Об'єднана декларація по єдиному податку та ЄСВ для 1—3 груп (ФОП)

Нова звітність, яка подається, починаючи зі звітних періодів 2021 року
Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14224 рази
Подякували: 28053 рази

Повідомлення Яков »

RuslanLviv писав:
06 січня 2025, 13:30
Доброго дня. Допоможіть будь ласка вирішити проблему з подачею деларації ФОП 2 група. На протязі 2024 року не сплачував ЄСВ, при заповненні додатку #1 у формі заповнення ставлю всюди 0.22% 0. ДПС не приймає декларацію через недостовірність в додатку #1, я так думаю це через те що в стані розрахунків висить якась незрозуміла сума 150 грн (Нарах. плат. самост. о.п. за рiк (декл.термiн спл. пот.рiк) N 9358717373 вiд 02.01.2024 терм.спл. 11.03.2024) код операції 17D. Підскажіть будь ласка як тоді правильно заповнити додаток #1 з цією сумою. Дякую.
1. 150грн відноситься до декларації за 2023 (перевірті, що там вказали). Тобто це ніяк не може бути причиною помилок в декл. за 2024
2. Якщо є додаток до декларації, то ДПС не приймає декларацію через недостовірність в додатку №1, але не через те, що в стані розрахунків висить якась незрозуміла сума 150 грн, а через те, що вказано в квитанції
3. Поширені помилки:
— не в ту ДПІ подаєте (перевірті код ДПІ в облікових дан.);
— не за той період: замість "рік" дуже часто обирають "місяць", "квартал";
— не та форма: замість для І, ІІ групи обирають для ІІІ групи, або навпаки;
— в додатку (якщо є) невірно вказаний період застосування ЄП; та/або не заповнені всі рядки табл. з періоду;
— в рядку 21 декларації не вказана (або невірно вказана) сума ЄСВ з дод. 1 (0 а не "пусто", якщо в додатку 0); та відсутня позначка в декларації про наявність Додатку 1
Зображення

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

March писав:
05 січня 2025, 22:11
Доброго вечора, виявила щойно, що з тих пір як подаю звіт до ПФ як додаток до річного звіту про доходи F0103308 , тобто з 2021 року в особистому кабінети ПФ цих даних немає, хоча всі звіти за 2021-22-23 подавались з додатком(хрестики стоять), були прийняті, кошти сплачувались, були зараховані. В чому може бути помилка?
Зробить спочатку ОК-5 на порталі ПФУ
В ЕК по єдиному внеску є нарахування після под. декларацій?
В квитанції 2 до декларації є дані від ПФУ, шо "автоматична обробка документу виконана вдало, дані завантажені до Реєстру застрахованих осіб"?, або там смайлік ☺?
Зображення

RuslanLviv
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення RuslanLviv »

Яков писав:
06 січня 2025, 14:16
RuslanLviv писав:
06 січня 2025, 13:30
Доброго дня. Допоможіть будь ласка вирішити проблему з подачею деларації ФОП 2 група. На протязі 2024 року не сплачував ЄСВ, при заповненні додатку #1 у формі заповнення ставлю всюди 0.22% 0. ДПС не приймає декларацію через недостовірність в додатку #1, я так думаю це через те що в стані розрахунків висить якась незрозуміла сума 150 грн (Нарах. плат. самост. о.п. за рiк (декл.термiн спл. пот.рiк) N 9358717373 вiд 02.01.2024 терм.спл. 11.03.2024) код операції 17D. Підскажіть будь ласка як тоді правильно заповнити додаток #1 з цією сумою. Дякую.
1. 150грн відноситься до декларації за 2023 (перевірті, що там вказали). Тобто це ніяк не може бути причиною помилок в декл. за 2024
2. Якщо є додаток до декларації, то ДПС не приймає декларацію через недостовірність в додатку №1, але не через те, що в стані розрахунків висить якась незрозуміла сума 150 грн, а через те, що вказано в квитанції
3. Поширені помилки:
— не в ту ДПІ подаєте (перевірті код ДПІ в облікових дан.);
— не за той період: замість "рік" дуже часто обирають "місяць", "квартал";
— не та форма: замість для І, ІІ групи обирають для ІІІ групи, або навпаки;
— в додатку (якщо є) невірно вказаний період застосування ЄП; та/або не заповнені всі рядки табл. з періоду;
— в рядку 21 декларації не вказана (або невірно вказана) сума ЄСВ з дод. 1 (0 а не "пусто", якщо в додатку 0); та відсутня позначка в декларації про наявність Додатку 1
Якщо можна з вами зяватись, буду вдячний.
Напишіть будь ласка мені в ПП

March
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення March »

Яков писав:
06 січня 2025, 14:22
В квитанції 2 до декларації є дані від ПФУ, шо "автоматична обробка документу виконана вдало, дані завантажені до Реєстру застрахованих осіб"?, або там смайлік ☺?
Так все є, тому і здивована, що в ПФУ за три роки пусто
PS в ОК-5 є дані про нарахування ЄСВ, Усього за рік: 80400.00 грн. Усього за рік для пенсії: 0.00 грн. Але стаж і пенсія не нараховується :unknown:

