лист щастя ДПІ

шанхай
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 36 разів

Повідомлення шанхай »

тоже цікаво що таке "зона ризику"

NVA
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 3 рази

Повідомлення NVA »

aduvan4ik писав:Вчора подзвонили з податкової, сказали що ми попали в зону ризику, і потрібно за вересень принести всі документи на виконані роботи які ми надавали (3 група +ПДВ) лист сказали вручать як привезу документи. Сьогодні завезла документи (акти вик. робіт і договора) інспектор запитав « а де накладні???» які накладні на послуги??? вона –«податкові накладні « їх відмінили в паперовому виді, а все одно друкувати потрібно і перевірці надавати ??? я щось не розумію. інспектор настоює на своєму.
Возможно, ссылаются на это (Положение № 88):
2.3. Первинні документи, створені в електронному вигляді,
застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог
законодавства про електронні документи та електронний
документообіг.
На вимогу контролюючих або судових органів та своїх
контрагентів підприємство, установа зобов'язані за свій рахунок
зробити копії таких документів на паперовому носії.

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Доброго дня! Не святкує наша ДФС, а про нас і наші гроші думає... Прийшов мені ось такий запит від податкової про надання інформації про всіх-всіх-всіх контрагентів за жовтень (ми у звітності по ПДВ мінус великий показали). Фірма новостворена, закупляла товар, велику партію. Посилаються податківці на п.п. 73.3, що дає мені можливість відповісти протягом місяця. Я читала, але не бачила ВИЧЕРПНОГО переліку причин по яких вони хочуть таку інформацію отримати.
Думаю, що це порушення з їх сторони і у даному випадку документи давати не варто. Хотіла почути думку колег, які на такі листи відповідали. Може, хтось козу має відповіді?
http://6.firepic.org/6/images/2016-01/2 ... kuphgn.jpg
http://6.firepic.org/6/images/2016-01/2 ... 2o0hcq.jpg
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Natalenna »

Natalenna писав:Доброго дня! Не святкує наша ДФС, а про нас і наші гроші думає... Прийшов мені ось такий запит від податкової про надання інформації про всіх-всіх-всіх контрагентів за жовтень (ми у звітності по ПДВ мінус великий показали). Фірма новостворена, закупляла товар, велику партію. Посилаються податківці на п.п. 73.3, що дає мені можливість відповісти протягом місяця. Я читала, але не бачила ВИЧЕРПНОГО переліку причин по яких вони хочуть таку інформацію отримати.
Думаю, що це порушення з їх сторони і у даному випадку документи давати не варто. Хотіла почути думку колег, які на такі листи відповідали. Може, хтось козу має відповіді?
Подивилася я на постанову КМУ, на яку вони посилаються окрім п.п. 73.3. ПКУ і там про терміни пише так:
14. Суб'єкти інформаційних відносин зобов'язані подавати інформацію, визначену у запиті органу державної податкової служби, та її документальне підтвердження протягом одного місяця з дня, що настає за днем надходження запиту, якщо інше не передбачено Податковим кодексом України.
У разі коли за результатами перевірок інших платників податків або за результатами аналізу податкової інформації виявлено факти, що свідчать про можливі порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, платник податків зобов'язаний надати пояснення та їх документальне підтвердження на обов'язковий письмовий запит органу державної податкової служби протягом 10 робочих днів з дня надходження запиту.
Відповіді на запити щодо надання податкової інформації від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування надаються протягом одного місяця, якщо інше не передбачено законом.
Щось я запуталася, протягом якого часу я маю їм відповісти. Хелп!

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

Natalenna писав:
Natalenna писав:Доброго дня! Не святкує наша ДФС, а про нас і наші гроші думає... Прийшов мені ось такий запит від податкової про надання інформації про всіх-всіх-всіх контрагентів за жовтень (ми у звітності по ПДВ мінус великий показали). Фірма новостворена, закупляла товар, велику партію. Посилаються податківці на п.п. 73.3, що дає мені можливість відповісти протягом місяця. Я читала, але не бачила ВИЧЕРПНОГО переліку причин по яких вони хочуть таку інформацію отримати.
Подивилася я на постанову КМУ, на яку вони посилаються окрім п.п. 73.3. ПКУ і там про терміни пише так:
14. Суб'єкти інформаційних відносин зобов'язані подавати інформацію, визначену у запиті органу державної податкової служби, та її документальне підтвердження протягом одного місяця з дня, що настає за днем надходження запиту, якщо інше не передбачено Податковим кодексом України.
У разі коли за результатами перевірок інших платників податків або за результатами аналізу податкової інформації виявлено факти, що свідчать про можливі порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, платник податків зобов'язаний надати пояснення та їх документальне підтвердження на обов'язковий письмовий запит органу державної податкової служби протягом 10 робочих днів з дня надходження запиту.
Відповіді на запити щодо надання податкової інформації від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування надаються протягом одного місяця, якщо інше не передбачено законом.
Моя думка така.
Вся фішка в першому абзаці запиту: "... просить надати пояснення та їх документальне підтвердження щодо госп відносин з контрагентами-постачальниками .... для з"ясування їх реальності ...." Вони не пишуть, що "в результаті перевірки інших платників податків". Вас стосується перший абзац 14 пункту постанови. Значить відповідь надати протягом місяця.
Я б написала лист відповідь без надання копій первинних документів з переліком контрагентів-постачальників за жовтень 2015.
Контрагент - договір - накладна - податкова накладна - оплата. І ВСЕ. Ніяких покупці і тому подібну інформацію

