Виправлення помилок в Додатку Д1 (ЄСВ)

Нова звітність, яка подається, починаючи зі звітних періодів 2021 року
Max_818
Гений
Гений
Дякував (ла): 51 раз
Подякували: 17 разів

Повідомлення Max_818 »

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як правильно вирішити наступну ситуацію: за період травень-жовтень 2022 року не був відображений в звіті працівник з опцією "кількість днів без збереження заробітної плати". Тепер даний працівник пішов на облік в центр зайнятості, там йому сказали звертатися до роботодавця з тим, щоб він коректно вніс дані. Ситуація по свої суті зрозуміла, але як це показати у звіті. Створюю я новий звіт зі статусом "Уточнюючий". В додатку 1 конкретного періоду система дозволяє внести ДВІ ! строчки відповідно з ознакою "0" та "1". За ознакою "0" (рядок, що необхідно внести) питань немає: я проставляю персональні дані людини + к-сть днів без збереження з/п та к-сть днів в труд. віднос.), а що робити зі строчкою за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), якщо по факту в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував ?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1929 разів
Подякували: 6617 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Max_818 писав:
19 червня 2023, 15:49
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як правильно вирішити наступну ситуацію: за період травень-жовтень 2022 року не був відображений в звіті працівник з опцією "кількість днів без збереження заробітної плати". Тепер даний працівник пішов на облік в центр зайнятості, там йому сказали звертатися до роботодавця з тим, щоб він коректно вніс дані. Ситуація по свої суті зрозуміла, але як це показати у звіті. Створюю я новий звіт зі статусом "Уточнюючий".
Спойлер
В додатку 1 конкретного періоду система дозволяє внести ДВІ ! строчки відповідно з ознакою "0" та "1". За ознакою "0" (рядок, що необхідно внести) питань немає: я проставляю персональні дані людини + к-сть днів без збереження з/п та к-сть днів в труд. віднос.), а що робити зі строчкою за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), якщо по факту в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував ?
Я не змогла в минулому році уточнити таку помилку :-( І відповідь знайшла лиш - технічно неможливо...
Може щось змінилося, не бачила
https://egolovbuh.expertus.com.ua/946651

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

Я б спробував виправляти, як сумову помилку, але з "0,00" (КТН "2"):
Зображення

(для прикладу заповнив за травень-липень 2022)

Медок не бачить помилок у такому варіанті.
Якщо ПФУ прийме — добре; якщо "забракує" із-за колон. 13 (або 14), то здавав б без 13 (або без 13 та 14), а потім — вже виправляв би як несумову з виключенням (без днів в кол 13/та або 14) та включенням в кол. 25 (з днями в 13 та 14 колонках)...
Зображення

Max_818
Гений
Гений

Повідомлення Max_818 »

Яков писав:
19 червня 2023, 18:06
Зображення

Якщо ПФУ прийме — добре; якщо "забракує" із-за колон. 13 (або 14), то здавав б без 13 (або без 13 та 14), а потім — вже виправляв би як несумову з виключенням (без днів в кол 13/та або 14) та включенням в кол. 25 (з днями в 13 та 14 колонках)...
Добре, я спробую Ваш варіант, але тільки не буду заповняти графу "Тип нарахувань"

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Max_818 писав:
19 червня 2023, 19:31
Яков писав:
19 червня 2023, 18:06
Зображення

Добре, я спробую Ваш варіант, але тільки не буду заповняти графу "Тип нарахувань"
Відпишіться, але думаю, що без "Типу нарахувань" не пройде...
Зображення

Max_818
Гений
Гений

Повідомлення Max_818 »

Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував). Сьогодні почули думку спеціаліста ДФС, яка сказала, що таку людину можна показати у наступному квартальному звіті при умові, що в даному періоді у цієї людини будуть нарахування. Це як раз наша ситуація, але й тут контроль Медка не дає перепочинку. Якщо я вказую минулий період, то система повідомляє, що повинен для такого випадку бути тип нарахувань або від’ємна сума доходу. Взагалі без жодної думки аби вирішити дане питання

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1929 разів
Подякували: 6617 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Max_818 писав:
20 червня 2023, 14:27
Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував). С
Спойлер
ьогодні почули думку спеціаліста ДФС, яка сказала, що таку людину можна показати у наступному квартальному звіті при умові, що в даному періоді у цієї людини будуть нарахування. Це як раз наша ситуація, але й тут контроль Медка не дає перепочинку. Якщо я вказую минулий період, то система повідомляє, що повинен для такого випадку бути тип нарахувань або від’ємна сума доходу. Взагалі без жодної думки аби вирішити дане питання
Так квартал ще не закінчився. Я думаю мається на увазі- у об"єднаному за 2 квартал додати цього працівника з днями перебування у тр відносинах і минулими місяцями у Д1...

