НДСимся по новому!?

Розділ V ПКУ
Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Зося писав:
Константа писав:Предлагаю начать дебаты по поводу заполнения новой формы НДС ,по кот. отчет по НДС будет сдаваться в апреле (за март)

Я понимаю ,что рановато, но все же пора!

Мой вопрос : где теперь отражать РК ,кот . раньше отражались в п.п. 16 в деке по НДС с формулировкой коригування податкового кредиту 16,1 самостийна виправлена помилка с отражением их в прил.1 с формулировкой - пизнише отримани или помилково не включени у меня такая ситуэйшен происходит каждый месяц, т.к показываю налоговую нагрузку(не по своей воли естесно)

Прочитав мат. часть я поняла, что
такой возможности в новой деке нет.
Такие накладные включать в Нал Кредит ,без отражения корректировки или отражать в расчете коригування . В случае отражения в прил.1 , в какой строке ДЕКИ показывать эту сумму , ?

Какие есть мнеиния по этому поводу?

Читая ст.50(где ссылка на ст.102.т.е.1095дней) думаю ,что есть возможность просто включать в текущуюю деку и начислять 5%.
при уточненке штраф 3%.
Также смотри Порядок заповнення 41 розд.IV "Внесення змін до податкової звітності" пункт.2 также ссылается на на ст.50 кодексу.

НО К СОЖАЛЕНИЮ в новой декларации НЕ вижу таких даже строчек. Даже для штрафа
неувязка получается или я тупею и не вижу где это скрыто
нет Вы не тупеете... этой возможности, действительно сейчас нет...
самостоятельную ошибку теперь можно сдать уточненкой, причем она эта уточненка может сдаваться вместе с отчетом!

я так поняла ( будучи у своего инспектора в налоговой дама ничего вразумительного мне не сказала) наши корректировки будет рисовать, так ,как вы описали постом ниже...
а ошибки (за один период) будем липить в уточненке к той же декларации ....

ах, да ... 365 .... имею права включать в деку ,ток с формулировкой пизнише проведена и за один период,впрочем как и раньше!

пока все... сижу медитирую над порядком заповнення цей прелесной ,новой, шелковистой декларацции 8-[ ](*,)

keru_gretta
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 9 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення keru_gretta »

А кто читал Письмо №7273/7/16-1517 от 16.03.11 "Про податкову звітність із податку на додану вартість" ? Не пойму фразу "Платники , які подають податкову звітність в електронному вигляді, копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до ЗУ "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", що підтверджують фікт отримання таких товарів/послуг подають окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді". Может я что-то пропустила, тогда объясните пожалуйста: я сдаю отчетность в электронном виде и еще должна делать копии чеков, банковских выписок и т. д. и относить в налоговую?

AntonLazo
Высший разум
Высший разум

Повідомлення AntonLazo »

keru_gretta писав:А кто читал Письмо №7273/7/16-1517 от 16.03.11 "Про податкову звітність із податку на додану вартість" ? Не пойму фразу "Платники , які подають податкову звітність в електронному вигляді, копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до ЗУ "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", що підтверджують фікт отримання таких товарів/послуг подають окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді". Может я что-то пропустила, тогда объясните пожалуйста: я сдаю отчетность в электронном виде и еще должна делать копии чеков, банковских выписок и т. д. и относить в налоговую?
Думаю, имеется ввиду, если Вы хотите подтвердить факт оплаты НДС без НН от поставщика, если НН должна быть(сумма больше 240грн.), вид док. ЗП(заява платника), тогда и предоставляете подтверждение права на НК.

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

прочитав каменты во всех темах по новой эндеесене....
хочу спросить... заполнять энту деку правильно?

тобиш, налогов. накл. прошлых периодов (365 дней) отражать ,как налоговые накладные ,а не расчетом корректировки ,соотв. вносить их в реест ,как налогоые накл. и отражать в в приложении 5....

а корректировку, реальную корректировку, по возврату товара, например, или ден. средств рисовать в додатке №1 и отражать в 16.1 в новой деке

как думаете ,пройдет этот правильный подход, согласно НК ?

