Закон про ПДВ.

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

svitlass писав:
jkmuf2509 писав:Ні, видаткова накладна , від 27.09.2012р. на весь товар на суму 50000,00 грн. є в мене. Бухгалтер поставщика пояснює, що Закон про ПДВ не діє, і внеї программа налаштована - по банку виписуються ПН. Дод. 8 мені треба було подати за вересень...Але була надія на порядність поставщика...А тепер у мене сумніви, чи маю право таку ПН я включити в жовтні.
а все-таки якщо підписати договір, що право власності переходить після оплати / це ж прописано в ПКУ/?
а хто тепер має право на касовий метод по ПДВ?
а де в ПКУ?

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

svitlass писав:
jkmuf2509 писав:Ні, видаткова накладна , від 27.09.2012р. на весь товар на суму 50000,00 грн. є в мене. Бухгалтер поставщика пояснює, що Закон про ПДВ не діє, і внеї программа налаштована - по банку виписуються ПН. Дод. 8 мені треба було подати за вересень...Але була надія на порядність поставщика...А тепер у мене сумніви, чи маю право таку ПН я включити в жовтні.
а все-таки якщо підписати договір, що право власності переходить після оплати / це ж прописано в ПКУ/?
а хто тепер має право на касовий метод по ПДВ?
СОРРІ, це по доходу

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Вы в сентябре эту налоговую не включали? Тогда, включая ее в октябре имеете право на додаток 8. лист ДПСУ выд 17/11/2011 № 6451/7/15-3117-10-"заява зі скаргою на постачальника подається лише з податковою декларацією за той звітний період, у якому платник включив суму податку до складу податкового кредиту".

А вообще это огромный ляп-занижение налогового обязательства!

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Берса писав:

А вообще это огромный ляп-занижение налогового обязательства!
Вот именно поэтому и я писала, что делать ноги нужно от такого поставщика. Его из-за таких регулярных занижений вывернут на изнанку, а покупатель будет отдуваться за недобросовестного поставщика. У нас ведь теперь круговая порука - один поставщик не заплатил налог - все покупатели по цепочке отвечают.

nachfin
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 326 разів
Подякували: 5931 раз

Повідомлення nachfin »

svitlass писав: а все-таки якщо підписати договір, що право власності переходить після оплати / це ж прописано в ПКУ/?
на НДС не дата перехода права собственности, а дата отгрузки влияет.
jkmuf2509 писав: Дод. 8 мені треба було подати за вересень...Але була надія на порядність поставщика...А тепер у мене сумніви, чи маю право таку ПН я включити в жовтні.
Додаток 8 можно оформить и не только за сентябрь с октябре, но и в любом следующем месяце. Я оформлял, вроде, в мае за январь.
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!

jkmuf2509
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів

Повідомлення jkmuf2509 »

оляля писав:однозначно неправильно: 27.09 - ВН+ПН. І що там у неї з програмою - це її проблеми, а не ВАші.Ви дійсно мали б за вересень показати ПК по цій операції, і якщо б ПН не було - дод. 8. Думаю, не варто сподіватися на порядність, бо їм треба буде збільшувати ПЗ зі всіма наслідками. Хай тоді може і ВН перероблять 02.10. може прибуток ще не здали7
Баланс здали...Поставщики доказують, що я порушила умови договору так. як оплатила пізніше, але штрафних санкцій вони не нарахували...

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

jkmuf2509 писав:
оляля писав:однозначно неправильно: 27.09 - ВН+ПН. І що там у неї з програмою - це її проблеми, а не ВАші.Ви дійсно мали б за вересень показати ПК по цій операції, і якщо б ПН не було - дод. 8. Думаю, не варто сподіватися на порядність, бо їм треба буде збільшувати ПЗ зі всіма наслідками. Хай тоді може і ВН перероблять 02.10. може прибуток ще не здали7
Баланс здали...Поставщики доказують, що я порушила умови договору так. як оплатила пізніше, але штрафних санкцій вони не нарахували...
Да хоть трижды нарушили договор-НКУ никто не отменял!

Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Стаття 187. Дата виникнення податкових зобов'язань

187.1. Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.

За операціями з виконання підрядних будівельних робіт суб'єкти підприємницької діяльності можуть застосовувати касовий метод податкового обліку відповідно до підпункту 14.1.266 пункту 14.1 статті 14 цього Кодексу.

jkmuf2509
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 5 разів

Повідомлення jkmuf2509 »

jkmuf2509 писав:
Умови договору, звичайно, я порушила (не від бухгалтера проплати залежать), але першу подію по ПДВ, ще ніхто не відміняв...

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

дод8. подається тоді, коли проблемна ПН включається в ПК.
1. ПН виписується по першій події - ПКУ 187.1. Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.
2. Вони занизили ПЗ - це їхня серйозна проблема
3. Беріть від них неправильну ПН і включайте в дод 8 за жовтень. Причина - порушення правил виписки пн а саме п.187.1

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”