Продажа авто предприятия.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1103 рази
- Подякували: 2360 разів
Доброго всем утра и дня... подключусь и я... боюсь, что скоро тоже придётся оформлять продажу авто... Насколько я понимаю, оценка НЕ является обязательной... А если договорная цена ниже балансовой...??? Или лучше не рисковать?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 137 разів
- Подякували: 195 разів
Добрый день.tomassa писав:Доброго всем утра и дня... подключусь и я... боюсь, что скоро тоже придётся оформлять продажу авто... Насколько я понимаю, оценка НЕ является обязательной... А если договорная цена ниже балансовой...??? Или лучше не рисковать?
В начале года продавали автомобиль (юр лицо - физ лицу)
Для себя сделала следующие выводы:
146.14. Дохід від продажу або іншого відчуження об'єкта основних засобів та нематеріальних активів для цілей застосування цієї статті визначається згідно з договором про продаж або інше відчуження об'єкта основних засобів та нематеріальних активів, але не нижче звичайної ціни такого об'єкта (активу).
14.1.71. звичайна ціна - ціна товарів (робіт, послуг), визначена сторонами договору, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Якщо не доведено зворотне, вважається, що така звичайна ціна відповідає рівню ринкових цін.
188.1. База оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості (у разі здійснення контрольованих операцій - не нижче звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу) з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, що .......
Это Закон об оценке имущества...
Стаття 7. Випадки проведення оцінки майна
Оцінка майна проводиться у випадках, встановлених законодавством України, міжнародними угодами, на підставі договору, а також на вимогу однієї з сторін угоди та за згодою сторін.
Проведення оцінки майна є обов'язковим у випадках:
Прочитайте перечень, вряд ли вы туда попадаете.
Проведення незалежної оцінки майна є обов'язковим у випадках застави державного та комунального майна, відчуження державного та комунального майна способами, що не передбачають конкуренцію покупців у процесі продажу, або у разі продажу одному покупцю, визначення збитків або розміру відшкодування, під час вирішення спорів та в інших випадках, визначених законодавством або за згодою сторін.
Отже, зробила висновок:
Звич ціна – ціна Договору, але якщо підпадає під держ регулювання, якщо обов’язковим є проведення експертної оцінки та інше, то звичайна визначається індивідуально
Якщо під це все операція не підпадає – то звичайна ціна – це ринкова ціна
Щоб довести , що моя ціна в Договорі є ринковою можна надати обяву в газету, щоб засвітити ціну. Дали об`яву: від імені Пупкіна і Ко, указали продается авто именно нашей марки, такого-то года, цена такая то. Купили газету и подложили под наш Договор.
прийняли рішення донараховувати.
Питання: другу "ПН на перевищення звичайної ціни над фактичною" виписуємо самі на себе?
прописувати потрібно свої реквізити? а який ІНН? 400000000000?
Питання: другу "ПН на перевищення звичайної ціни над фактичною" виписуємо самі на себе?
прописувати потрібно свої реквізити? а який ІНН? 400000000000?
Доброго дня! Підкажіть, будь-лака, як заповнити ПН, покупець фізична особа? Що писати в полях, де реквізити? ПН потрібно зареєструвати в ЄРПН. Дякую!
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 3428 разів
- Подякували: 2781 раз
а зачем регить НН для конечного покупателя физ. лица? Такая налоговая не регистрируетсяsonata_n писав:Доброго дня! Підкажіть, будь-лака, як заповнити ПН, покупець фізична особа? Що писати в полях, де реквізити? ПН потрібно зареєструвати в ЄРПН. Дякую!
Спасибо. У меня продажа импортного товара физ. лицу (импорт, 15 тыс. грн. регистрируются в ЕРНН). а на основании чего начислить обязательства? если можно нормативку.
-
- Акула НКУ
Я Вас снова спрашиваю, Ваш покупатель плательщик НДС? Зачем ему НН?sonata_n писав:Спасибо. У меня продажа импортного товара физ. лицу (импорт, 15 тыс. грн. регистрируются в ЕРНН). а на основании чего начислить обязательства? если можно нормативку.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 34 рази
- Подякували: 647 разів
- Контактна інформація:
188.1. База оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості (у разі здійснення контрольованих операцій - не нижче звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу)sonata_n писав:Спасибо. У меня продажа импортного товара физ. лицу (импорт, 15 тыс. грн. регистрируются в ЕРНН). а на основании чего начислить обязательства? если можно нормативку.
физ.лицо - не плательщик НДС, ему НН не нужна. Мне нужно этот НДС в обязательства - как составить НН (если я правильно поняла, для конечного потребителя НН не регистрируются даже если импортный товар или больше 15 тыс.), какие реквизиты со стороны покупателя? мне нужно, чтобы эта НН попала в реестр выданных НН в Медке. Спасибо!Люлик писав:Я Вас снова спрашиваю, Ваш покупатель плательщик НДС? Зачем ему НН?sonata_n писав:Спасибо. У меня продажа импортного товара физ. лицу (импорт, 15 тыс. грн. регистрируются в ЕРНН). а на основании чего начислить обязательства? если можно нормативку.
-
- Акула НКУ
Вы эту НН не регистрируете, а в обязательства обязаны включить. По ведению реестра вот темаsonata_n писав:физ.лицо - не плательщик НДС, ему НН не нужна. Мне нужно этот НДС в обязательства - как составить НН (если я правильно поняла, для конечного потребителя НН не регистрируются даже если импортный товар или больше 15 тыс.), какие реквизиты со стороны покупателя? мне нужно, чтобы эта НН попала в реестр выданных НН в Медке. Спасибо!Люлик писав:Я Вас снова спрашиваю, Ваш покупатель плательщик НДС? Зачем ему НН?sonata_n писав:Спасибо. У меня продажа импортного товара физ. лицу (импорт, 15 тыс. грн. регистрируются в ЕРНН). а на основании чего начислить обязательства? если можно нормативку.