Виправлення помилок в Додатку Д1 (ЄСВ)
-
- Гений
- Дякував (ла): 51 раз
- Подякували: 17 разів
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як правильно вирішити наступну ситуацію: за період травень-жовтень 2022 року не був відображений в звіті працівник з опцією "кількість днів без збереження заробітної плати". Тепер даний працівник пішов на облік в центр зайнятості, там йому сказали звертатися до роботодавця з тим, щоб він коректно вніс дані. Ситуація по свої суті зрозуміла, але як це показати у звіті. Створюю я новий звіт зі статусом "Уточнюючий". В додатку 1 конкретного періоду система дозволяє внести ДВІ ! строчки відповідно з ознакою "0" та "1". За ознакою "0" (рядок, що необхідно внести) питань немає: я проставляю персональні дані людини + к-сть днів без збереження з/п та к-сть днів в труд. віднос.), а що робити зі строчкою за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), якщо по факту в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував ?
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1929 разів
- Подякували: 6617 разів
- Контактна інформація:
Я не змогла в минулому році уточнити таку помилкуMax_818 писав: ↑19 червня 2023, 15:49Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як правильно вирішити наступну ситуацію: за період травень-жовтень 2022 року не був відображений в звіті працівник з опцією "кількість днів без збереження заробітної плати". Тепер даний працівник пішов на облік в центр зайнятості, там йому сказали звертатися до роботодавця з тим, щоб він коректно вніс дані. Ситуація по свої суті зрозуміла, але як це показати у звіті. Створюю я новий звіт зі статусом "Уточнюючий".Спойлер
В додатку 1 конкретного періоду система дозволяє внести ДВІ ! строчки відповідно з ознакою "0" та "1". За ознакою "0" (рядок, що необхідно внести) питань немає: я проставляю персональні дані людини + к-сть днів без збереження з/п та к-сть днів в труд. віднос.), а що робити зі строчкою за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), якщо по факту в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував ?

Може щось змінилося, не бачила
- Яков
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 14220 разів
- Подякували: 28050 разів
Я б спробував виправляти, як сумову помилку, але з "0,00" (КТН "2"):

(для прикладу заповнив за травень-липень 2022)
Медок не бачить помилок у такому варіанті.
Якщо ПФУ прийме — добре; якщо "забракує" із-за колон. 13 (або 14), то здавав б без 13 (або без 13 та 14), а потім — вже виправляв би як несумову з виключенням (без днів в кол 13/та або 14) та включенням в кол. 25 (з днями в 13 та 14 колонках)...

Якщо ПФУ прийме — добре; якщо "забракує" із-за колон. 13 (або 14), то здавав б без 13 (або без 13 та 14), а потім — вже виправляв би як несумову з виключенням (без днів в кол 13/та або 14) та включенням в кол. 25 (з днями в 13 та 14 колонках)...

-
- Гений
Добре, я спробую Ваш варіант, але тільки не буду заповняти графу "Тип нарахувань"Яков писав: ↑19 червня 2023, 18:06Я б спробував виправляти, як сумову помилку, але з "0,00" (КТН "2"):
- Яков
- Гигант Мысли
Відпишіться, але думаю, що без "Типу нарахувань" не пройде...Max_818 писав: ↑19 червня 2023, 19:31Добре, я спробую Ваш варіант, але тільки не буду заповняти графу "Тип нарахувань"Яков писав: ↑19 червня 2023, 18:06Я б спробував виправляти, як сумову помилку, але з "0,00" (КТН "2"):