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

March писав:
06 січня 2025, 17:04
Яков писав:
Так все є, тому і здивована, що в ПФУ за три роки пусто
PS в ОК-5 є дані про нарахування ЄСВ, Усього за рік: 80400.00 грн. Усього за рік для пенсії: 0.00 грн. Але стаж і пенсія не нараховується :unknown:
Усього за рік для пенсії: 0.00 грн — якщо це за 2024, то ЗАРАЗ це вірно, бо "для пенсії" буде враховано десь після 10-20 березня 2025 (після пред. строку подання декларації)
Якщо за рік для пенсії: 0.00 грн за 2024 на кінець березня 2025, або за попередні роки — то треба з'ясувати в ПФУ, чому так
Зображення

March
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення March »

Яков писав:
Усього за рік для пенсії: 0.00 грн — якщо це за 2024, то ЗАРАЗ це вірно, бо "для пенсії" буде враховано десь після 10-20 березня 2025 (після пред. строку подання декларації)
Якщо за рік для пенсії: 0.00 грн за 2024 на кінець березня 2025, або за попередні роки — то треба з'ясувати в ПФУ, чому так
Дякую! Буду з'ясовувати у ПФ бо там так за три роки, хоча кошти нараховувались і звіти приймались.

Вероніка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 8081 раз
Подякували: 6388 разів

Повідомлення Вероніка »

Доброго дня.
Таке питання, хочу подати уточнюючий за 2023 рік. В мене по ФОП є переплата ЕСВ на 01.01.2023, але по звіту я показувала 0, бо ФОПу 63 роки та ми надіялись оформити пенсію. Ось нещодавно подала всі документи до ПФУ на призначення, та виявилося, що дуже багато "стажу" вони відкинули. То номеру наказу немає, то не стоїть печатка військової частини і т.і. Потрібно натягувати стаж.
Питання:
- чи не вкатають штрафні санкції якщо я зараз подам уточнюючий за 2023 рік?

Analityk
Просвещенный
Просвещенный
Подякували: 84 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Analityk »

Вероніка писав:
07 січня 2025, 11:38
Доброго дня.
Таке питання, хочу подати уточнюючий за 2023 рік. В мене по ФОП є переплата ЕСВ на 01.01.2023, але по звіту я показувала 0, бо ФОПу 63 роки та ми надіялись оформити пенсію. Ось нещодавно подала всі документи до ПФУ на призначення, та виявилося, що дуже багато "стажу" вони відкинули. То номеру наказу немає, то не стоїть печатка військової частини і т.і. Потрібно натягувати стаж.
Питання:
Если я правильно понял, вы хотите исправить отчет за 2023 год и показать начисление есв, чтоб увеличить трудовой стаж, используя при этом переплату?
Конечно, это сделать можно, но наличие переплаты вас не освободит от штрафа за просроченную оплату, так как начисление по есв появится после сдачи исправительной декларации, а деньги спишутся в бюджет лишь после появления начисления, т.е. оплата будет считаться несвоевременной.
От размерах штрафных санкций здесь: https://analityk.com.ua/shtraf-za-porushenya-esv/

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

Вероніка писав:
07 січня 2025, 11:38
Доброго дня.
Питання:
Так може бути за уточнення
Зображення

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

ЗІР
Чи заповнюють та подають Додаток 1 та Додаток ЄСВ 1 по єдиному внеску у складі податкових декларацій за 2023 – 2024 роки платники, які скористалися правом не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок?
Відповідь
Коротка:
Ні, не заповнюють та не подають.
При цьому, до платників, які обчислять і нарахують єдиний внесок та подадуть до контролюючого органу звітність, що містить інформацію щодо сум нарахованого єдиного внеску, та при цьому не сплатять самостійно визначені зобов’язання, з 01.08.2023 контролюючим органом будуть застосовуватись заходи впливу та стягнення визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Повна:
Відповідно до п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (крім електронних резидентів (e-резидентів), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. При цьому положення абзацу другого п. 2 частини першої ст. 7 Закону № 2464 щодо таких періодів для таких осіб не застосовується. При цьому такими особами розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого цього пункту єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.
Враховуючи зазначене, такі платники мають право не подавати розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації за період, в якому відповідно до абзацу першого п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.
Проте до платників єдиного внеску, зазначених вище, які обчислять і нарахують єдиний внесок та подадуть до контролюючого органу звітність, що містить інформацію щодо сум нарахованого єдиного внеску, та при цьому не сплатять самостійно визначені зобов’язання, з 01.08.2023 контролюючим органом будуть застосовуватись заходи впливу та стягнення визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону № 2464.
Зображення

Відповісти

Повернутись до “Об’єднана звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ, з ЄСВ та єдиного податку”