БЕСЕДКА_КУРИЛКА (переговорка, совещалка, просто что то обсуждалка!)

Розмови на різні теми
оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

Evelina писав:
оляля писав:Слухайте, тільки мені телефонують з ДПі з "проханням" оплатити податки авансом? вчора по одній фірмі було два дзвінки, сьогодні по інші+ просять передпрлатити податковий вісник. А ще дзвонить перевіярючий і каже: а у вас ПН сума пдв 160 тис не зареєстована в ЄРПН. я в шоці, говориьь реквізити ПН, а вона червнева. Кажу , так не було ще тоді обов"язку реєструвати такі ПН. Так? ну потім подзвоню ще. Щоб це значило?#dntknw#
я уже писала где-то в другой теме...позвонили на прошлой неделе, просили НДС за МАРТ авансом заплатить...я говорю, что март еще не закончился...а она говорит, ну прикиньте, посчитайте и заплатите хоть что-то...
ДЕсь я це прогавила.

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

оляля писав:ДЕсь я це прогавила.
це в робочий час було, коли Ви працювали. там теж хтось жалівся на податківців, що аванси вимагають сплачувати....не можу знайти ту тему...но то таке. ТИ НЕ ОДИН #g_crazy#

IrinkaSvetl
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1696 разів
Подякували: 3006 разів

Повідомлення IrinkaSvetl »

знаете, я вот сижу со стороны и наблюдаю за "баталиями НДСников" и ох...ваю.... и не знаю, радоваться или горевать, что не в строю))))) а вообще, может ПОРА директорам диктофоны покупать на каждую фирму (благо сейчас можно нормальный уже от 30-50 уе купить) и в случае звонка ОТТУДА клац и включить.... а потом выкладывать в том же фэйсбуке дедушке Азику и сюда... пора развенчать ИХ миф, что все вымагательства - это НАШИ глюки

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 789 разів
Подякували: 1308 разів

Повідомлення Альона1 »

оляля писав:Слухайте, тільки мені телефонують з ДПі з "проханням" оплатити податки авансом? вчора по одній фірмі було два дзвінки, сьогодні по інші+ просять передпрлатити податковий вісник. А ще дзвонить перевіярючий і каже: а у вас ПН сума пдв 160 тис не зареєстована в ЄРПН. я в шоці, говориьь реквізити ПН, а вона червнева. Кажу , так не було ще тоді обов"язку реєструвати такі ПН. Так? ну потім подзвоню ще. Щоб це значило?#dntknw#
Сьогодні до нас приїжджали львівяни , при мені до керівника подзвонили і просили перерахувати аванс. Потім подзвонили сказали, що не треба, нібито план виконують, потім ще раз позвонили і сказали , що завтра скажуть чи давати аванс чи ні. Дурдом веселка.

Василь я
УченикУченик

Повідомлення Василь я »

Чесно, спамити не буду, зразу не розібрався, що не потрібно одне й теж дублювати. Дякую за відвертість і слушне зауваження.

Баланси співають романси…
Для складання звітності за квартал підприємства-єдинщики мают виконати ст.44, 296 Податкового кодексу і навести порядок в бухгалтерії. Користуйте журнали /про активи, капітал, доходи, витрати/ і відомості /необоротні, амортизацію, розрахунки, зарплату, ремонти/ за простою схемою без головної книги і подвійних записів. Це можна в електронних таблицях, пункт 44.2 зобов`язує вести бухгалтерію тільки за методикою, затвердженою Мінфіном (наказ від 15.06.11 № 720), на відміну від попередніх років, коли то було правом вести простий або повний облік. Підприємці-єдинщики щоденно пишут книги, зареєстровані податковою інспекцією (ст.296.1.1, 296.1.2). За недотримання цього порядку можут анулювати свідоцтва спрощенців (ст.299.16).
Ха-Ха-Ха…
Податкова інспекція. Квартальний звіт. З кабінету інспектора виходит бухгалтер і з полегшенням: - Здав …
Голос із черги: - Дай списати!

Пишу книгу обліку доходів для податкової і не зовсім зрозуміло як рахувати дохід, за грошима чи за накладними? В.Жібокрицький, смт. Верховина
Ст.292.6 Податкового кодексу однозначно пише-датою отримання доходу є дата надходження коштів на рахунок (у касу) платника єдиного податку.

