В какую группу основных средств отнести...?

Товари, ОЗ, НМА, капітальні інвестиції
*Lyuda*
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 45 разів
Подякували: 20 разів

Повідомлення *Lyuda* »

O_range писав:
*Lyuda* писав:Подскажите, пожалуйста, купили магнитные карточки-пропуска стоимостью 282 грн., куда их отнести?
на предприятии установлен стоимостной критерий для МНМА (субсчет 112)?

вариант 1: карточки планируют использовать больше год и критерий для МНМА больше 282 грн = карточки учитываем как МНМА на субсчете 112
вариант 2: карточки планируют использовать больше год и критерий для МНМА меньше 282 грн или не установлен = карточки учитываем как ОС на субсчете 117
вариант 3: карточки планируют использовать менее года - карточки учитываем как МШП на счете 22
Да у нас установлен стоимостной критерий для МНМА, буду учитывать на субсчете 112... Спасибо!!!#thank2#

Len80
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Len80 »

Доброго дня! Допоможіть визначитися, придбали інструмент шаблеву пилку, а також до неї акумуляторну батарею та зарядний пристрій. Куди віднести акумулятор та зарядний пристрій? А також куди правильно віднести витратні матеріали до інструментів (диски, круги відрізні і т.д.)?

Sveta2611
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Sveta2611 »

Помомгите определится к чему отнести сумку для инструментов по цене 518 и 692грн, строп-канат-193грн и пояс страховочный строительный-740грн к МНМА?

Ната2727
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 475 разів
Подякували: 70 разів

Повідомлення Ната2727 »

купили бойлер за 2000 грн до якого рахунку його віднести?

BroM
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 488 разів
Подякували: 57 разів

Повідомлення BroM »

Меня тоже интересует учет аккумуляторной батареи , цена 3050,00 . Сразу списывать как тек. ремонт?

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40709 разів

Повідомлення ar4ik »

BroM писав:Меня тоже интересует учет аккумуляторной батареи , цена 3050,00 . Сразу списывать как тек. ремонт?
АКБ и шины относятся на расходы сразу, не зависимо от стоимости. Это не текущий ремонт- это замена.

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

ar4ik писав:
BroM писав:Меня тоже интересует учет аккумуляторной батареи , цена 3050,00 . Сразу списывать как тек. ремонт?
АКБ и шины относятся на расходы сразу, не зависимо от стоимости. Это не текущий ремонт- это замена.
ar4ik, про шини момент мені цікавий. Тобто, коли ми купляємо зимові шини на заміну літнім, то я їх зразу відношу на витрати і на позабалансі обліковую, як одиницю, чи списую їх на витрати тільки після того, як пробіг на них буде достатній, а до того вони на 20 рах висять?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40709 разів

Повідомлення ar4ik »

Natalenna писав:
ar4ik писав:
ar4ik, про шини момент мені цікавий. Тобто, коли ми купляємо зимові шини на заміну літнім, то я їх зразу відношу на витрати і на позабалансі обліковую, як одиницю, чи списую їх на витрати тільки після того, як пробіг на них буде достатній, а до того вони на 20 рах висять?
списываются сразу на затраты, по пробегу только вести кол-во на забалансовом учёте.

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Natalenna »

ar4ik писав:
Natalenna писав:
ar4ik писав: АКБ и шины относятся на расходы сразу, не зависимо от стоимости. Это не текущий ремонт- это замена.
списываются сразу на затраты, по пробегу только вести кол-во на забалансовом учёте.
Я на якому позабалансовому рахунку? #blush#

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Natalenna »

ar4ik писав:
Natalenna писав:
ar4ik писав: АКБ и шины относятся на расходы сразу, не зависимо от стоимости. Это не текущий ремонт- это замена.
Списувати актом на списання ТМЦ?
А на якому позабалансовому рахунку Ви ведете облік шин? #blush#

Відповісти

Повернутись до “Облік товарів, активів”