будете акцентувати на зорові увагу, тим більше дитина буде нервувати. Я розумію, що оскільки Ви носите окуляри, то у Вас "пунктик" на зорові дитини. Потрібно просто налаштуватись на довгу багаторічну боротьбу.

_Tatyana_
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення _Tatyana_ »

Agatha писав:По-перше, не панікуйте, міопія=близорукість-це не інвалідність і, навіть, не естетична проблема.
По-друге, знайдіть нормального окуліста в Житомирі або з"їздіть в Київ чи по направленню лікаря чи самостійно на прийом до доброго окуліста.
Ми в 3-му класі теж виявили близорукість. Районний окуліст відразу виписав нам окуляри і продав по дурній ціні оправу. Мені порадили доброго окуліста в Охматдиті, яка нас веде вже 4 роки. Що ми робимо і не робимо:
1. 2 рази в рік вправи на розвиток м"язів очного дна ( ніби так це називається) в Охматдиті.
2. Обмеження по компу - 2-3 години в тиждень, не більше. телевізор у нас в сім"ї, в принципі, ніхто не дивиться.
3. Окуляри в сина не для неперервного носіння, в тільки тоді, коли він щось не бачить і мружиться. Мружитись не можна, бо це перенапружує очі і падає зір.
4. Радять грати в бадмінтон або теніс або пінг-понг. Потепліє, будемо грати в бадмінтон.
До 14 років зір буде падати, а всі наші "можна і не можна" спрямовані на те, щоб це падіння мінімізувати. Ніякої спадковості ні по якій лінії до близорукості нема. Підберіть гарну оправу, зараз є такий великий вибір, і не панікуйте. У мене спочатку теж був шок "Чому саме в моєї дитини??", але що є то є. Близорукість не виліковується: вона або прогресує або ні. Тому потрібно спрямувати всі зусилля на утриманні зору на сьогоднішніх показниках. До речі -2,5- це не "фонтан", але не кінець світу.
Пи.Си.
Про лінзи нам окуліст нічого не говорив.
Прочитала Ваш пост і дописую. Зупинити падіння зору-це робота на роки і синусоїда з покращеннями і погіршеннями зору. За 2 місяця не буде ніякого результату. І чим більше Ви будете акцентувати на зорові увагу, тим більше дитина буде нервувати. Я розумію, що оскільки Ви носите окуляри, то у Вас "пунктик" на зорові дитини. Потрібно просто налаштуватись на довгу багаторічну боротьбу.
К очкам я отношусь нормально, они меня не пугают.
Ребенок носит очки "для работы" уже год, у неё отношение к ним тоже нормальное. Выбрали красивую оправу, ребенок не комплексует.
Сейчас уже нужно будет носить постоянно, посмотрим как она к этому отнесётся (надеюсь вес будет хорошо)
Переживаю из-за резкого падения, и из-за того что лечение практически не дало эффекта (10%)

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Ви робили дитині обмеження по гаджетам? Бо не так шкодить телевізор, навіть, комп, як ігри на мобільних телефонах. Моя дитина проявляє чудеса винахідливості, хитрощів і обману, щоб пограти в ігри. Всі видалені ігри буквально через 2 дня закачуються назад в телефони через Wi-Fi, bluetooth і ще бог зна як.

Закрито

Повернутись до “Розмови про різне”