А податок подвійний!
У Податковому кодексі закладено хитре оподаткування єдинщиків ІІІ, ІV груп, бо п.292.6 визначає датою отримання доходу день надходження коштів на рахунок (у касу) платника єдиного податку, а п.292.3 також включаює суму простроченої кредиторської заборгованості. Якщо одержав аванс, котрий стає кредиторкою, включаєш у доходи, оподатковуєш, а товар за три роки не відправив і списав заборгованість - знову оподатковуєш. Так повторно сплачуєш 5 (ПеДеВушник - 3) відсотки. Порада - не допускати прострочення кредиторки. Для І,ІІ груп це має значення при підрахунку «завищення» дозволеного обсягу доходу.

Підприємцям-«загальникам» ст.177.2 вважає об'єктом оподаткування чистий дохід, тобто різницю між загальним оподатковуваним доходом (виручкою у грошовій та негрошовій формі) і витратами, пов'язаними з господарською діяльністю, ст.138.2 зазначає, що витрати, які враховуються для визначення об'єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення витрат, ст. 138.4 конкретизує, що витрати, які формують собівартість реалізованих товарів, визнаються того звітного періоду, в якому визнано доходи. Попередня оплата (аванси) не є виручкою, а кредиторською заборгованістю, тому належить рахувати за накладними, бо на майбутні продажі (відвантаження) не можливо «наперед» документально підтвердити витрати. Теперішнє «розуміння» дозволено й ст. 4.1.4 /презумпція правомірності рішень платника/. а як маєте можливість і зайві гроші-рахуйте по їх надходженню і платіть більший податок. У попередні роки «спрощенці» і «звичайники» рахували однаково - за грошима.

Цьогорічний доход «впав» наполовину, податок сплачую такий, як торік, чи можна хоч трохи зменшити?
-Так, бо це передбачає п.177.5.1 Податкового кодексу: авансові платежі розраховуються підприємцем самостійно, не менше, як 100 відсотків податку з доходу за минулий рік, сплачуються рівними частинами - до 15 березня, 15 травня, 15 серпня і 15 листопада. У разі зменшення суми отриманого доходу за квартал більше ніж на 20 відсотків маєте право зменшити аванс. Для цього до настання строку сплати податковій службі подається заява вільної форми з розрахунком та коротким поясненням обставин зменшення доходу.

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Мне тоже звонили, при том что обычно я плачу налог на прибыль в размере 9-10 тыс ( это полный налог) просили аванса 10-15 тыс. На сколько у меня директор всегда старается идти им на встречу и нагрузку мы собюдаем и то сказал им "До свидания". Но ничего поизвинялись и трубку положили... Больше не звонят.

офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 10003 рази
Подякували: 5885 разів

Повідомлення офигевшая »

ОЙ! План горит - мне тоже звонили и просили аванс по прибыли, ну хоть чуть-чуть 5-10 тыс.

IrinkaSvetl
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1696 разів
Подякували: 3006 разів

Повідомлення IrinkaSvetl »

офигевшая писав:ОЙ! План горит - мне тоже звонили и просили аванс по прибыли, ну хоть чуть-чуть 5-10 тыс.
если 5-10 тыс. для них ЧУТЬ-ЧУТЬ, то... мдэ.... хочу "чучутную" з/пл))))

shinna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 876 разів
Подякували: 3172 рази

Повідомлення shinna »

IrinkaSvetl писав:
офигевшая писав:ОЙ! План горит - мне тоже звонили и просили аванс по прибыли, ну хоть чуть-чуть 5-10 тыс.
если 5-10 тыс. для них ЧУТЬ-ЧУТЬ, то... мдэ.... хочу "чучутную" з/пл))))
Янык обещал на каждом заборе: "ПОЧУЮ кожного!"
Обещал ПОЧУТЬ, а получилось не ПО-ЧУТЬ-ЧУТЬ!!!#dirol# #dirol# #dirol#

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

В Госдуму внесли закон о запрете пропаганды гомосексуализма

Законодательное собрание Новосибирской области внесло в Госдуму законопроект о запрете пропаганды гомосексуализма среди несовершеннолетних. Текст документа и пояснительная записка к нему доступны на сайте парламента.
Новосибирские депутаты предложили наказывать за пропаганду гомосексуализма штрафом. В соответствии с законопроектом, частное лицо может быть оштрафовано на 4-5 тысячи рублей, должностное лицо - на сумму от 40 до 50 тысяч рублей, юридическое лицо предлагается штрафовать на 400-500 тысяч рублей.

Госдума России четыре раза рассматривала законопроект о признании пропаганды гомосексуализма (причем не только среди несовершеннолетних). Депутат Александр Чуев предлагал сажать за это правонарушение на срок от двух до пяти лет. Четырежды Госдума отклоняла этот закон.

Закрито

Повернутись до “Розмови про різне”