ЕКСПОРТ

Unnak
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 395 разів
Подякували: 49 разів

Повідомлення Unnak »

tdovgal писав:
Unnak писав:Доброго дня, формую деку по ПДВ, у нас в червні був експорт, в ВМД є загальна сума в дол. США 1140,23, а як вирахувати експортний ПДВ, я не бачу суми?
І ще питання, в якій стр. деки його показувати?
В експортной ГТД сумма НДС не отражена поскольку при пересечении границы НДС не платиться. В декларации по НДС заполняеться рядок 2 колонка А в колонке Б 0.
А по якому курсу потрібно перерахувати 1140,23 дол. США, по курсу НБУ на момент відвантаження? Яку суму потрібно показати в колонці А?

tdovgal
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 99 разів
Подякували: 253 рази

Повідомлення tdovgal »

Unnak писав:
tdovgal писав:
Unnak писав:Доброго дня, формую деку по ПДВ, у нас в червні був експорт, в ВМД є загальна сума в дол. США 1140,23, а як вирахувати експортний ПДВ, я не бачу суми?
В експортной ГТД сумма НДС не отражена поскольку при пересечении границы НДС не платиться. В декларации по НДС заполняеться рядок 2 колонка А в колонке Б 0.
А по якому курсу потрібно перерахувати 1140,23 дол. США, по курсу НБУ на момент відвантаження? Яку суму потрібно показати в колонці А?
Да. Согласно НКУ НО по экспорту возникают по дате пересечения границы. Чаще эта дата совпадает с датой ГТД. Курс НБУ да дату ГТД вносите в справочник валюты и выписываете расходную и налоговую. Налоговую регистрируете. Сумму из налоговой отражаете в декларации.

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 7198 разів
Подякували: 2402 рази

Повідомлення Ребекка »

Unnak писав:
tdovgal писав:
в ВМД є сума в гривнях і курс НБУ на цю дату. Податкову випишіть і зареєструйте. В декларації сума пишеться в гр.2 в кол.А., в кол.Б "0"

Unnak
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Unnak »

Ребекка,tdovgal, дуже вам дякую!

Unnak
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Unnak »

Ще одне питання, ВН потрібно робити без ПДВ, так?

Unnak
Высший разум
Высший разум

Повідомлення Unnak »

Сума по ВМД 1140,23 , експортний товар -840,23 дол.США, і доставка і страховка -300, як виписувати ПН, одну чи розділити на товари і послуги дві?

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Ребекка »

Unnak писав:Ще одне питання, ВН потрібно робити без ПДВ, так?
ні, ставка ПДВ "0"

tdovgal
Высший разум
Высший разум

Повідомлення tdovgal »

Unnak писав:Ще одне питання, ВН потрібно робити без ПДВ, так?
Ставка НДС при экспорте товара 0%. Т.Е. не Без НДС а со ставкой О%. Код ставки 901 код льготы 14060394 (деку по льготам не забудьте). Перевозка тоже со ставкой 0, значит можно в одну НН с товаром, а вот страховка не знаю, поищите в НКУ.

Ребекка
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Ребекка »

Unnak писав:Сума по ВМД 1140,23 , експортний товар -840,23 дол.США, і доставка і страховка -300, як виписувати ПН, одну чи розділити на товари і послуги дві?
сумма в податковій накладній = п.44 "Статистична вартість" ВМД
Доставка і страховка - на витрати згідно акту трансп.-експ. компанії. Може у Вас є якісь ньюанси, а я не знаю, але в ВМД в мене немає ні страховки, ні доставки

tdovgal
Высший разум
Высший разум

Повідомлення tdovgal »

Ребекка писав:
Unnak писав:Сума по ВМД 1140,23 , експортний товар -840,23 дол.США, і доставка і страховка -300, як виписувати ПН, одну чи розділити на товари і послуги дві?
сумма в податковій накладній = п.44 "Статистична вартість" ВМД
Доставка і страховка - на витрати згідно акту трансп.-експ. компанії. Може у Вас є якісь ньюанси, а я не знаю, але в ВМД в мене немає ні страховки, ні доставки
Сумма ГТД это сумма инвойса в валюте умноженая на курс НБУ на дату ГТД. Если в инвойсе перевозка и страховка идут отдельной строкой то и в НН по идее они идут отдельной строкой по крайней мере когда у меня была перевозка я делала так.

Відповісти

Повернутись до “ЗЕД”