Об'єднана декларація по єдиному податку та ЄСВ для 1—3 груп (ФОП)

Нова звітність, яка подається, починаючи зі звітних періодів 2021 року
Б.О.М.Ж.
УченикУченик

Повідомлення Б.О.М.Ж. »

Да, после этого выдало уже другую ошибку.
Зображення

и тут я окончательно потух.

Б.О.М.Ж.
УченикУченик

Повідомлення Б.О.М.Ж. »

Так, я теперь во всё готов поверить...

сумму прописал в рядок 21.

До декларації додається:
1 Додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" 8 - "Х" поставил.
там ЕЩЁ что-то нужно заполнять?

я теперь даже заполнил дату
"8 Період перебування фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування з "
не знаю что писать в графе ПО и зачем это нужно.
8.1 Код категорії застрахованої особи11 - 6 поставил.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

Б.О.М.Ж. писав:
04 лютого 2022, 23:03
"8 Період перебування фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування з "
не знаю что писать в графе ПО и зачем это нужно.
Без правильного заполнения строки 8 — декларация не примется
Зачем это нужно? — так утвердили в форме
Зображення

Б.О.М.Ж.
УченикУченик

Повідомлення Б.О.М.Ж. »

Яков писав:
04 лютого 2022, 23:13
Без правильного заполнения строки 8 — декларация не примется
Зачем это нужно? — так утвердили в форме
Я не понимаю логику программистов.
я жму проверить - проверяется явные ошибки или не совсем явные - находит, тут же - пропускает.

ну вот подаётся эта декларация с додатком 1 всего раз в год, ну... блин ну сделайте поля для заполнения жёлтым.
ведь как оказалось нужно было заполнить строку 8 и указать там текущий год!

Я понимаю что профильный бухгалтер такое знает, но в прошлой декларации такого поля небыло.

В любом случае спасибо что не оставили и модератору за то что скриншот поправил, я не тот скинул.

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Б.О.М.Ж. писав:
05 лютого 2022, 00:14
Я не понимаю логику программистов.
я жму проверить - проверяется явные ошибки или не совсем явные - находит, тут же - пропускает. Я понимаю что профильный бухгалтер такое знает
Согласен: контроли идиотские в форме
Б.О.М.Ж. писав:
05 лютого 2022, 00:14
в прошлой декларации такого поля небыло.
В "прошлой" декларации вообще не было додатка по ЕСВ. А вот в старом Додатке 5, который подавался отдельно — была строка с периодом нахождения на системе налогообложения
Зображення

irina-ust
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 8 разів

Повідомлення irina-ust »

Natalenna писав:
04 лютого 2022, 14:10
irina-ust писав:
02 лютого 2022, 17:18
Natalenna писав:
25 січня 2022, 16:06
Доброго дня!
ФОП 3 група оформляв лікарняний. Здав довідковий ЄСВ в середині року по дату страхового випадку.
Тепер здає Д1 по року звітний пише помилку, що за період який зазначений вже є подана декларація в якій вказано іншу групу.
Може хтось мав таку помилку? як вирішити?
Та сама історія. ФОП 2 групи подавала Довідкову з Дод.ЄСВ для нарахування декретних. На той час для 2 групи чинною була форма F0103307. Довідкова з додатком 1 була прийнята.
Тепер подаю Звітну за чинною для 2 групи формою F0103405 з Додатком 1. Декларація не прийнята. Помилка: за період, який зазначено в рядку "Податковий (звітний) період" Додатку 1 до Податкової декларації, в реєстрі застрахованих осіб вже наявна чинна декларація, подана Вами, як ФОП, яка обрала спрощену систему оподаткування, але у якій зазначено іншу групу фізичної особи-підприємця.
У відповідь на мою скаргу на сервіс "Пульс" податківці повідомили, що помилка у прийманні звітності на боці ПФУ. Залишила скаргу в особистому кабінеті на порталі ПФУ. "Прийнято до розгляду". Колега відправляла лист про зняття актуальності з Довідкової деки до ДПС - прийшла відмова, тому що на підставі Довідкової вже нараховано соцвиплати. Я запитувала в пенсійному, чи можна подати Звітну деку з Додатком, в якому показати тільки ті суми ЄСВ, які не потрапили в Довідковий. В пенсійному не рекомендують, тому що ЄСВ з Довідкової не стануть в нарахування. Залишається тільки писати скарги до ПФУ (код 28000 - саме вони відповідальні за програму приймання звітності), і чекати?
Доброго дня!
Як я розумію, мені також прийде відмова. А скаргу в ПФУ як писати? листом чи є можливість через пенсійний портал?
Так, через особистий кабінет ФОПа на порталі ПФУ. Оберіть Комунікації з ПФУ- Звернення. Тип звернення - Скарга, орган, до якого призначено - 28000, і опишіть проблему

