Берса писав:10% это балансовая ст-ть ОС на 01/01 текущего года. Вы же подаете декларацию по прибыли, там должна быть у вас эта цифра.
Підприємство новостворене і основних засобів в мене всього навсього 8300,00 і то придбаних в цьому кварталі, в такому випадку я немаю права даже на 10%???? Як в такому випадку включити в витрати ремонт такого приміщення???
Ремонт орендованого приміщення????
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 707 разів
- Подякували: 353 рази
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 707 разів
- Подякували: 353 рази
Берса писав:Конечно! В таком случае- только модернизация!
За податковими канонами, поліпшення - це і реконструкція, і модернізація, й усі інші види ремонтів. Витрати на будь-які поліпшення основних фондів збільшують вартість відповідної групи основних фондів, за винятком десяти відсотків (сукупної балансової вартості всіх груп ОФ станом на початок року) таких понесених протягом року витрат. Ці десять відсотків зараховуються до складу валових витрат (на зменшення бази оподаткування), получається що у витрати я можу включити тільки 830грн відносно своїх основних???
-
- Гений
- Дякував (ла): 169 разів
- Подякували: 130 разів
NATA888 писав:Ні.Ви нічого не можети віднести на витрати, тільки амортизація.Берса писав:Конечно! В таком случае- только модернизация!
За податковими канонами, поліпшення - це і реконструкція, і модернізація, й усі інші види ремонтів. Витрати на будь-які поліпшення основних фондів збільшують вартість відповідної групи основних фондів, за винятком десяти відсотків (сукупної балансової вартості всіх груп ОФ станом на початок року) таких понесених протягом року витрат. Ці десять відсотків зараховуються до складу валових витрат (на зменшення бази оподаткування), получається що у витрати я можу включити тільки 830грн відносно своїх основних???
Ліміт у 10% визначається від балансової вартості ОЗ на 01/01/12, а Ви писали що новостворене під-во, і ОЗ купували в цьому році.
-
- Акула НКУ
NATA888 писав:Вы НКУ читали? Какая группа? Это раньше было. Теперь увеличение ОС идет , а не группы.Берса писав:Конечно! В таком случае- только модернизация!
-
- Акула НКУ
Если не верится- читайте НКУ. Ничего у вас в затраты нельзя поставить-только амортизацию модернизации.NATA888 писав:щось в це не віриться мені щоб зовсім нічого у витрати....має бути хоч щось за що можна зацепитися і обійти цей ліміт...#g_cray2# #g_cray2# #g_cray2#
-
- Акула НКУ
Покращення всже сьогодні! Никто не говорил что налоговый учет и логика совместимы.
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1215 разів
- Подякували: 1826 разів
Увеличение ОС но КАКОГО если оно орендованое????[/quote]NATA888 писав:Вы НКУ читали? Какая группа? Это раньше было. Теперь увеличение ОС идет , а не группы.
а ремонт арендованного всегда шёл на увеличение только по старому это была группа, а по новому - созданный объект , если договор позволял и разрешал делать таковые действия !!!!!