«Словник родини Януковичів»
Незаконно обраний президент/Віктор Федорович Регіонов – сам Віктор Янукович. Першим званням він почастував себе особисто на одній із славнозвісних ростовських прес-конференцій, а другим альтернативним ПІБ його нагородив ще у 2007 році синок Вітя
Геноциди – мешканці Львова. Термін прозвучав під час передвиборчого візиту тоді ще кандидата у президенти Януковича В.Ф. до Львова у січні 2010 року. «Тут собрались лучшие геноциды страны!» – полестив Віктор Федорович публіці, яка зібралася послухати його агітаційну промову. «Генофонд!» – тихенько поправили помічники. «Ну да, и генофонд тоже», – не став пручатися Янукович.
Мутанти/клони/виродки – противники союзу з Росією. «Украинцы сегодня не чувствуют никакой угрозы (со стороны России). Если чувствуют, я думаю, это только те люди, которых клонировали прошедшим в Украине экспериментом с «оранжевой» революцией. Этот клон прижился к единицам людей. Я не знаю, как их назвать – мутанты, уроды. Остальные нормальные люди хотят жить вместе со своими соседями», – з виступу в ефірі Луганського обласного ТБ у вересні 2008 року. Виступ, до речі, був присвячений не аби чому, а розвінчанню премудрим Януковичем ворожих наклепів щодо можливості втілення російсько-грузинського сценарію у Криму.
Ганебна влада – колишній покровитель Януковича Леонід Кучма. «Я йду не як кандидат від влади, тієї ганебної, котра поступилася позиціями, а як кандидат від 15 мільйонів», – заявив Віктор Федорович під час виборчих перегонів-2004 в інтерв’ю телеканалу «Україна» . Не зупинившися на досягнутому, у тому ж інтерв’ю дав власну оцінку інтелектуальному рівню свого електорату: «Наші люди дуже прості, дуже довірливі…»
Боягуз і базікало – Віктор Ющенко. Теж з репертуару виборів-2004: «Я могу сказать только одно – что он трепач. Нравится ему это или нет… Поэтому поживем – увидим… Я вызываю этого труса на любые дебаты. И трепача!»
Шльопери – боягузливий базікало, корова на льду та всі їхні прибічники разом узяті. Прозвучало у лютому 2011 року: «Щоб коли ми плануємо щось або говоримо, головне – щоб ми шльоперами не стали, як дехто з наших попередників», – повчально заявив Віктор Федорович херсонським чиновникам, слабко обізнаним, що таке «шльопер». Дійсно, слово незрозуміле, хоча Віктору Федоровичу явно добре знайоме і близьке. «Словарь воровского жаргона» роз’яснює цей термін як «вагонный вор». З іншого боку, Геннадій Москаль та Елеонора Гройсман стверджують, що «шлепер» – це популярна єврейська лайка і означає вона «неакуратний, розхлябаний, неорганізований».
Бандити/самозванці/неонацисти/кривава хунта/темні сили – частина колишніх шльоперів, яка, на думку Віктора Федоровича, неправедно відібрала у нього золотий батон. Як і багато інших популярних мемів від Януковича, вперше прозвучало у Ростові-на-Дону , де аж ані разу не кровавий, не темний і не бандит Віктор Федорович розповів усьому світу, як тяжко його образили на історичній батьківщині.
«Викормки ЄС» – синонім бандитів/кривавої хунти/темних сил і прочая, і прочая, вигаданий Вітєю-молодшим у припадку давлючої жаби у березні цього року. «Все перечисленные страны, которые якобы замораживают мои виртуальные несуществующие счета – выглядят так же дешево и смешно, как они сами и их выкормыши, захватившие власть в Украине», – поскаржилося у Фейсбуку обібране дитя. Як можуть ці дешеві єврокраїни виглядати так же, як вони самі – логічний парадокс, розв’язати який так ніхто й не зміг. Зате звучить здорово – як і «выкормыши ЕС». Без п’яти хвилин славетні «вувузели гомосексуалізму», хоча написати таку складну фразу Віті-молодшому навряд чи під силу. Ось, татко чотири роки тому навіть «вувузела» вимовити не зміг: «Высказываясь футбольной терминологией, которая сегодня актуальная, скажу, что до последнего времени на Украине слишком увлекались дудением в вузель, а не качеством самой игры» (зі спічу під час зустрічі з Германом Ромпеєм)