Об'єднана декларація по єдиному податку та ЄСВ для 1—3 груп (ФОП)

Нова звітність, яка подається, починаючи зі звітних періодів 2021 року
Nepogoda
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 292 рази
Подякували: 416 разів

Повідомлення Nepogoda »

ОльгаК писав:
03 лютого 2022, 14:02
Добрый день. Нужна помощь, как поступить. ФОП 2группа за декабрь 2021 перечислили ЕСВ после срока уплаты. Отчет еще не подавали. В додатке 1 есть графа10 для исправления самостоятельно выявленных ошибок. Эту графу можно заполнить в текущем отчете или она предназначена для исправления если подаешь уточняющий отчет? Спасибо всем неравнадушным.
Графа 10 заполняется, если обнаружили ошибки в начислении сумм ЕСВ в прошлых периодах. В Вашем случае была оплата после срока.
Штраф и пеня во время карантина не начисляется. Могут в течение двух месяцев выставить административный штраф.

question
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення question »

Доброго дня.
Маю проблему з подачею декларації ЄСВ за 2021 рік.
Думаю, що причина ось у чому:
З 14.05.2021 я став ФОПом 3 групи, до цього був найманим працівником (звільнений 18.05.2021), я сплатив ЄСВ у 2 кварталі за травень і червень (2640грн), тепер я розумію, що міг не платити за травень, так як при розрахунку під час звільнення роботодавець сплатив повну суму ЄСВ за травень (сума компенсації була вища за мін. зп) і, мабуть, в цьому і проблема.
Спробував кілька разів з різними формами заповнення п.8 і таблиці розрахунків (з 1 травня/дати відкриття ФОП/з ЄВС за травень - 0) - отримую помилку.
https://postimg.cc/yW6kQvVR
https://postimg.cc/xNqj0pCF
Підкажіть, будь ласка, що я заповнюю не вірно і як це виправити.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

question писав:
03 лютого 2022, 23:56
Проблема в том, что у Вас заполнены строки с января по апрель. А должно быть пусто, вообще не заполнено, включая нули и проценты.
Если исправите эту ошибку (при отсутствии других) — декларация примется. Что касается мая. Если работали по основному месту работы и за май работодателем уплачен ЕСВ в размере, не менее 1320грн, то май тоже должен быть заполнен — как у Вас на картинке за любой из месяцев до мая.
Поэтому: при исправлении ошибок с января по апрель (и заполнением строк май-декабрь) — декларация примется, но, вполне возможно, что после 20.02.2022 Вам придёт ещё одна квитанция 2 о том, что декларация заполнена неверно (из-за мая) и не принята.
Чтобы избежать такого: заполняете с мая по декабрь, при этом, в мае:
0,00    22,00     0,00
Уплаченные 1320 за май 2021 учтёте как переплату при платежах ЕСВ в этом году
Зображення

question
УченикУченик

Повідомлення question »

Яков писав:
04 лютого 2022, 07:07
question писав:
Проблема в том, что у Вас заполнены строки с января по апрель. А должно быть пусто, вообще не заполнено, включая нули и проценты.
Если справите эту ошибку (при отсутствии других) — декларация примется. Что касается мая. Если работали по основному месту работы и за май работодателем уплачен ЕСВ в размере, не менее 1320грн, то май тоже должен быть заполнен — как у Вас на картинке за любой из месяцев до мая.
Поэтому: при исправлении ошибок с января по апрель (и заполнением строк май-декабрь) — декларация примется, но, вполне возможно, что после 20.02.2022 Вам придёт ещё одна квитанция 2 о том, что декларация заполнена неверно (из-за мая) и не принята.
0,00    22,00     0,00
Дякую за відповідь.
Так, ЄСВ роботодавцем сплачено в повному обзязі (перевірив на порталі ПФУ).
Спробував так, як ви порекомендували - при перевірці в Е-кабінеті отримую таку помилку.
https://postimg.cc/7CHFd36X
https://postimg.cc/nXyyVy0R

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

question писав:
04 лютого 2022, 08:57
Яков писав:
04 лютого 2022, 07:07
question писав:
Если справите эту ошибку (при отсутствии других) — декларация примется. Что касается мая. Если работали по основному месту работы и за май работодателем уплачен ЕСВ в размере, не менее 1320грн, то май тоже должен быть заполнен — как у Вас на картинке за любой из месяцев до мая.
0,00    22,00     0,00
Дякую за відповідь.
Так, ЄСВ роботодавцем сплачено в повному обзязі (перевірив на порталі ПФУ).
Спробував так, як ви порекомендували - при перевірці в Е-кабінеті отримую таку помилку.
https://postimg.cc/7CHFd36X
https://postimg.cc/nXyyVy0R
Потому что не надо писать 1320 с точкой, а 1320 с запятой!
Зображення

question
УченикУченик

Повідомлення question »

Яков писав:
04 лютого 2022, 09:02
Потому что не надо писать 1320 с точкой, а 1320 с запятой!
Здається, що це "не баг, а фіча". При редагуванні рядку - відображаеться число з крапкою, а при втраті "фокусу" - з комою... Я декілька разів перезаповнював рядки - отримував помилку, але з якогось разу (коли прибрав "фокус" з таблиці), я все ж таки, отримав "Перевірено".
Дякую вам за допомогу.