Max_818
Гений
Гений

Повідомлення Max_818 »

Tasa писав:
20 червня 2023, 14:46
Max_818 писав:
Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував). С
Спойлер
ьогодні почули думку спеціаліста ДФС, яка сказала, що таку людину можна показати у наступному квартальному звіті при умові, що в даному періоді у цієї людини будуть нарахування. Це як раз наша ситуація, але й тут контроль Медка не дає перепочинку. Якщо я вказую минулий період, то система повідомляє, що повинен для такого випадку бути тип нарахувань або від’ємна сума доходу. Взагалі без жодної думки аби вирішити дане питання
Так квартал ще не закінчився. Я думаю мається на увазі- у об"єднаному за 2 квартал додати цього працівника з днями перебування у тр відносинах і минулими місяцями у Д1...
Я це й мав на увазі й вже спробував зробити в медку за ІІ квартал 2023 року. Однією строчкою вніс працівнику зп за квітень цього року і ще однією строчкою з періодом нарахування 05_2022 поставив 31 день в труд. відносини з нульовими значеннями в грошовому забезпеченні.
Помилки у Медку наступні:
Значення місяця та року в полі 'Місяць та рік, за який проведено нарахування' за місяць 1 кварталу 2 в реквізиті 'Місяць та рік, за який проведено нарахування' внесено значення, що менше звітного місяця та року, крім записів по категоріях ЗО з кодами 29,31,36,37,39,42-45, 50-63, 67,68,72,73,74 записів по ЗО з типами нарахувань 1-15 та записів з від'ємними значеннями

У Додатку 1 за місяць <1> кварталу <2> для ІПН зазначено суму за попередній місяць (той, який менший ніж поточний звітний місяць) без типу нарахуваннь та без знаку мінус

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Max_818 писав:
Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував).
Якщо Ви зараз хочете здавати, то лише в уточненці, за 2 квартал 2022, за 3 квартал 2022,за 4 квартал 2022.
Якщо, як я пропонував, то в Податковому розрахунку за 2 квартал 2023 з додаванням рядків, як вказала Tasa (та як на моєму малюнку).
Не можу зрозуміти, що Вас бентежить у типі нарахувань "2" та з нарахуваннями 0?
Якщо Ви не вказуєте код типу нарахувань, то це НЕ моя порада, а Ваша ініціатива, і нагадаю, що я припускав, що без "Типу нарахувань" не пройде
До свого "щастя", у мене немає підстав подавати виправлення за "пропущеними" співробітниками, тому не можу "перепровіряти" свою пораду
Зображення

Max_818
Гений
Гений

Повідомлення Max_818 »

Яков писав:
20 червня 2023, 15:13
Max_818 писав:
Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував).
Якщо Ви зараз хочете здавати, то лише в уточненці, за 2 квартал 2022, за 3 квартал 2022,за 4 квартал 2022.
Якщо, як я пропонував, то в Податковому розрахунку за 2 квартал 2023 з додаванням рядків, як вказала Tasa (та як на моєму малюнку).
Не можу зрозуміти, що Вас бентежить у типі нарахувань "2" та з нарахуваннями 0?
Якщо Ви не вказуєте код типу нарахувань, то це НЕ моя порада, а Ваша ініціатива, і нагадаю, що я припускав, що без "Типу нарахувань" не пройде
До свого "щастя", у мене немає підстав подавати виправлення за "пропущеними" співробітниками, тому не можу "перепровіряти" свою пораду
Ви так пишите, начеб-то я Вас звинувачую в чомусь. Все добре, дію на свій страх і риск. Просто ми "вчепились" за той факт, чому нам треба ставити Тип нарахування в принципі, а в даному випадку це своєрідна "лазійка", щоб отримати необхідний результат. Єдине, що на вашому скріні зазначені дні і "без збереження зп" і "в трудових відносинах". В нових звітах (ІІ кв. 2023 року) зі строчками за минулий період дозволяється проставляти лише дні без збереження ЗП, в інакшому випадку - помилка зі сторони контролю медка

Перепрошую, але в минулому комменті я помилився фразою "уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити),". Порада Якова стосувалась не уточненого звіту, а звіту наступного періоду )

Відповісти

Повернутись до “Об’єднана звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ, з ЄСВ та єдиного податку”