Цей роман, як на мене, не вершина світового мистецтва. Він НЕПОГАНИЙ і не більше. Є набагато кращі і сильніші речі, як на мій суб'єктивний смак. Але у колеги специфічне місце читання: трамвай, що зумовлює певні обмеження по смисловому навантаженню літератури.
якщо чесно, не завжди розумію істерики біля якхсь певних речей, інколи роман бува розкручений, ох, ах, а тобі не пасує. мені наприклад не подобається Коельо і все тут. А хтось в дикому захопленні. просто консатувала факт, що роман - в книзі рекордів Гіннеса
А " Гордість та упередження" Джейн Остін????!!!! Більшої сентиментально-сопливої фігні я ще в житті не читала. Щодо Коельо, то мені сподобався "Алхімік", все решта,- це, знову ж таки це моя особиста думка, рімейки, ті ж самі яйця тільки в профіль ( і "11 хвилин", і щось там про Вероніку). Писання книжок теж бізнес. І, власне, книжки є різноцільові: для реготання, для думання, для отримання нових емоцій і знань, наукові і т.д. і т.п. Мене в стресових ситуаціях найкраще відволікає і розслаблює Чейз. Тільки не смійтеся. Маю 28 т.зібрання творів і домашні знають, коли мама лежить з Чейзом, її чіпати не можна. Я колись купила ці книги в магазині на обмін макулатури, ще в школі. Кожен детектив прочитала вже по 100 раз, але оскільки читаю в стані стресу, то змісту не пам'ятаю і кожен раз відкриваю і читаю як вперше. "Он сломал ей шею, но челюсть осталась цела"-класика#bye#
колись дуже захоплювалася детективами. Агата Крісті, Конан Дойль, Міккі Спілейн, інші - у мене величезна бібліотека детективів. А зараз практично їх не читаю. на різні періоди життя - різні книжки.був період, коли мене з майже депресивного стану витягнула Донцова, книжку якої я купила випадково. Подрузі, яка розлучалась, допомогла Хмелевська - Как вижить с мужчиной. мені зараз подобається фентезі( от би вже ніколи не подумала про себе таке) і щось легке, бо голова і так забита всякими бздурами типу ПКУ.
Книги, как и музыка - есть бум-ца-ца и есть Чайковский и Моцарт. Для тех, кто слушает бум-ца-ца - для них как раз Коэльо подходит: легкое чтиво, но писателя "раскрутили". Мне понравилась Улицкая.