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 11443 рази
Подякували: 8955 разів

Повідомлення Любослава »

Константа писав:прочитав каменты во всех темах по новой эндеесене....
хочу спросить... заполнять энту деку правильно?

тобиш, налогов. накл. прошлых периодов (365 дней) отражать ,как налоговые накладные ,а не расчетом корректировки ,соотв. вносить их в реест ,как налогоые накл. и отражать в в приложении 5....

а корректировку, реальную корректировку, по возврату товара, например, или ден. средств рисовать в додатке №1 и отражать в 16.1 в новой деке

как думаете ,пройдет этот правильный подход, согласно НК ?
Я буду включать стандартно - в реестре расшифровывается дата получения и дата выписки, в декларации - в строку 10.1 Другой вопрос - примут ли?

Сайт ГНАУ:
# 2755 Який порядок відображення в податковій декларації з ПДВ податкових накладних, що надійшли із запізненням в інших податкових періодах?

# Коротка відповідь : Податкові накладні, обґрунтовано отримані платником ПДВ протягом 365 календарних днів з дати їх виписки, а для платників які застосовують касовий метод протягом 60 календарних днів з дати оплати отриманих товарів, у періодах, наступних за періодами їх виписки, відображаються у розділі IІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних на дату їх отримання. Податковий кредит, сформований на підставі таких податкових накладних, розшифровується у розділі II додатка 5 "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)" до податкової декларації з ПДВ із зазначенням періоду виписки податкових накладних і відповідно декларується у рядку 10.1 податкової декларації з ПДВ.

# Повна відповідь : Згідно з п.201.6 ст.201 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов'язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця. Відповідно до п.198.6 ст.198 р. ПКУ не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними або оформлені з порушенням вимог чи не підтверджені митними деклараціями (іншими подібними документами згідно з п.201.11 ст.201 цього Кодексу). У разі якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати виписки податкової накладної. Згідно з п.198.2 ст.198 р.V ПКУ датою виникнення права платника податку на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною. Відповідно до пп.9.2 п.9 п.2 Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 №1002 отримані податкові накладні, відображаються у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних датою отримання зазначених документів. Отже, податкові накладні, обґрунтовано отримані платником ПДВ протягом 365 календарних днів з дати їх виписки, а для платників які застосовують касовий метод протягом 60 календарних днів з дати оплати отриманих товарів, у періодах, наступних за періодами їх виписки, відображаються у розділі IІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних на дату їх отримання. Податковий кредит, сформований на підставі таких податкових накладних, розшифровується у розділі II додатка 5 "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)" до податкової декларації з ПДВ із зазначенням періоду виписки податкових накладних і відповідно декларується у рядку 10.1 податкової декларації з ПДВ.

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Elisa ! не будете отражать "запоздалые" налоговые накл. в додатке1 ? отражать будете их в дод. 5, как обычные в срок полученные,естесно с указанием даты получения ?

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Любослава »

Константа писав:Elisa ! не будете отражать "запоздалые" налоговые накл. в додатке1 ? только в дод. 5, как обычные в срок полученные?
Да, они же на своем сайте именно такой метод рекомендуют.
Во всяком случае пока наша НИ так принимала.

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

Elisa писав:
Константа писав:Elisa ! не будете отражать "запоздалые" налоговые накл. в додатке1 ? только в дод. 5, как обычные в срок полученные?
к сожалению, у нас так не принивмали, только через додаток 1](*,) еще и рисовали мы их,как самостоятельно обнаруженную ошибку 8-[

Любослава
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Любослава »

Константа писав:
Elisa писав:
к сожалению, у нас так не принивмали, только через додаток 1](*,) еще и рисовали мы их,как самостоятельно обнаруженную ошибку 8-[
Будем пробовать, иначе они сгорят.
У нас уточненку с увеличением налогового кредита сдать ну очень проблематично.

Константа
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Константа »

увы, с уточненкой у нас таже беда .
А вот сейчас есть возможность (в новой деке) сдавать уточненку сразу, как приложение к деке.... ) туда можно и запихнуть штрафы при обнаружении ошибок прошлых периодов](*,)

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”