Помогите,ремонт ОС единщика 10%

Товари, ОЗ, НМА, капітальні інвестиції
@аленка@
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення @аленка@ »

Подскажите. ремонт ОС У ООО на едином налоге, списывать на расходы либо на увеличение балансовой стоимости ОС

Nataliya 2201
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1164 рази
Подякували: 2681 раз

Повідомлення Nataliya 2201 »

Я никогда не вела "единщиков"-юр.лиц, но думаю, что так же, как и общесистемников - 10% от бал.стоимости на затраты, остальное на увеличение. Тем более Вас затраты не сильно интерисуют. Может я ошибаюсь.

Биба
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 41 раз
Подякували: 192 рази

Повідомлення Биба »

В березні 2011 року було внесено зміни до П(С)БО Наказом Мінфіну від 18.03.2011 р. №372 «Про затвердження Змін до деяких положень (стандартів) бухгалтерського обліку», які набрали чинності з дня офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» (№28, ст.1204) від 22.04.2011 р.
П(С)БО 7 "Основні засоби": Первісна (переоцінена) вартість основних засобів може бути збільшена на суму витрат, пов’язаних з поліпшенням та ремонтом об’єкта, визначену у порядку, встановленому податковим законодавством. Ця норма вносить альтернативний метод капіталізації витрат на поліпшення основних засобів, але суперечить логіці Міжнародних Стандартів Фінансової Звітності (МСФЗ), а отже й Закону України «Про бухгалтерський облік». Норма введена для зменшення тимчасових різниць.

полный текст http://www.mia.kiev.ua/ua/law-news/76-gaap-ukraine.html

Відповісти

Повернутись до “Облік товарів, активів”