http://mignews.com.ua/ru/articles/106051.htmlНасильники Оксаны Макар сядут пожизненно
В связи со смертью жертвы николаевских насильников Оксаны Макар уголовное дело, возбужденное против парней, переквалифицируют. Об этом рассказал начальник Управления по связям с общественностью МВД Украины полковник милиции Владимир Полищук.
По словам представителя МВД, ранее всем трем участникам покушения на жизнь девушки выдвигались обвинения по статьям "изнасилование" и "попытка сокрытия преступления". После же ее смерти против всех обвиняемых следователи возбудят уголовное дело по ч.2 ст.115 (умышленное убийство) Уголовного кодекса Украины.
Полищук также отметил, что это обвинение в совершенном преступлении, направленное против человека, и предусматривает оно большое наказание – пожизненное заключение. "Учитывая то, что Оксане Макар пришлось пережить мучения, скорее всего, суд выберет именно эту меру наказания", - заключил начальник пресс-службы правоохранительного ведомства, пишет УНН.
Лікарі радили матері Оксани покликати священика, але та не захотіла - вона вірила, що дочка виживе. Медики про останній ранок Оксани Макар: після 6 ранку апарати показали збій серця Медики радили матері Оксані Макар, яка померла вранці, покликати священика, але та не захотіла. Про це пише "Газета.ua". За словами лікарів, вони і не очікували, що дівчина виживе – фактично, її життя підтримували лише апарати. "А час йде, тканини відмирають і відмирають. Серце це усе перекачує. Медперсонал казав матері, аби привела священика, але та вирішила, що раз Господь урятував її дитину, значить, вона виживе... Ми ж все-таки медики – бачимо більше, що й до чого. А Тетяна вперта", - розповіла одна з працівниць Донецького опікового центру. Медсестра пояснила, що відколи Оксану перевели до центру, вона майже постійно знаходилася в стані медикаментозного сну. Під контролем Еміля Фісталя її могли вивести на кілька годин з цього стану раз на день чи раз на два дні. "Еміль Якович часто до опівночі затримувався. Сам заходив до Макар, то консиліум збирав, то радився телефоном з іноземними колегами. Він лікар від Бога, зробив усе, що міг. У лікарні кажуть, що йому часто телефонували з Києва – то депутати, то ще якісь кандидати. Кожен вважав своїм боргом наказати лікареві надавати всю необхідну допомогу нещасній Оксані. Чесно, вони його замучили своїми вказівками. Ніби без чиїхось настанов він і так не робив все, що міг. Мама постійно плакала. Просила забрати органи у неї й пересадити доньці. Але це неможливо", - зауважила медсестра.Медики розповіли і про останній ранок Оксани. "Мати майже постійно сиділа коло неї. Близько другої пішла спочивати. Раніше приходила о 7 – 8, сідала коло дочки, гладила по щоках і волоссю. Цього ранку схопилася десь о 5-й ранку. Прийшла. Як ото відчувала. Десь після шостої апарати показали збій серця. Всі збіглися. Тетяна почала плакати. За інструкцією, її випровадили з палати. Півтори години запускали легені й серце. Але там фактично вже не було чого запускати. Тих легень вже й не лишилося. Не знаю чи точно, медсестри потім казали, що о 7.30, коли Оксана померла, у її матері зупинився наручний годинник", - розповіло джерело з опікового центру.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/koli-oksana-maka ... innik.html
Душа разрывается на куски от жалости к Оксане. Вся страна за нее молилась, потому, что не важно, как эта девочка жила. Очень сомневаюсь, что не хотела настоящей любви, детей, материнского внимания и нежности. Просто не знала, как можно по другому, примера не было.
У селі про родину Оксани говорити не хоче ніхто. Єдина жінка, яка погодилась розказати журналісту "Грошей", як росла дівчина, просила її не називати. "Мені її справді шкода. Дід ганяв, йому було ніколи виховувати ..також..краде добряче…мати нічого дати не могла, тому що батько у в'язниці і вона теж у в'язниці сиділа за крадіжки", - розповідає сусідка. Те, що дівчина пішла допивати із трьома малознайомими чоловіками сусідка Оксани не дивується. Дівчина вона любила чоловіків, гроші і вважала себе дуже самостійною. "Участі у вихованні ніхто не приймав, вона не знала іншого способу життя" - додала вона. Жінка також попередила, що зібрані людьми гроші треба було передавати особисто Оксані. "Вони гроші подерибанять..та що там говорити, Тетяна (Суровицька, мати Оксани – ред.) може, це зрозуміло..ЇЇ небезпечно навіть у лікарні залишати з тими хворими, а то там може зникнути все що завгодно", - каже вона. Мати Оксани Тетяна Суровицька переконує – усе своє життя віддала коханій донечці. "Я все життя для дитини жила. В неї все найкраще було. Повірте, я ж 7 тисяч в Києві заробляла. Я все кинула в Києві, коли мені подзвонили, все! І хутро, і шкіру. Ви думаєте в мене нічого нема? Є!", - розповідає мати Оксани. Тоді чому забезпечена усім дівчина, яку мама опікає ледь не щохвилини, серед ночі пішла пити горілку з трьома незнайомими чоловіками? Бабуся Оксани говорить – дитина доросла. Сама може про себе подбати. "То не мала дитина, що взяв за руку і сиди тут в хаті грайся. 18 років дитині", - коментує ситуацію бабуся.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/mati-oksani-maka ... rosla.html
Это и воспитание и переходный возраст и то что не кому было наказать вовремя (за пьянку к примеру).
Но девочка мертва и как говорится о мертвых или хорошо или ни чего. Пусть это будет примером для всех родителей и детей!#cray#
*Людок* писав:Уровень преступности зашкаливает!!! Страна помоему уже скатилась ниже первобытно-общинного стороя!!! Как нам и нашим детям выживать дальше?