Мне не до шуток. Просто это моя идея была с утилизацией (когда ФОПов не смогли найти). А меня на смех подняли- мол так нельзя, надо спецфирмы искать и т.д. До завтра должна подтвердить свою точку зрения. Поэтому и советуюсь.
Утилизация просроченного товара
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1277
- З нами з: 10 жовтня 2011, 08:29
- Дякував (ла): 146 разів
- Подякували: 685 разів
Як списати прострочений товар
Займаються реалізацією готової продукції організації часто стикаються з проблемами залежалого товару з вичерпаним терміном придатності, або просто зіпсованого при зберіганні і перевезенні. Згідно з чинним законодавством прострочений і пошкоджений товар потрібно утилізувати. Ця процедура повинна відбуватися за встановленими державою нормам.
Інструкція
1.Коли простроченими товарами є харчові продукти, необхідно провести експертизу для того, щоб визначити можливість утилізації. Без експертизи утилізувати можна тільки ті продукти, походження яких не підтверджено, тобто вони мають явні ознаки поганої якості і представляють загрозу здоров'я людини. У такому випадку власник товару повинен змінити властивості харчових продуктів, щоб виключити можливість їх використання.
2.Якщо після проведення експертизи встановлено необхідність утилізації товару, то власник може самостійно вибрати спосіб знищення, враховуючи нормативні вимоги.
3.У більшості випадків непридатні товари виявляються під час проводження інвентаризації та відображаються в актах оформлення інвентаризації. Для списання простроченого товару необхідно скласти акт про псування, лому або бій товарних цінностей. Акт оформляється і підписується членами комісії.
4.Підприємства, що займаються продажем продуктових товарів, повинні постійно відслідковувати термін придатності всіх продуктів харчування, так як їх термін зберігання швидко закінчується. Якщо підприємство хоче перепродати зіпсований товар за заниженими цінами, необхідно провести експертизу і реалізувати в загальноприйнятому порядку.
5.Встановленого порядку обліку операцій зі списання простроченого товару не існує. Якщо зіпсований товар виявляється під час проведення інвентаризації, можна складати записи в загальній схемі відображення результату інвентаризації. Тобто списати з кредиту рахунка «Товари» в дебет рахунка «Нестачі і втрати». Якщо товар необхідно знищити, його списують з кредиту рахунка «Нестачі від втрати» в дебет рахунка «Інші доходи і витрати». Всі витрати на проведення експертиз, транспортування, зберігання і утилізацію також відносять до дебету рахунка «Інші доходи і витрати».
6.Законом передбачена відповідальність організації за порушення санітарних правил, а також за реалізацію та використання прострочених продуктів.
Займаються реалізацією готової продукції організації часто стикаються з проблемами залежалого товару з вичерпаним терміном придатності, або просто зіпсованого при зберіганні і перевезенні. Згідно з чинним законодавством прострочений і пошкоджений товар потрібно утилізувати. Ця процедура повинна відбуватися за встановленими державою нормам.
Інструкція
1.Коли простроченими товарами є харчові продукти, необхідно провести експертизу для того, щоб визначити можливість утилізації. Без експертизи утилізувати можна тільки ті продукти, походження яких не підтверджено, тобто вони мають явні ознаки поганої якості і представляють загрозу здоров'я людини. У такому випадку власник товару повинен змінити властивості харчових продуктів, щоб виключити можливість їх використання.
2.Якщо після проведення експертизи встановлено необхідність утилізації товару, то власник може самостійно вибрати спосіб знищення, враховуючи нормативні вимоги.
3.У більшості випадків непридатні товари виявляються під час проводження інвентаризації та відображаються в актах оформлення інвентаризації. Для списання простроченого товару необхідно скласти акт про псування, лому або бій товарних цінностей. Акт оформляється і підписується членами комісії.
4.Підприємства, що займаються продажем продуктових товарів, повинні постійно відслідковувати термін придатності всіх продуктів харчування, так як їх термін зберігання швидко закінчується. Якщо підприємство хоче перепродати зіпсований товар за заниженими цінами, необхідно провести експертизу і реалізувати в загальноприйнятому порядку.
5.Встановленого порядку обліку операцій зі списання простроченого товару не існує. Якщо зіпсований товар виявляється під час проведення інвентаризації, можна складати записи в загальній схемі відображення результату інвентаризації. Тобто списати з кредиту рахунка «Товари» в дебет рахунка «Нестачі і втрати». Якщо товар необхідно знищити, його списують з кредиту рахунка «Нестачі від втрати» в дебет рахунка «Інші доходи і витрати». Всі витрати на проведення експертиз, транспортування, зберігання і утилізацію також відносять до дебету рахунка «Інші доходи і витрати».
6.Законом передбачена відповідальність організації за порушення санітарних правил, а також за реалізацію та використання прострочених продуктів.
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
Спасибо. Ценная статья. Теперь вопрос, где найти эксперта, который поедет делать экспертизу "к черту на кулички". Склады в глубокой провинции на Западной Украине, в затеряном селе.
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
При уценке, НДС доначисляю? Правильно? А как? Что с доходом и расходом? Доход тоже доначисляю? На расход полностью ложу себестоимость?Gella писав:зробіть уцінку товару. продайте 2 по ціні одного. акція
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
Та я ж не против Западной Украины. Просто сама нахожусь в Киеве и не смогу найти там эксперную фирму... В этом проблема... А с Киева туда точно никто не поедет.
-
- Светоч Мысли
- Повідомлень: 1277
- З нами з: 10 жовтня 2011, 08:29
- Дякував (ла): 146 разів
- Подякували: 685 разів
Згідно з п. 152.10 ст. 152 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ), якщо платник податку приймає рішення про уцінку/дооцінку активів згідно з правилами бухгалтерського обліку, — така уцінка/дооцінка з метою оподаткування не змінює балансову вартість активів та доходи або витрати такого платника податку, пов’язані з придбанням зазначених активів. При продажу уцінених товарів платником податку на прибуток дохід визначається в податковому обліку на загальних підставах, встановлених нормами ст. 134 ПКУ.
-
- Акула НКУ
- Повідомлень: 8478
- З нами з: 23 березня 2011, 09:48
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів