Моя Батьківщина - Україна

Розмови на різні теми
Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

Agatha писав:Теж хочете 100 років прожити? Ха, а у мене дідусь по маминій лінії з Сумської області...
Да. мир тесен...
Но это же здорово!!!#yahoo# #yahoo# #yahoo#

Виктория 80
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1215 разів
Подякували: 1826 разів

Повідомлення Виктория 80 »

Лапа писав:
Виктория 80 писав:
Лапа писав: Буду стараться...
У меня в семье долгожителей хватает...
Мои бабушка и дедушка ещё живы и при памяти (Слава Богу)
А мне уже 4-й десяток пошёл..
такс Ромны твои а полк МОЙЙЙЙЙЙЙ#goody# #goody# #goody# #goody#
???? Чего??
Ромны нет.. Мой родной Глухов...
Но область-то одна...#yahoo#
так я про область

Тот самый гость
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1333 рази
Подякували: 1060 разів

Повідомлення Тот самый гость »

Agatha писав: От що означає "козацьке здоров"я". 10 років в одиночній камері ( я десь читала, що це була фактично яма, в яку йому спускали їжу на мотузці) і все це в віці 101-110 років. #hi# #hi# #hi#
Я сподіваюсь, в Запоріжжі нема пам"ятника Катерині??#wall# #wall# #wall#
Мені чомусь закарбувалося у пам'яті, що від дожив до 125 років у цих жахливих умовах. Про саме таку тюрму і нам у школі розповідали. Знову ж таки нещодавно був випуск "Машини часу" саме про Калнишевського. Пропоную знайти та подивится (ну, не виходить у мене знайти архів 5-го каналу #wall#).

Офіційно я не пригадую, щоб у нас був такий пам'ятник. Але ж я не дотична до приватних колекцій, наприклад, братів Кальцевих. Мо й у них якась межигірсько-пшончина спадщина є у вигляді бюсту/барель'єфу/пам'ятника/картинного полотна/ікони Катерини...

Ин
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 5117 разів
Подякували: 17317 разів

Повідомлення Ин »

Тот самый гость писав:
Agatha писав: От що означає "козацьке здоров"я". 10 років в одиночній камері ( я десь читала, що це була фактично яма, в яку йому спускали їжу на мотузці) і все це в віці 101-110 років. #hi# #hi# #hi#
Я сподіваюсь, в Запоріжжі нема пам"ятника Катерині??#wall# #wall# #wall#
Мені чомусь закарбувалося у пам'яті, що від дожив до 125 років у цих жахливих умовах. Про саме таку тюрму і нам у школі розповідали. Знову ж таки нещодавно був випуск "Машини часу" саме про Калнишевського. Пропоную знайти та подивится (ну, не виходить у мене знайти архів 5-го каналу #wall#).

Офіційно я не пригадую, щоб у нас був такий пам'ятник. Але ж я не дотична до приватних колекцій, наприклад, братів Кальцевих. Мо й у них якась межигірсько-пшончина спадщина є у вигляді бюсту/барель'єфу/пам'ятника/картинного полотна/ікони Катерини...
https://www.youtube.com/watch?v=GAAeVc0pCvQ

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Тот самый гость писав: Мені чомусь закарбувалося у пам'яті, що від дожив до 125 років у цих жахливих умовах. .
Він прожив 112 років 1691-1803. Пережив Катерину 2-у і її сина Павла 1-го, ну, які заслали його на Соловки. При цьому останні 25 років життя провів явно не на перинах. Я це до того, що саме головне в житті то таки гени, а не правильний спосіб життя.

Тот самый гость
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Agatha писав:
Тот самый гость писав: Мені чомусь закарбувалося у пам'яті, що від дожив до 125 років у цих жахливих умовах. .
Він прожив 112 років 1691-1803. Пережив Катерину 2-у і її сина Павла 1-го, ну, які заслали його на Соловки. При цьому останні 25 років життя провів явно не на перинах. Я це до того, що саме головне в житті то таки гени, а не правильний спосіб життя.
З урахуванням того, що саме ці роки він харчувавася досить просто, не мав можливості сваритися (і навіть розмовляти з оточуючими - це я про наше сьогодення), умови були занадто спартанськими, можливо, спосіб таки теж має значення...

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Тот самый гость писав:]
З урахуванням того, що саме ці роки він харчувавася досить просто, не мав можливості сваритися (і навіть розмовляти з оточуючими), умови були занадто спартанськими, можливо, спосіб таки теж має значення...
Я таки з Вами згодна: менше і простіше їсти, не нервуватись- довше будеш жити. Блін, але ж він там на Соловках гнилу картоплю їв, про фрукти/овочі взагалі мовчу, лікаря за 25 років певно жодного разу не бачив- і 112 років прожив. І Соловки- то не курорт в плані клімату.

Тот самый гость
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Якось так...

нива
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 677 разів
Подякували: 243 рази

Повідомлення нива »

Лапа писав:
Agatha писав:...Я сподіваюсь, в Запоріжжі нема пам"ятника Катерині??#wall# #wall# #wall#
Я не видела..
Памятника нет, но есть скала на Днепре - называется "Кресло Екатерины". Скалу хорошо видно с ДнепроГЭСа

Легенда описана тут http://www.shukach.com/ru/node/10792

ЗображенняЗображення

[/img]

Тот самый гость
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Нива, спасибо за напоминание. #curtsey#
Но я так понимаю, что Agatha интересовалась рукотворными памятниками?

Відповісти

Повернутись до “Розмови про різне”