Talanaf
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Talanaf »

Если я не плачу ЄСВ как предприниматель, т.к. за меня платят на основном месте работы, нужно мне сдавать Додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" с прочерками или вообще не подавать?

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Talanaf писав:
07 лютого 2022, 12:11
Если я не плачу ЄСВ как предприниматель, т.к. за меня платят на основном месте работы, нужно мне сдавать Додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" с прочерками или вообще не подавать?
Если весь период нахождения на ЕН работодатель платил не менее мин. страх. взноса, то не нужно.
Если хотя б за один месяц не платил (например, Вы были в отпуске "за свой счёт" и ЕСВ=0), или отработали неполный месяц и ЕСВ < мин.страх. взноса, тогда нужно подавать
Зображення

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

irina-ust писав:
05 лютого 2022, 09:34
Natalenna писав:
04 лютого 2022, 14:10
irina-ust писав:
02 лютого 2022, 17:18

Та сама історія. ФОП 2 групи подавала Довідкову з Дод.ЄСВ для нарахування декретних. На той час для 2 групи чинною була форма F0103307. Довідкова з додатком 1 була прийнята.
Тепер подаю Звітну за чинною для 2 групи формою F0103405 з Додатком 1. Декларація не прийнята. Помилка: за період, який зазначено в рядку "Податковий (звітний) період" Додатку 1 до Податкової декларації, в реєстрі застрахованих осіб вже наявна чинна декларація, подана Вами, як ФОП, яка обрала спрощену систему оподаткування, але у якій зазначено іншу групу фізичної особи-підприємця.
У відповідь на мою скаргу на сервіс "Пульс" податківці повідомили, що помилка у прийманні звітності на боці ПФУ. Залишила скаргу в особистому кабінеті на порталі ПФУ. "Прийнято до розгляду". Колега відправляла лист про зняття актуальності з Довідкової деки до ДПС - прийшла відмова, тому що на підставі Довідкової вже нараховано соцвиплати. Я запитувала в пенсійному, чи можна подати Звітну деку з Додатком, в якому показати тільки ті суми ЄСВ, які не потрапили в Довідковий. В пенсійному не рекомендують, тому що ЄСВ з Довідкової не стануть в нарахування. Залишається тільки писати скарги до ПФУ (код 28000 - саме вони відповідальні за програму приймання звітності), і чекати?
Доброго дня!
Як я розумію, мені також прийде відмова. А скаргу в ПФУ як писати? листом чи є можливість через пенсійний портал?
Так, через особистий кабінет ФОПа на порталі ПФУ. Оберіть Комунікації з ПФУ- Звернення. Тип звернення - Скарга, орган, до якого призначено - 28000, і опишіть проблему
вже хотіла писати скаргу у ПФУ, але зранку подзвонив інспектор, що нам Київ розпровів звіт і можна подавати річний. Щойно отримала квитанцію 2 прийняту. Можливо Ваша подруга писала зарано, коли проблема ще не виявилася масовою?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

lenapart
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення lenapart »

Предпринимателем 3гр ЕН в 1кв 2021г была подана декларация ЕН с дод1 (ЕСВ). Затем была подана нова звитна уже без додатка 1. Однако цифры ЕСВ за 1кв все-таки втянулись. Когда сформировали и отправили декларацию за год, пришла квитанция 2 с ошибкой - цифры за 1кв ЕСВ в базе есть. Никто не сталкивался с такой проблемой, как теперь за год отчет формировать?

Відповісти

Повернутись до “Об’єднана звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ, з ЄСВ та єдиного податку”