и тут я окончательно потух.
не знаю что писать в графе ПО и зачем это нужно."8 Період перебування фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування з "
Без правильного заполнения строки 8 — декларация не примется
Я не понимаю логику программистов.
Согласен: контроли идиотские в форме
В "прошлой" декларации вообще не было додатка по ЕСВ. А вот в старом Додатке 5, который подавался отдельно — была строка с периодом нахождения на системе налогообложения
Так, через особистий кабінет ФОПа на порталі ПФУ. Оберіть Комунікації з ПФУ- Звернення. Тип звернення - Скарга, орган, до якого призначено - 28000, і опишіть проблемуNatalenna писав: ↑04 лютого 2022, 14:10Доброго дня!irina-ust писав: ↑02 лютого 2022, 17:18Та сама історія. ФОП 2 групи подавала Довідкову з Дод.ЄСВ для нарахування декретних. На той час для 2 групи чинною була форма F0103307. Довідкова з додатком 1 була прийнята.Natalenna писав: ↑25 січня 2022, 16:06Доброго дня!
ФОП 3 група оформляв лікарняний. Здав довідковий ЄСВ в середині року по дату страхового випадку.
Тепер здає Д1 по року звітний пише помилку, що за період який зазначений вже є подана декларація в якій вказано іншу групу.
Може хтось мав таку помилку? як вирішити?
Тепер подаю Звітну за чинною для 2 групи формою F0103405 з Додатком 1. Декларація не прийнята. Помилка: за період, який зазначено в рядку "Податковий (звітний) період" Додатку 1 до Податкової декларації, в реєстрі застрахованих осіб вже наявна чинна декларація, подана Вами, як ФОП, яка обрала спрощену систему оподаткування, але у якій зазначено іншу групу фізичної особи-підприємця.
У відповідь на мою скаргу на сервіс "Пульс" податківці повідомили, що помилка у прийманні звітності на боці ПФУ. Залишила скаргу в особистому кабінеті на порталі ПФУ. "Прийнято до розгляду". Колега відправляла лист про зняття актуальності з Довідкової деки до ДПС - прийшла відмова, тому що на підставі Довідкової вже нараховано соцвиплати. Я запитувала в пенсійному, чи можна подати Звітну деку з Додатком, в якому показати тільки ті суми ЄСВ, які не потрапили в Довідковий. В пенсійному не рекомендують, тому що ЄСВ з Довідкової не стануть в нарахування. Залишається тільки писати скарги до ПФУ (код 28000 - саме вони відповідальні за програму приймання звітності), і чекати?
Як я розумію, мені також прийде відмова. А скаргу в ПФУ як писати? листом чи є можливість через пенсійний портал?
Если весь период нахождения на ЕН работодатель платил не менее мин. страх. взноса, то не нужно.
вже хотіла писати скаргу у ПФУ, але зранку подзвонив інспектор, що нам Київ розпровів звіт і можна подавати річний. Щойно отримала квитанцію 2 прийняту. Можливо Ваша подруга писала зарано, коли проблема ще не виявилася масовою?irina-ust писав: ↑05 лютого 2022, 09:34Так, через особистий кабінет ФОПа на порталі ПФУ. Оберіть Комунікації з ПФУ- Звернення. Тип звернення - Скарга, орган, до якого призначено - 28000, і опишіть проблемуNatalenna писав: ↑04 лютого 2022, 14:10Доброго дня!irina-ust писав: ↑02 лютого 2022, 17:18
Та сама історія. ФОП 2 групи подавала Довідкову з Дод.ЄСВ для нарахування декретних. На той час для 2 групи чинною була форма F0103307. Довідкова з додатком 1 була прийнята.
Тепер подаю Звітну за чинною для 2 групи формою F0103405 з Додатком 1. Декларація не прийнята. Помилка: за період, який зазначено в рядку "Податковий (звітний) період" Додатку 1 до Податкової декларації, в реєстрі застрахованих осіб вже наявна чинна декларація, подана Вами, як ФОП, яка обрала спрощену систему оподаткування, але у якій зазначено іншу групу фізичної особи-підприємця.
У відповідь на мою скаргу на сервіс "Пульс" податківці повідомили, що помилка у прийманні звітності на боці ПФУ. Залишила скаргу в особистому кабінеті на порталі ПФУ. "Прийнято до розгляду". Колега відправляла лист про зняття актуальності з Довідкової деки до ДПС - прийшла відмова, тому що на підставі Довідкової вже нараховано соцвиплати. Я запитувала в пенсійному, чи можна подати Звітну деку з Додатком, в якому показати тільки ті суми ЄСВ, які не потрапили в Довідковий. В пенсійному не рекомендують, тому що ЄСВ з Довідкової не стануть в нарахування. Залишається тільки писати скарги до ПФУ (код 28000 - саме вони відповідальні за програму приймання звітності), і чекати?
Як я розумію, мені також прийде відмова. А скаргу в ПФУ як писати? листом чи є можливість через пенсійний портал?
Повернутись до “Об’єднана звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ, з ЄСВ та єдиного податку”