Іноді по десять раз читаєш їхню "мутотень" разом із законами, щоб зрозуміти #smile3#

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Natalenna »

Татьяна ТС писав:
Відповідь на лист щастя
Natalenna писав:
Моя думка така.
Вся фішка в першому абзаці запиту: "... просить надати пояснення та їх документальне підтвердження щодо госп відносин з контрагентами-постачальниками .... для з"ясування їх реальності ...." Вони не пишуть, що "в результаті перевірки інших платників податків". Вас стосується перший абзац 14 пункту постанови. Значить відповідь надати протягом місяця.
Я б написала лист відповідь без надання копій первинних документів з переліком контрагентів-постачальників за жовтень 2015.
Контрагент - договір - накладна - податкова накладна - оплата. І ВСЕ. Ніяких покупці і тому подібну інформацію

Іноді по десять раз читаєш їхню "мутотень" разом із законами, щоб зрозуміти #smile3#
Дякую, що відгукнулися. Мене тут смущає найбільше те, що вони не вказують конкретного переліку причин по яких ми їх так зацікавили, а просто "надайте!". Це ж порушення... Я взагалі хочу відписатися якось, бо якщо ксерити, то вийде пачка паперу, а то й більше... Може маєте якісь приклади, щоб було красиво?

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

Natalenna писав:
Татьяна ТС писав:
Відповідь на лист щастя
Natalenna писав: Подивилася я на постанову КМУ, на яку вони посилаються окрім п.п. 73.3. ПКУ і там про терміни пише так: Щось я запуталася, протягом якого часу я маю їм відповісти. Хелп!
Моя думка така.

Дякую, що відгукнулися. Мене тут смущає найбільше те, що вони не вказують конкретного переліку причин по яких ми їх так зацікавили, а просто "надайте!". Це ж порушення... Я взагалі хочу відписатися якось, бо якщо ксерити, то вийде пачка паперу, а то й більше... Може маєте якісь приклади, щоб було красиво?
"Надайте" - це мене не дивує. Свіжих зразків немає - вже більше року не турбують (слава Богу) своїми запитами декілька наших підприємств-клієнтів, мабуть мораторій трохи подіяв.

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

зазвичай роблю, як писали вище
пишу листа з переліком необхідної інформації - відповідаю чітко по пунктах запиту, без надання копій документів
і вставляю текст
Згідно п. 73.3 ПК України письмовий запит надсилається за наявності хоча б однієї з таких підстав:
1) за результатами аналізу податкової інформації, отриманої в установленому законом порядку, виявлено факти, які свідчать про порушення платником податків податкового, валютного законодавства, законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби;
2) для визначення рівня звичайних цін на товари (роботи, послуги) під час проведення перевірок;
3) виявлено недостовірність даних, що містяться у податкових деклараціях, поданих платником податків;
4) щодо платника податків подано скаргу про ненадання таким платником податків податкової накладної покупцю або про порушення правил заповнення податкової накладної;
5) у разі проведення зустрічної звірки;
6) в інших випадках, визначених цим Кодексом.
Таким чином, нормами чинного ПК України чітко визначено перелік підстав направлення органами державної податкової служби запитів платникам податків. Крім того, також встановлено, що запит може стосуватися надання інформації, вичерпний перелік та підстави надання якої встановлено законом.
Разом з цим, зі змісту листа № 185/***** від 20.01.2015 р. не вбачається, якими саме підставами обумовлена необхідність надання запитуваних документів.
Зауважимо, що встановлення можливого порушення податкового законодавства не є підставою для витребування пояснень та/або документів у платника податків згідно вимог чинного законодавства України.
При цьому, запевняємо Вас у нашій готовності надати контролюючим органам всю необхідну інформацію при наявності належних підстав та у порядку, встановленому чинним законодавством України.

Юркас
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 5 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення Юркас »

Получили запрос от ГНИ о предоставление документов за 2 месяца 2015 г. Ссылка на ст.73, но без указания конкретной причины. В эти 2 месяца бюджетное возмещение на заявлялось, поэтому не понятна причина запроса. С НК все в порядке, документы можем предоставить. Но почему то такое впечатление, что это предлог, чтобы начать проверку (какие бы документы не предоставили - все равно скажут, что не в полном объеме). У кого то в 2015 и 2016 такое было? Что посоветуете? Предприятие - малый и средний бизнес, не знаю, есть ли мораторий на проверки в 2016г...

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Відповідь на Ваше питання на 100% буде залежати від того, чи готові оскаржувати незаконні дії ДПІ.
Якщо не готові йти до суду (з, наприклад, оскарженням наказу на перевірку) - то звісно ж надавайте документи і готуйтесь до перевірки (якщо Ваші побоювання підтвердяться).

Відповісти

Повернутись до “Перевірки, штрафи”