И еще...
Уголовное дело за оформление практикантов!
-
Любознательная
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
-
Любознательная
- Светоч Мысли

Доброго дня! Я закінчив у минулому році медичний коледж,на бюджетній основі навчання.
мені потрібно відпрацювати 3 роки. рік я вже відпрацював,але дуже не подобаєтся.
Чи можу я в цьому році вступити до університету(НЕ ПО СПЕЦІАЛЬНОСТІ),на денну контрактну основу?
мене з роботи відпустять,якщо я їм справку про навчання принесу? І чи потрібно мені буде потім знову відпрацьовувати або відшкодовувати щось державі?
Off-line Мовчан Виталий
юрист ответил 20.03.2013 17:25
ответ исправлен 20.03.2013 17:28
Здрастуйте! Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.1996р. № 992 «Про Порядок працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням» та наказу МОЗ України від 25.12.97 року № 367 "Про затвердження Порядку працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням", Випускники, які уклали угоду з вузами (у вашому випадку з коледжом) після зарахування на навчання, повинні відпрацювати за місцем призначення не менше трьох років, що відповідає статті 52 Закону України "Про освіту" та статті 56 Закону України "Про вищу освіту".
У цій же постанові та наказові є перелік поважних причин, за якими допускається розірвання випускником угоди, це:
Встановлення інвалідності 1 або 2 групи, внаслідок чого випускник не може виїхати на роботу за призначенням;
Встановлення інвалідності 1 або 2 групи у дружини випускника, одного з батьків (або осіб які їх замінюють) випускника;
Якщо випускник — вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину до трьох років або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитини-інваліда;
Проходження чоловіком військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом на посадах рядового, сержантського і старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, ствонних згідно із законодавством України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника;
Вступ до ВНЗ III-IV рівнів акредитації для випускників вузів I-II рівнів акредитації.
Тому, показуєте довідку про вступ до любого ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації і розриваєте угоду. Відпрацьовувати в подальшому не потрібно, як і повертати кошти державі.
В общем, Гугл в помощь, я набирала слова "відпрацювати три роки"
P.S Обратите внимание на то, что это консультирует юрист...
В общем, Гугл в помощь. Я набирала слова "відпрацювати три роки"
-
Любознательная
- Светоч Мысли

Пока еще не знаю.sila67 писав:#thank2# #thank2# #thank2#
ОГРОМНОЕ СПАСИБО за ссылки и доп. материал. Как Вы думаете целесообразно будет третьего оформить октябрем? Или все-таки не стоит?
Но появился наводящий вопрос, а третий поступал в ВУЗ?
Может поступал и не прошел...
Типа, тогда можно было бы аргументировать, что человек узнал, что не прошел и после этого написал заявление к Вам на работу, а до этого ему пришлось сдать диплом для поступления в ВУЗ и Вы не могли ранее оформить его без диплома, так как работа требует определенной квалификации...
P.S. ответ прочитаю не ранее, чем через пару часов...
-
Любознательная
- Светоч Мысли

Пришлось опять включить комп, появилась одна мысль...
Думаю, что Вам обязательно понадобится приказ той датой, когда Вы подписали те документы о принятии ребят на работу, но в приказе установить дату чуть позднее.
Еще понадобится приказ, типа, на увольнение в связи с тем, что ребята не вышли на работу. Тут надо подумать о дате, когда ребята подали документы в ВУЗ, чтобы и они могли аргументировать непредоставление Вам диплома и неявку на работу.
В общем, мысль я дала, думайте, чтобы соорентироваться относительно дат...
Думаю, что Вам обязательно понадобится приказ той датой, когда Вы подписали те документы о принятии ребят на работу, но в приказе установить дату чуть позднее.
Еще понадобится приказ, типа, на увольнение в связи с тем, что ребята не вышли на работу. Тут надо подумать о дате, когда ребята подали документы в ВУЗ, чтобы и они могли аргументировать непредоставление Вам диплома и неявку на работу.
В общем, мысль я дала, думайте, чтобы соорентироваться относительно дат...
-
sila67
- Оракул

- Дякував (ла): 113 разів
- Подякували: 29 разів
Он никуда не поступал. Сейчас нигде не работает.Любознательная писав:Пока еще не знаю.sila67 писав:#thank2# #thank2# #thank2#
ОГРОМНОЕ СПАСИБО за ссылки и доп. материал. Как Вы думаете целесообразно будет третьего оформить октябрем? Или все-таки не стоит?
Но появился наводящий вопрос, а третий поступал в ВУЗ?
Может поступал и не прошел...
Типа, тогда можно было бы аргументировать, что человек узнал, что не прошел и после этого написал заявление к Вам на работу, а до этого ему пришлось сдать диплом для поступления в ВУЗ и Вы не могли ранее оформить его без диплома, так как работа требует определенной квалификации...
P.S. ответ прочитаю не ранее, чем через пару часов...
-
Любознательная
- Светоч Мысли

