Списание топлива

Товари, ОЗ, НМА, капітальні інвестиції
Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Люлик писав:
Natalenna писав:Щось я туплююю, я маю списати ту кількість бензину, яку використали (ту, що на звороті бланку), а не ту, що видали, правда?
конечно, списываем фактический расход. Ведь из выданного топлива часть может остаться в бензобаке....
Люлик, ще питання тоді.
Є автомобіль. Їздить на бензині і газі.
Норма витрат 14,8 л на 100 км. По подорожніх листах я побачила, що порахували мені по 15л/100 км. Чи маю я право таке списувати? Куди мені віднести витрати понад норму?
А газ порахували на 20% більше використаного у розрахунку на 100 км, ніж бензину. Мені сказали, що газ так використовується в порівнянні з бензином. По нормах витрат ПММ я прочитала, що у стисненого природнього газу перевідний коефіцієнт 1:1. Що мені робити? Переписувати подорожні листи?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 22126 разів
Подякували: 40708 разів

Повідомлення ar4ik »

Natalenna писав:
Люлик писав:
Natalenna писав:Щось я туплююю, я маю списати ту кількість бензину, яку використали (ту, що на звороті бланку), а не ту, що видали, правда?
конечно, списываем фактический расход. Ведь из выданного топлива часть может остаться в бензобаке....
Люлик, ще питання тоді.
Норма витрат 14,8 л на 100 км. По подорожніх листах я побачила, що порахували мені по 15л/100 км. Чи маю я право таке списувати? Куди мені віднести витрати понад норму?
А газ порахували на 20% більше використаного у розрахунку на 100 км, ніж бензину. Мені сказали, що газ так використовується в порівнянні з бензином. По нормах витрат ПММ я прочитала, що у стисненого природнього газу перевідний коефіцієнт 1:1. Що мені робити? Переписувати подорожні листи?
когда я работала в автохозяйстве, то бухгалтер просто чёркал те цифры, с которыми не согласен и ставил подпись, всё что не нравилось- в остаток в баке и будьте добры, списывайте. Никогда не слушайте, что они там говорят, для Вас- нормы превыше всего. Я применяю только коэффициенты, если машине больше 5 лет, остальные- доказать нереально. Сейчас машин мало, путёвки пишу сама, дабы не иметь головной боли.#g_dance#

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

ar4ik писав:
Natalenna писав:
Люлик писав: конечно, списываем фактический расход. Ведь из выданного топлива часть может остаться в бензобаке....
Люлик, ще питання тоді.
когда я работала в автохозяйстве, то бухгалтер просто чёркал те цифры, с которыми не согласен и ставил подпись, всё что не нравилось- в остаток в баке и будьте добры, списывайте. Никогда не слушайте, что они там говорят, для Вас- нормы превыше всего. Я применяю только коэффициенты, если машине больше 5 лет, остальные- доказать нереально. Сейчас машин мало, путёвки пишу сама, дабы не иметь головной боли.#g_dance#
тобто, краще переписати шляхівки так, як іде по нормах і списати те, що по нормах виходить?
Я думаю, якщо мене перевірять, то всі люди, які писали ці шляхівки почесний обов'язок відстояти ці цифри перекладуть на мене...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення ar4ik »

Я думаю, якщо мене перевірять, то всі люди, які писали ці шляхівки почесний обов'язок відстояти ці цифри перекладуть на мене...
В этом даже не сомневайтесь, именно так и будет#smile3#

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

ЛИСТ від 09.06.2015 р. N 11999/6/99-99-19-01-01-15

Підприємство придбаває ПММ для службового легкового автомобіля. Чи треба зараз при списанні ПММ за нормами витрат доводити "господарність" маршруту згідно з дорожнім листом? Як у 2015 році відображати перевищення витрати палива над лінійною нормою згідно з дорожнім листом службового автомобіля? Відповідно до пункту 44.1 статті 44 Кодексу для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту. Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення (частина 1 статті 9 Закону N 996). Відповідно до Закону України від 5 липня 2011 року N 3565-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" у текстах Законів України "Про автомобільний транспорт", "Про дорожній рух" та "Про міліцію" вилучено посилання на дорожні листи будь-яких автотранспортних засобів, у тому числі вантажних автомобілів. Оскільки чинним законодавством не передбачена типова форма бланка дорожнього листа легкового автомобіля, то підприємство може використовувати зручну для обліку форму первинного документа, затверджену наказом про облікову політику підприємства, за умови наявності всіх ознак первинного документа, відомостей у ньому про господарську операцію та підтвердження її здійснення. Списання палива і мастильних матеріалів здійснюється, виходячи з даних про пробіг автомобіля та норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 10.02.98 р. N 43. Згідно з пунктом 5 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 "Витрати", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 1999 року N 318, витрати відображаються в бухгалтерському обліку одночасно зі зменшенням активів або збільшенням зобов'язань. Отже, перевищення витрат палива над лінійною нормою здійснюється згідно з правилами бухгалтерського обліку на підставі відповідного документа, затвердженого наказом підприємства. При цьому коригування фінансового результату до оподаткування на суму перевищення витрат палива над лінійною нормою розділом III Кодексу не передбачено.

Источник: http://buhgalter911.com/Res/Zakoni/Pism ... 19312.aspx
© Buhgalter911.com

ar4ik
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення ar4ik »

Письма то они пишут, а как без путевого всё это доказать- пробег, ттн-ки и т.д.- х/з, я пишу путевые и сразу все вопросы отпадают, если что. А так при желании можно кучу тем привлечь- а чего резину меняете, напр., а у меня- бац- бумажечки имеются. Консерватор я по жизни.

anochka
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 30 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення anochka »

Директор хоче дати карточку співзасновнику, він знаходиться в іншуй області....як списати це паливо, на фірмі співзасновник не працює.....

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

Nadiy писав:
BroM писав:Доброго дня, не могу найти норму расхода ДТ для самосвала КАМАЗ 5320, помогите со ссылками, спасибо.
КамАЗ-5320 (з передаточним числом головної передачі - 6,53) 25,0 д

Источник: http://www.nibu.factor.ua/ukr/info/Zak_basa/NormiGSM/
© nibu.factor.ua

Бух123
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Бух123 »

Подскажите, пожалуйста. На легковой автомобиль установили ГБО и установили расход газа с применением переводного коэфициента по отношению к бензину 1,25:1 (сог-но п.2.1.4 приказа Минтранса №43 от 10.02.98г). Запуск двигателя автомобиля происходит на бензине (прогрев двигателя до 40градусов) и потом переключается на газ. Как правильно установить норму расхода бензина на запуск двигателя, если автомобиль потом переключается на газ?

Маруся10
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 682 рази
Подякували: 1964 рази

Повідомлення Маруся10 »

Бух123 писав:Подскажите, пожалуйста. На легковой автомобиль установили ГБО и установили расход газа с применением переводного коэфициента по отношению к бензину 1,25:1 (сог-но п.2.1.4 приказа Минтранса №43 от 10.02.98г). Запуск двигателя автомобиля происходит на бензине (прогрев двигателя до 40градусов) и потом переключается на газ. Как правильно установить норму расхода бензина на запуск двигателя, если автомобиль потом переключается на газ?
марка авто какая?

Відповісти

Повернутись до “Облік товарів, активів”