материальная помощь

Розділ IV ПКУ
natalisa
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 29 разів

Повідомлення natalisa »

svitlass писав:
olga-poltava писав:
Нататуся писав:
Матеріальна допомога разового характеру, що надається окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей не входить до фонду оплати праці згідно з п.3.31 Сума нецільової матеріальної допомоги, яка видана окремому працівнику у межах, що в 2012 році не перевищує 1500 грн., відображається у формі № 1 ДФ під ознакою доходу „169”, а сума перевищення розцінюється як додаткове благо та зазначається окремим рядком із ознакою доходу „126”.
Податковий кодекс П.170.7.3.
Я чувствую себя полной дурой. Простите, но я так и не поняла, что мне делать.... облагать подоходным налогом или нет. Физическое лицо которому пополнили карточку (как необлагаемую материальную помощь) не является в трудовых отношениях с ФОП. Я могу взять у него и заявление и паспорт и код все что надо, но имею ли я право не облагать. Являюсь ли я налоговым агентом? Еще раз простите за тупость. Голова идет кругом, сколько бухгалтеров столько мнений, а хотелось бы правильно выйти с создавшейся ситуации.
вважаю що ви є податковим агентом і оподатковувати потрібно
\ Если не состоит в труд отношениях, то точно облагается, Попробуйте оформить возвратную помощь задним числом и вернуть деньги.

olga-poltava
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 26 разів

Повідомлення olga-poltava »

natalisa писав:
svitlass писав:
olga-poltava писав:Я чувствую себя полной дурой. Простите, но я так и не поняла, что мне делать.... облагать подоходным налогом или нет. Физическое лицо которому пополнили карточку (как необлагаемую материальную помощь) не является в трудовых отношениях с ФОП. Я могу взять у него и заявление и паспорт и код все что надо, но имею ли я право не облагать. Являюсь ли я налоговым агентом? Еще раз простите за тупость. Голова идет кругом, сколько бухгалтеров столько мнений, а хотелось бы правильно выйти с создавшейся ситуации.
вважаю що ви є податковим агентом і оподатковувати потрібно
\ Если не состоит в труд отношениях, то точно облагается, Попробуйте оформить возвратную помощь задним числом и вернуть деньги.
А почему задним числом ,я могу оформить возврат денег до конца ноября (положили деньги на карточку в октябре)??? Или есть какие-то нюансы.

natalisa
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 29 разів

Повідомлення natalisa »

Раз деньги заплатили в октябре, то и договор должен быть октябрём!

ninela
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 60 разів

Повідомлення ninela »

olga-poltava писав:Частный предприниматель на едином налоге 2группа через банковский счет пополнил карточку физическому лицу и в назначении платежа написал : необлагаемая материальная помощь. Правильно ли это, что теперь со всем этим делать. Прошел уже месяц, когда я это обнаружила, по-моему надо начислить подоходный налог и перечислить. Подскажите пожалуйста как начислить подоходный на сумму к примеру 890 грн, коэффициент ???. , пеню и под каким кодом отобразить в 1 ДФ.
ЯК ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ ПОДАТКОМ НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА
(Консультує ДПАУ)

"Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ"
N 27, від 4 липня 2011 р.

Тетяна Кириченко
головний державний податковий інспектор консультаційного відділу ДПА у м. Києві

Чи оподатковується нецільова благодійна допомога, що надана юридичною особою своєму працівнику або іншій фізичній особі, на яку не поширюється право на отримання податкової соціальної пільги?

ТОВ "Аркадія".

Відповідно до підпункту 170.7.3 пункту 170.7 статті 170 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-IV (далі — Кодекс) не включається до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Кодексу, встановленого на 1 січня такого року, тобто у 2011 році — 1 320 грн. Положення цього підпункту не поширюються на профспілкові виплати своїм членам, умови звільнення яких від оподаткування передбачені підпунктом 165.1.47 пункту 165.1 статті 165 Кодексу. Сума перевищення допомоги над зазначеним розміром включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку згідно з підпунктом 164.2.18 пункту 164.2 статті 164 Кодексу і підлягає оподаткуванню у джерела виплати за ставками, встановленими пунктом 167.1 статті 167 цього Кодексу (15 % або 17 %).
У разі отримання нецільової благодійної допомоги від благодійника – фізичної чи юридичної особи платник податку зобов'язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням її суми, якщо загальна сума отриманої нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір, установлений абзацом першим підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Кодексу.
Враховуючи вищевикладене, сума нецільової благодійної допомоги, яка надається юридичною особою своєму працівнику або іншій фізичній особі та не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Кодексу, не оподатковується, незалежно від того, що на фізичну особу не поширюється право на застосування податкової соціальної пільги.
Юридична особа зазначає відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги у податковій звітності. Згідно з підпунктом "б" пункту 176.2 статті 176 цього Кодексу вищезазначені доходи, отримані платниками податку, відображаються податковим агентом у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за формою N 1ДФ, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 N 1020, за ознакою доходу "169".

Lyusya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Lyusya »

Подскажите, может ли предприятие работнику выдать благотворительную помощь в натуральной форме (стройматериалами). Если да, то чем она облагаться будет? Можно ли помесячно или разово?

Лимончик
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 5794 рази
Подякували: 3610 разів

Повідомлення Лимончик »

Lyusya писав:Подскажите, может ли предприятие работнику выдать благотворительную помощь в натуральной форме (стройматериалами). Если да, то чем она облагаться будет? Можно ли помесячно или разово?
вы имели ввиду материальную помощь?

Lyusya
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення Lyusya »

Лимончик писав:
Lyusya писав:Подскажите, может ли предприятие работнику выдать благотворительную помощь в натуральной форме (стройматериалами). Если да, то чем она облагаться будет? Можно ли помесячно или разово?
вы имели ввиду материальную помощь?
да

FireNN
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 149 разів

Повідомлення FireNN »

Сегодня директор мне выдал, что есть какая-то финансовая помощь работнику от предприятия один раз в год, мол выясни, а я понять не могу. Он имеет в виду материальную помощь или что-то новое уже придумали?

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

FireNN писав:Сегодня директор мне выдал, что есть какая-то финансовая помощь работнику от предприятия один раз в год, мол выясни, а я понять не могу. Он имеет в виду материальную помощь или что-то новое уже придумали?
ПКУ п.170.7.3 в 2012 році=1500 грн

FireNN
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 149 разів

Повідомлення FireNN »

svitlass писав:
FireNN писав:Сегодня директор мне выдал, что есть какая-то финансовая помощь работнику от предприятия один раз в год, мол выясни, а я понять не могу. Он имеет в виду материальную помощь или что-то новое уже придумали?
ПКУ п.170.7.3 в 2012 році=1500 грн
На счет этой мат.помощи я в курсе - уже выдала, а ничего новенького нет? Может, что пропустила.

Відповісти

Повернутись до “Податок на доходи фізичних осіб і Військовий збір”