-
- Гений
Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував). Сьогодні почули думку спеціаліста ДФС, яка сказала, що таку людину можна показати у наступному квартальному звіті при умові, що в даному періоді у цієї людини будуть нарахування. Це як раз наша ситуація, але й тут контроль Медка не дає перепочинку. Якщо я вказую минулий період, то система повідомляє, що повинен для такого випадку бути тип нарахувань або від’ємна сума доходу. Взагалі без жодної думки аби вирішити дане питання
- Tasa
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1929 разів
- Подякували: 6617 разів
- Контактна інформація:
Так квартал ще не закінчився. Я думаю мається на увазі- у об"єднаному за 2 квартал додати цього працівника з днями перебування у тр відносинах і минулими місяцями у Д1...Max_818 писав: ↑20 червня 2023, 14:27Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував). ССпойлер
ьогодні почули думку спеціаліста ДФС, яка сказала, що таку людину можна показати у наступному квартальному звіті при умові, що в даному періоді у цієї людини будуть нарахування. Це як раз наша ситуація, але й тут контроль Медка не дає перепочинку. Якщо я вказую минулий період, то система повідомляє, що повинен для такого випадку бути тип нарахувань або від’ємна сума доходу. Взагалі без жодної думки аби вирішити дане питання
-
- Гений
Я це й мав на увазі й вже спробував зробити в медку за ІІ квартал 2023 року. Однією строчкою вніс працівнику зп за квітень цього року і ще однією строчкою з періодом нарахування 05_2022 поставив 31 день в труд. відносини з нульовими значеннями в грошовому забезпеченні.Tasa писав: ↑20 червня 2023, 14:46Так квартал ще не закінчився. Я думаю мається на увазі- у об"єднаному за 2 квартал додати цього працівника з днями перебування у тр відносинах і минулими місяцями у Д1...Max_818 писав: ↑20 червня 2023, 14:27Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував). ССпойлер
ьогодні почули думку спеціаліста ДФС, яка сказала, що таку людину можна показати у наступному квартальному звіті при умові, що в даному періоді у цієї людини будуть нарахування. Це як раз наша ситуація, але й тут контроль Медка не дає перепочинку. Якщо я вказую минулий період, то система повідомляє, що повинен для такого випадку бути тип нарахувань або від’ємна сума доходу. Взагалі без жодної думки аби вирішити дане питання
Помилки у Медку наступні:
Значення місяця та року в полі 'Місяць та рік, за який проведено нарахування' за місяць 1 кварталу 2 в реквізиті 'Місяць та рік, за який проведено нарахування' внесено значення, що менше звітного місяця та року, крім записів по категоріях ЗО з кодами 29,31,36,37,39,42-45, 50-63, 67,68,72,73,74 записів по ЗО з типами нарахувань 1-15 та записів з від'ємними значеннями
У Додатку 1 за місяць <1> кварталу <2> для ІПН зазначено суму за попередній місяць (той, який менший ніж поточний звітний місяць) без типу нарахуваннь та без знаку мінус
- Яков
- Гигант Мысли
Якщо Ви зараз хочете здавати, то лише в уточненці, за 2 квартал 2022, за 3 квартал 2022,за 4 квартал 2022.Max_818 писав: ↑20 червня 2023, 14:27Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував).
Якщо, як я пропонував, то в Податковому розрахунку за 2 квартал 2023 з додаванням рядків, як вказала Tasa (та як на моєму малюнку).
Не можу зрозуміти, що Вас бентежить у типі нарахувань "2" та з нарахуваннями 0?
Якщо Ви не вказуєте код типу нарахувань, то це НЕ моя порада, а Ваша ініціатива, і нагадаю, що я припускав, що без "Типу нарахувань" не пройде
До свого "щастя", у мене немає підстав подавати виправлення за "пропущеними" співробітниками, тому не можу "перепровіряти" свою пораду

-
- Гений
Ви так пишите, начеб-то я Вас звинувачую в чомусь. Все добре, дію на свій страх і риск. Просто ми "вчепились" за той факт, чому нам треба ставити Тип нарахування в принципі, а в даному випадку це своєрідна "лазійка", щоб отримати необхідний результат. Єдине, що на вашому скріні зазначені дні і "без збереження зп" і "в трудових відносинах". В нових звітах (ІІ кв. 2023 року) зі строчками за минулий період дозволяється проставляти лише дні без збереження ЗП, в інакшому випадку - помилка зі сторони контролю медкаЯков писав: ↑20 червня 2023, 15:13Якщо Ви зараз хочете здавати, то лише в уточненці, за 2 квартал 2022, за 3 квартал 2022,за 4 квартал 2022.Max_818 писав: ↑20 червня 2023, 14:27Трішечки звітую по своїй ситуації: уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити), ні за тим, що я написав в своєму першому комменті (строчка за ознакою "1"(рядок, який потрібно виключити), оскількт в основних звітах даний працівник там взагалі не фігурував).
Якщо, як я пропонував, то в Податковому розрахунку за 2 квартал 2023 з додаванням рядків, як вказала Tasa (та як на моєму малюнку).
Не можу зрозуміти, що Вас бентежить у типі нарахувань "2" та з нарахуваннями 0?
Якщо Ви не вказуєте код типу нарахувань, то це НЕ моя порада, а Ваша ініціатива, і нагадаю, що я припускав, що без "Типу нарахувань" не пройде
До свого "щастя", у мене немає підстав подавати виправлення за "пропущеними" співробітниками, тому не можу "перепровіряти" свою пораду
Перепрошую, але в минулому комменті я помилився фразою "уточнений звіт я не можу подати ні за порадою Якова (без типу нарахувань контроль Медка не пропускає, та й мені немає потреби його ставити),". Порада Якова стосувалась не уточненого звіту, а звіту наступного періоду )