В каком месяце Вы подписали те документы?sila67 писав: Он никуда не поступал. Сейчас нигде не работает.
-
Любознательная
- Светоч Мысли

Вот, что еще выяснила - может пригодиться для общего развития...
ЗАКОН УКРАЇНИ "Про вищу освіту"
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 37-38, ст.2004)
1 липня 2014 року № 1556-VII
<...>
Розділ XV
ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ
<...>
2) у Законі України "Про освіту"
<...>
і) частину другу статті 52 виключити;
Было:
Стаття 52. Обов'язки вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів
1. Обов'язками вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів відповідно є:
додержання законодавства, моральних, етичних норм; систематичне та глибоке оволодіння знаннями, практичними навичками, професійною майстерністю, підвищення загального культурного рівня;
додержання статуту, правил внутрішнього розпорядку навчального закладу.
2. Випускники вищих навчальних закладів, які здобули освіту за кошти державного або місцевого бюджетів, направляються на роботу і зобов'язані відпрацювати за направленням і в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
3. Інші обов'язки осіб, що навчаються, можуть встановлюватися законодавством, положеннями про навчальні заклади та їх статутами.
Стало:
Стаття 52. Обов'язки вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів
1. Обов'язками вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів відповідно є:
додержання законодавства, моральних, етичних норм;
систематичне та глибоке оволодіння знаннями, практичними навичками, професійною майстерністю, підвищення загального культурного рівня;
{ Частину другу статті 52 виключено на підставі Закону N 1556-VII ( 1556-18 ) від 01.07.2014 }
Получается, что на сегодня такого условия уже нет, но на более ранний период - было...(((
ЗАКОН УКРАЇНИ "Про вищу освіту"
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 37-38, ст.2004)
1 липня 2014 року № 1556-VII
<...>
Розділ XV
ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ
<...>
2) у Законі України "Про освіту"
<...>
і) частину другу статті 52 виключити;
Было:
додержання законодавства, моральних, етичних норм; систематичне та глибоке оволодіння знаннями, практичними навичками, професійною майстерністю, підвищення загального культурного рівня;
2. Випускники вищих навчальних закладів, які здобули освіту за кошти державного або місцевого бюджетів, направляються на роботу і зобов'язані відпрацювати за направленням і в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
3. Інші обов'язки осіб, що навчаються, можуть встановлюватися законодавством, положеннями про навчальні заклади та їх статутами.
Стало:
додержання законодавства, моральних, етичних норм;
систематичне та глибоке оволодіння знаннями, практичними навичками, професійною майстерністю, підвищення загального культурного рівня;
{ Частину другу статті 52 виключено на підставі Закону N 1556-VII ( 1556-18 ) від 01.07.2014 }
Получается, что на сегодня такого условия уже нет, но на более ранний период - было...(((
-
Любознательная
- Светоч Мысли

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А від 22 серпня 1996 р. N 992 "Про Порядок працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням"
И хотя сейчас уже нет обязаловки на счет трудоустройства выпускников, но относительно прошлого периода - пригодится.
Почитайте все постановление...
Я стала делать выборку определенных моментов, которые меня заинтересовали, но потом поняла, что таких моментов в постановлении много...
"Проверяющие" явно будут выяснять вопрос о том, что ребята сами к Вам не явились или Вы им все же отказали.
Тех, кто Вас вызвал больше устраивает ответ, что ребята к Вам сами не явились.
По двум ребятам, которые поступили в ВУЗ могут завести дела, но сразу будут знать, что они проигрышные. Поэтому все зависит от того какой сегодня у них важен показатель - количество открытых дел, или количество выигрышных дел, которые дали суммы в бюджет.
По третьему парню явно заведут дело и будут надеяться на выигрыш в суде. Это уже стороне парня придется показывать те судебные дела, на которые я дала ссылки, чтобы постараться убедить "проверяющих", что выигрыша в суде не будет и денег бюджет не получит. Но это уже - психология, типа, удастся ли убедить "проверяющих". Возможно, что у них задание сверху, и поэтому, даже зная о возможном проигрыше, они вынуждены будут все же завести дело.
Думаю, что устройство этого третьего парня на работу сейчас - ничего не меняет, но могу и ошибаться... Об этом лучше поговорить все же с юристом.
Я, итак, постаралась Вам найти все, что можно...
Да, еще даю еще ссылку на сайт Верховной рады, где я перепроверяю все нормативно-правовые акты, которые нахожу в статьях. Всегда надо знать как изменился тот или иной пункт документа со времени написания статьи.