ЕН 2 группа и пиво
-
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 4095 разів
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 968 разів
- Подякували: 2125 разів
у вопрошанта производство - я и ответила - нельзя и продавать поэтому как продукцию своего производства нельзя,Marlboro писав:Вроде ж запрета нет, вот:291.5.1. суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), які здійснюють:
...
3) виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива та столових вин);
но параллельно есть вопрос : розница в розничном магазине единщикам можно,
а вот пиво в ресторане клиентам за столик - это тоже можно или нет единщику...?
с учетом п.14.1.246 ?
-
- Гигант Мысли
А как ее можно двояко понимать?Flyxi писав:діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива эта фраза явно неоднозначно звучитMarlboro писав:Ответ там же.
Вот Вам определение производства:
виробництво (виготовлення) - діяльність, пов'язана з випуском
продукції, яка включає всі стадії технологічного процесу, а також
реалізацію продукції власного виробництва;
-
- Гигант Мысли
Это:Лилия-НИКА писав:но параллельно есть вопрос : розница в розничном магазине единщикам можно,
а вот пиво в ресторане клиентам за столик - это тоже можно или нет единщику...?
с учетом п.14.1.246 ?
??14.1.246. торговельна діяльність для цілей розділу XII цього Кодексу - роздрібна та оптова торгівля, діяльність у торговельно-виробничій (ресторанне господарство) сфері за готівку, інші готівкові платіжні засоби та з використанням платіжних карток;
А так это ж только для патентов определение #dntknw#
-
- Светоч Мысли
Marlboro- да в п.14.1.126 - для патентов, я писала выше - но просто такой формулировкой я обращаю внимание на разницу, которая все же существует...
Я бы не была столь категоричной что продажа в ресторане - это розница, слишком уж разные КВЕДы....
поэтому и писала - нужно подумать, почитать...
А для вопрошанта : Вам производить и продавать свою продукцию (пиво) как единщику нельзя.
Я бы не была столь категоричной что продажа в ресторане - это розница, слишком уж разные КВЕДы....
А для вопрошанта : Вам производить и продавать свою продукцию (пиво) как единщику нельзя.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
Я тут тоже много чего начиталась по поводу пива в "Единой базе налоговых знаний", и пришла к выводу, что, извините, я бы пристебалась к слову "производство". Там много разных вопросов выскакивает на слово "пиво", но если проводить АНАЛОГИЮ с алкогольными напитками, то там есть такая фраза:Лилия-НИКА писав: А для вопрошанта : Вам производить и продавать свою продукцию (пиво) как единщику нельзя.
"Згідно з ....... роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за ......."
Я бы тоже ответила, что торговать ему своим пивом на едином налоге - нельзя, так как у него есть и ... производство пива.
Категорія:
107. Єдиний податок для фізичних осіб – підприємців (спрощена система оподаткування)
Підкатегорія:
107.03 обмеження щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності
Запитання:
Які ФОП не можуть бути платниками ЄП?
Не можуть бути платниками єдиного податку фізичні особи - підприємці, які здійснюють:
<...>
виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин);
-
- Гигант Мысли
Однако ж здесь критерием будет не КВЕД, а фактические отношения - так как в столовой ресторана реализация идет на условиях публичного договора розничной купли-продажи. А по публичному договору вообще по определению сложно придумать ситуацию, когда это будет оптовая торговля.Лилия-НИКА писав:Я бы не была столь категоричной что продажа в ресторане - это розница, слишком уж разные КВЕДы....
-
- Светоч Мысли
Marlboro, давайте поможем человеку... (вопрошанту) - как выйти из ситуации, но хочу быть уверенной , что в ресторане продавать - это розница.Marlboro писав:Однако ж здесь критерием будет не КВЕД, а фактические отношения - так как в столовой ресторана реализация идет на условиях публичного договора розничной купли-продажи. А по публичному договору вообще по определению сложно придумать ситуацию, когда это будет оптовая торговля.Лилия-НИКА писав:Я бы не была столь категоричной что продажа в ресторане - это розница, слишком уж разные КВЕДы....
Я согласна с Вами - но уверенности полной нет - поищите аргументы...
НКУ : .....продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу....
Набросать тут теории мы можем - но на практике нужно выйти из ситуации...
А тогда уже думать - что ему делать - как перевести это все в плоскость розницы...?
-
- Гигант Мысли
А вообще, зачем изобретать велосипед -Для оптової торгівлі головною відмінною особливістю є категорія покупців — це суб’єкти підприємницької діяльності — фізичні та юридичні особи, їх філії (відокремлені підрозділи). Але при цьому не може бути оптовою торгівлею продаж товару суб’єкту господарської діяльності на стандартних умовах продажу всім роздрібним покупцям, тобто на умовах публічного договору. Згідно з п. 1 ст. 633 Цивільного кодексу публічним є договір, у якому одна сторона — підприємець бере на себе обов’язок здійснити продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до нього звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв’язку, готельне, медичне, банківське обслуговування тощо). А також у тому випадку, якщо далі такий товар буде ним перепродано або використано у його господарській діяльності. Тобто якщо підприємство через підзвітну особу придбало в роздрібній торговельній мережі лампочки освітлення або канцелярські товари для офісу, така господарська операція не належить до оптової торгівлі.
Реалізація товару особі, яка не є суб’єктом підприємництва, на стандартних умовах продажу вважається роздрібною торгівлею незалежно від кількості проданого товару і його призначення, оскільки продаж здійснено на умовах публічного договору. Але якщо з такою особою укладено договір купівлі-продажу, у тому числі з відстроченням платежу, такий продаж розглядається як оптовий.