Хотів би ще уточнити - переплата ЄСВ за травень буде ж автоматично враховано в наступні періоди, не потрібно подавати заяву на переплату?

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

question писав:
04 лютого 2022, 11:33
Хотів би ще уточнити - переплата ЄСВ за травень буде ж автоматично враховано в наступні періоди, не потрібно подавати заяву на переплату?
не потрібно подавати заяву на переплату
Зображення

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

irina-ust писав:
02 лютого 2022, 17:18
Natalenna писав:
25 січня 2022, 16:06
Доброго дня!
ФОП 3 група оформляв лікарняний. Здав довідковий ЄСВ в середині року по дату страхового випадку.
Тепер здає Д1 по року звітний пише помилку, що за період який зазначений вже є подана декларація в якій вказано іншу групу.
Може хтось мав таку помилку? як вирішити?
Та сама історія. ФОП 2 групи подавала Довідкову з Дод.ЄСВ для нарахування декретних. На той час для 2 групи чинною була форма F0103307. Довідкова з додатком 1 була прийнята.
Тепер подаю Звітну за чинною для 2 групи формою F0103405 з Додатком 1. Декларація не прийнята. Помилка: за період, який зазначено в рядку "Податковий (звітний) період" Додатку 1 до Податкової декларації, в реєстрі застрахованих осіб вже наявна чинна декларація, подана Вами, як ФОП, яка обрала спрощену систему оподаткування, але у якій зазначено іншу групу фізичної особи-підприємця.
У відповідь на мою скаргу на сервіс "Пульс" податківці повідомили, що помилка у прийманні звітності на боці ПФУ. Залишила скаргу в особистому кабінеті на порталі ПФУ. "Прийнято до розгляду". Колега відправляла лист про зняття актуальності з Довідкової деки до ДПС - прийшла відмова, тому що на підставі Довідкової вже нараховано соцвиплати. Я запитувала в пенсійному, чи можна подати Звітну деку з Додатком, в якому показати тільки ті суми ЄСВ, які не потрапили в Довідковий. В пенсійному не рекомендують, тому що ЄСВ з Довідкової не стануть в нарахування. Залишається тільки писати скарги до ПФУ (код 28000 - саме вони відповідальні за програму приймання звітності), і чекати?
Доброго дня!
Як я розумію, мені також прийде відмова. А скаргу в ПФУ як писати? листом чи є можливість через пенсійний портал?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Б.О.М.Ж.
УченикУченик

Повідомлення Б.О.М.Ж. »

Доброго дня.
Что-то я опять сделал не так...

Откланяется декларация с додатком 1 с ошибкой F0103307/31
"Документ не відповідає всім вимогам електронного документа, оскільки виявлено недостовірність обов’язкового реквізиту щодо інформації про додатки, що додаються до Декларації та є її невід`ємною частиною (не подано Додаток 1 або не зазначено позначку щодо його подання або у Додатку 1 у розділі 4 зазначено податковий (звітний) період, що уточнюється, який не співпадає із податковим (звітним) періодом). Перевірено на підставі п. 48.3 ст. 48, п. 49.3, п. 49.8 ст. 49, п. 296.3 ст. 296 Податкового кодексу України."

При этом, без додатка, удалось отправить и её приняли.

теперь вопрос, как же всё таки нужно заполнять её, при том, что рядок 4 это всего 11 пунктов, которые к тому же не редактируются.

Какие данные нужны для более полного понимания что делать?

29umka11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 445 разів
Подякували: 219 разів

Повідомлення 29umka11 »

Б.О.М.Ж. писав:
04 лютого 2022, 20:19
Доброго дня.
Что-то я опять сделал не так...

Откланяется декларация с додатком 1 с ошибкой F0103307/31
"Документ не відповідає всім вимогам електронного документа, оскільки виявлено недостовірність обов’язкового реквізиту щодо інформації про додатки, що додаються до Декларації та є її невід`ємною частиною (не подано Додаток 1 або не зазначено позначку щодо його подання або у Додатку 1 у розділі 4 зазначено податковий (звітний) період, що уточнюється, який не співпадає із податковим (звітним) періодом). Перевірено на підставі п. 48.3 ст. 48, п. 49.3, п. 49.8 ст. 49, п. 296.3 ст. 296 Податкового кодексу України."

При этом, без додатка, удалось отправить и её приняли.

теперь вопрос, как же всё таки нужно заполнять её, при том, что рядок 4 это всего 11 пунктов, которые к тому же не редактируются.

Какие данные нужны для более полного понимания что делать?
А раздел 7 декларации заполнили? А галочку про додаток поставили?

Відповісти

Повернутись до “Об’єднана звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ, з ЄСВ та єдиного податку”