ПОДАТКОВА ПЕРЕВІРКА

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 685 разів

Повідомлення Gella »

Якщо у Вас так багато документів то Ви кажіть що там все є і КБ2 Кб3, хочуть оборотки то надрукуйте. Я просто незнаю як у вас в мене постійно переміщення між складами фактично якщо добре незнаєш як рухається матеріал по складам то порахувати скільки прийшло і списано важко. Головне не давайте журнали ордера. В них показники. Ви не нервуйтесь. Ви не зобов'язані приймати участь у перевірці. Ви повинні надати документи.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 789 разів
Подякували: 1308 разів

Повідомлення Альона1 »

Gella писав:Якщо у Вас так багато документів то Ви кажіть що там все є і КБ2 Кб3, хочуть оборотки то надрукуйте. Я просто незнаю як у вас в мене постійно переміщення між складами фактично якщо добре незнаєш як рухається матеріал по складам то порахувати скільки прийшло і списано важко. Головне не давайте журнали ордера. В них показники. Ви не нервуйтесь. Ви не зобов'язані приймати участь у перевірці. Ви повинні надати документи.
У мене теж переміщення між складами. Оборотки вже не просять. Хочуть хоча би залишок на 1. ше число, щоб бачити потім що я списувала, в документах. Та у мене там нічого такого немає. Просто, стільки матеріалів приходів і росходів , що я не можу все перевірити, після кожного, хто що вчверив, а вони знайдуть яку небуть помилку і вже записують у компютер. Я роздрукувала гловну книгу і при друці глюк получився не роздрукувало закриття 91 рах на 79. Там чогсь не правильно закриває я не можу виправити, і не пішло на 130 грн. То мені такий допит вдаштували як в гестапо, а чому . Я сама здивувалась. Коли другий раз роздрукувала. Надрукувало все правильно . От і пойми #g_cray#

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

А у кого є облікова політика , у якій прописано відносини між головним підприємством і філією., окремим платником податку.

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

Невже нїхто не працює у філфї чи головному підприємстві.#g_cray#

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

А які конкретно моменти цікавлять? Може складемо в прямому ефірі :)

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

Все тіж самі стосовно стосунків головного підприємства і відокремленого підрозділу. і нарахування амортизації , У мене основних багато зг. закону вони належать юридичній особі, хоча купувала філія. Перевіряючі вже хочуть амортизацію зняти з витрат. Як викрутитись. Звідки язнаю , як ті основні попали до мене з 1962 року.

При передачі основних засобів юридичною особою (головним підприємством) своєму відокремленому підрозділу право власності на них не передається, відокремлений підрозділ тільки наділяється ними для провадження господарської діяльності, а тому така передача не є безоплатним отриманням основних засобів.
Таким чином, операція з передачі основних засобів головним підприємством відокремленому підрозділу не призводить до збільшення доходів і витрат у юридичної особи (головного підприємства) та у відокремленого підрозділу (філії).
Відповідно до п. 144.1 ст. 144 Податкового кодексу амортизації підлягають витрати на придбання основних засобів для використання їх у господарській діяльності. Тому право на нарахування амортизації має той платник податку на прибуток, яким фактично було понесено витрати на придбання основних засобів і у якого вони обліковуються на балансі.

http://www.minfin.gov.ua/control/uk/publish/article%3fart_id=364675&cat_id=363499

Gella
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 146 разів
Подякували: 685 разів

Повідомлення Gella »

* виділити структурні підрозділи (філії) підприємства на окремий баланс і зобов'язати їх самостійно вести бухгалтерський облік і складати звітність. Розробити графік здавання головному підприємству звітності, дані з якої будуть включені до консолідованої податкової та фінансової звітності в цілому по підприємстві;
* Для обліку операцій за розрахунками між головним підприємством та філіями використовувати субрахунок 683 "внутрішньогосподарські розрахунки", на якому відображають операції з передачі матеріальних цінностей, коштів, управлінських витрат від головного підприємства філіям і навпаки

Альона1
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Альона1 »

Чи мають право, податківці вимагати усі первинні документи на придбання основних засобів, актів передачі , документи на ремонти з 1962 року. Технічні плани на будівлі споруди, де написана площа обєм. Статути попередніх років , положення попередніх років.

to_be
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1018 разів
Подякували: 351 раз

Повідомлення to_be »

Альона1 писав:Чи мають право, податківці вимагати усі первинні документи на придбання основних засобів, актів передачі , документи на ремонти з 1962 року. Технічні плани на будівлі споруди, де написана площа обєм. Статути попередніх років , положення попередніх років.
Не знаю - имеют или нет. Но проверка по НКУ не далее как 1095 дней. Согласно п.44.3. Налогового кодекса налогоплательщики обязаны обеспечить хранение первичных документов, регистров бухгалтерского учета, финансовой отчетности, других документов, связанных с исчислением и уплатой налогов и сборов, ведение которых предусмотрено законодательством, а также документов, связанных с выполнением требований законодательства, контроль за соблюдением которого возложен на контролирующие органы – не менее 1095 дней со дня представления налоговой отчетности, для составления которой используются указанные документы, а в случае ее не предоставления – с предусмотренного настоящим Кодексом предельного срока представления такой отчетности. Т.е если даже нарушение до этого срока, то исковая давность по гражд кодексу 3 года. А еще списание документов в архив или к уничтожению у Вас было? Уточните Может там найдете. Но с 01.01.2013 новый порядок ищите предыдущий Перечень утв 20.07.1998г. Приказом Главархива Украины №41. (в поисковике - Перечень 41).

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Согласен с to_be, документов нету, хоть тресни, а сделать нечего #impossibl
Только порядок 41 и его новая версия ни при делах, регулируют то они два разные и не взаимосвязанные вопросы.

Відповісти

Повернутись до “Перевірки, штрафи”