*Продажа поставщику его же товара с наценкой*

Товари, ОЗ, НМА, капітальні інвестиції
cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Берса писав:Последним не получится. Они грузили товар 25-го, а недостачу по складу обнаружили только что. Т.е. отгрузили товар, которого не было у них в тот момент. Я как то тоже склоняюсь к РК, но бух с их стороны пока упорствует по этому поводу, настаивает на продаже, говорит, что уже так делала. Понимаю, что мне то в принципе не сильно страшно-я корректирую кредит. А у нее- обязательство корректируется.
Я понимаю, что Вы им должны продать товар 25, чтобы не было недостачи. А у Вас нумерация не сбивается?

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Поставка была в феврале. НН зарегистрирована в феврале. И возвращаю товар частично.

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Берса »

cometa писав:
Берса писав:Последним не получится. Они грузили товар 25-го, а недостачу по складу обнаружили только что. Т.е. отгрузили товар, которого не было у них в тот момент. Я как то тоже склоняюсь к РК, но бух с их стороны пока упорствует по этому поводу, настаивает на продаже, говорит, что уже так делала. Понимаю, что мне то в принципе не сильно страшно-я корректирую кредит. А у нее- обязательство корректируется.
Я понимаю, что Вы им должны продать товар 25, чтобы не было недостачи. А у Вас нумерация не сбивается?
У меня НН незарегистрированы, я могу с покупателями договорится о замене НН

Валюша с
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1530 разів
Подякували: 1615 разів

Повідомлення Валюша с »

Берса писав:
Ир4ик писав:Берса, а по связанным лицам не действует 20% ограничение? Что-то не могу вспомнить. Как по мне, так лучше сбить нумерацию в реестре при возврате, чем играть с 1 копейкой.
А есть какой то документ, чтобы я аргументировала?
Відповідно до пп. 153.2.1 та пп. 153.2.2 п. 153.2 ст. 153 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ) дохід, отриманий платником податку від продажу товарів (виконання робіт, надання послуг) пов’язаним особам, визначається відповідно до договірних цін, але не менших від звичайних цін на такі товари, роботи, послуги, що діяли на дату такого продажу, у разі якщо договірна ціна на такі товари (роботи, послуги) відрізняється більше ніж на 20% від звичайної ціни на такі товари (роботи, послуги). Витрати, понесені платником податку у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у пов’язаної особи, визначаються виходячи з договірних цін, але не вищих за звичайні ціни, що діяли на дату такого придбання, у разі якщо договірна ціна на такі товари (роботи, послуги) відрізняється більше ніж на 20% від звичайної ціни на такі товари (роботи, послуги). Положення підпунктів 153.2.1 і 153.2.2 цього пункту поширюються також на операції з особами, які не є платниками цього податку (пп. 153.2.3 п. 153.2 ст. 153 ПКУ).

Ир4ик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3704 рази
Подякували: 2325 разів

Повідомлення Ир4ик »

Берса писав:А есть какой то документ, чтобы я аргументировала?
Берса, нашла про 20%, но это не то:
39.15. У разі відхилення договірних цін у податковому обліку платника податків у бік збільшення або зменшення від звичайних цін менше ніж на 20 відсотків, таке відхилення не може бути підставою для визначення (нарахування) податкового зобов'язання, коригування від'ємного значення об'єкта оподаткування або інших показників податкової звітності.

Визначені із застосуванням звичайних цін база, об'єкт оподаткування та інші показники податкового обліку використовуються органами державної податкової служби для проведення розрахунку податкових зобов'язань, коригування від'ємного значення об'єкта оподаткування або інших показників податкової звітності за результатами проведення перевірки.

За результатами цієї перевірки приймається відповідне податкове повідомлення-рішення. У разі коли платник податків розпочинає процедуру оскарження цього податкового повідомлення-рішення, або несплати відповідної суми, визначеної в такому податковому повідомленні-рішенні, протягом строків, встановлених цим Кодексом податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним. Керівник органу державної податкової служби зобов'язаний звернутися до суду з позовом про нарахування та сплату податкових зобов'язань, коригування від'ємного значення об'єкта оподаткування або інших показників податкової звітності.

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Берса писав: У меня НН незарегистрированы, я могу с покупателями договорится о замене НН

1. Вы такой товар продаете часто и по какой цене? Если Вы продаете такой товар другим покупателям дороже, а связанному лицу дешевле, доначислят до обычной цены (ЕСЛИ НАЙДУТ)
Если Вы в мае никому такой товар не продавали дороже, то я думаю, можно продать. Главное, что не дешевле закупки.
Оля, говорит, что сделку могут признать безтоварной, запаситесь бумажками, типа ТТН.
Тем более , если вы покупали в феврале, а продаете в мае.

Валюша с
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1530 разів
Подякували: 1615 разів

Повідомлення Валюша с »

Берса перечитав ст. 14.1.159 не вижу что вы друг другу являетесь связанными лицами.

VLASTENA
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 221 раз

Повідомлення VLASTENA »

Берса писав:Руководство сейчас заставляет меня продать моему поставщику (связаная фирма, продавали мне товар, спасая от НДС) его же товар с наценкой в 1 копейку. Я настаиваю на возврате, но у них в таком случае собьется нумерация (НН зарегины). Разве я могу продать поставщику его же товар?
Я думаю если в договоре прописать условия возврата товара путем встречной продажи того же товара, то покатит и по ценам приобретения

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Берса »

А если у меня нет обычных цен. Товар брала для спасения от НДС. Я его и продавать, то никому не собиралась. Сразу знала, что верну. Мне его продавали по обычной цене. Т.е. тут это не проходит, если подниму на копейку, это все равно будет обычная цена. Очень уж мне не нравится эта продажа- муть какая то... Как бы выкрутится и найти документ, что нельзя продавать поставщику его же товар.

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення Берса »

cometa писав:
Берса писав: У меня НН незарегистрированы, я могу с покупателями договорится о замене НН

1. Вы такой товар продаете часто и по какой цене? Если Вы продаете такой товар другим покупателям дороже, а связанному лицу дешевле, доначислят до обычной цены (ЕСЛИ НАЙДУТ)
Если Вы в мае никому такой товар не продавали дороже, то я думаю, можно продать. Главное, что не дешевле закупки.
Оля, говорит, что сделку могут признать безтоварной, запаситесь бумажками, типа ТТН.
Тем более , если вы покупали в феврале, а продаете в мае.
ТТН не надо, т.к. в договоре написано, что при покупке товара, он остается на складе поставщика, пока у меня его не выкупит покупатель. Т.е. товар со склада поставщика никуда не выезжал.

Відповісти

Повернутись до “Облік товарів, активів”