Книга обліку доходів (з 01.01.2021 облік у довільній формі)!!!

Розділ XIV ПКУ
tyss
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 107 разів
Подякували: 21 раз

Повідомлення tyss »

Здравствуйте! В первой графе "Дата запису" вместо даты "01.10.2018" написала "октябрь, 2018 в т.ч.", суммы не вносила. Может мне оставить эту строчку пустой, а ниже написать правильно? как считаете?

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

rt писав:Да не занли, сняли за несвоевременную оплату ЕСВ, письмо получили в августе, а дата выписки письма апрель 2018, поэтому все и произошло. Налоги пересчитали, на переплату письма отвезли, а вот с книгой как правильно поступить не знаю.
а что значит несвоевр-ая оплата ?

чтобы лишили ЕН надо:

8) у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів;

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14223 рази
Подякували: 28051 раз

Повідомлення Яков »

tyss писав:Здравствуйте! В первой графе "Дата запису" вместо даты "01.10.2018" написала "октябрь, 2018 в т.ч.", суммы не вносила. Может мне оставить эту строчку пустой, а ниже написать правильно? как считаете?
оставьте пустой
Зображення

Artemkos8888
УченикУченик
Подякували: 1 раз

Повідомлення Artemkos8888 »

Добрый день. Подскажите по поводу доходов, полученных через Новую почту наложенным платежем, нужно ли их вносить в книгу доходов?

olga111
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 226 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення olga111 »

Вообще то если по правильному то нужно)))

0608
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення 0608 »

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, якщо ФОП 3 група без ПДВ працює тільки по безналу, чи треба в книзі доходів ділити записи на нал і безнал? Тобто писати, наприклад: 100,00 в т.ч безнал 100,00, в т.ч. нал 0,00??? Чи просто вносити одним записом?
І друге питання. Як правильно робити сумарні записи в книзі: за кожні день, місяць, квартал і рік? Чи за день, місяць, 1й квартал, півроку, 9 місяців, рік??
В моїй книзі так (діяльність ФОП з надходженнями на рахунок почалася з липня. Зареєстровано ФОП в травні, але доходів не було, подали нульовий звіт за півроку): дні, всього липень, дні, всього серпень, дні, всього вересень, всього 9 місяців, далі йдуть записи по дням жовтня.
Підозрюю, що між "Всього за вересень" і "Всього за 9 місяців" треба було внести запис "Всього за 3й квартал".
Підкажіть, чи дійсно це так, і як тепер виправити? Читала тут, що треба внести пропущений запис в поточний пустий рядок, а не намагатися вліпити його між рядків.
Дякую за відповідь!

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

0608 писав:Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, якщо ФОП 3 група без ПДВ працює тільки по безналу, чи треба в книзі доходів ділити записи на нал і безнал? Тобто писати, наприклад: 100,00 в т.ч безнал 100,00, в т.ч. нал 0,00??? Чи просто вносити одним записом?
одной записи будет достаточно.
При подведении итогов – 3 записи. наприклад: 1000,00 в т.ч безнал 1000,00, в т.ч. нал 0,00
0608 писав:І друге питання. Як правильно робити сумарні записи в книзі: за кожні день, місяць, квартал і рік? Чи за день, місяць, 1й квартал, півроку, 9 місяців, рік??
за день, в котором получен доход, делается общая запись. Дни, в которых дохода не было или ФОП "не работал" в книгу дохода не записываются. Потом подбиваются итоги за месяц, квартал и год. (итоговые доходы за полугодие и 9 месяцев отображать в Книге НЕ обязательно, но можно)
0608 писав:В моїй книзі так (діяльність ФОП з надходженнями на рахунок почалася з липня. Зареєстровано ФОП в травні, але доходів не було, подали нульовий звіт за півроку): дні, всього липень, дні, всього серпень, дні, всього вересень, всього 9 місяців, далі йдуть записи по дням жовтня.
Підозрюю, що між "Всього за вересень" і "Всього за 9 місяців" треба було внести запис "Всього за 3й квартал".
Підкажіть, чи дійсно це так, і як тепер виправити? Читала тут, що треба внести пропущений запис в поточний пустий рядок, а не намагатися вліпити його між рядків.
Дякую за відповідь!
Если ФОП был на ЕН с мая, то должны были быть отражены итоговые "нули" за май, июнь, 2 квартал. Далее должно быть:
дни июля, в которых получен доход, липень, в т.ч. безг. (повторяется из строки "липень), в т.ч. гот. (в Вашем случае "нули" и прочерки), точно также август и сентябрь. Затем итоговые данные за 3 квартал (с указанием в т.ч. безг. и в т.ч. гот.)
Зображення

0608
ЗнатокЗнаток

Повідомлення 0608 »

Яков, дуже дякую!
Виходить так, що в мене купа пропущених записів: нал/безнал по кожному місяцю і кварталу, а також нульові записи за другий квартал. Ну і само-собою, пропущений запис за 3й квартал.
Як виправити цю катастрофу?? і які наслідки, чи буде штраф 510 грн за неналежне ведення книги? Чи якщо все виправити, то нічого не буде?
І чи правильно я зрозуміла алгоритм виправлення, тобто в моему випадку довнесення пропущених записів: після крайнього запису я в хронологічному порядку вношу записи:
Всього за травень: +0,00 в т.ч. безнал +0,00, в т.ч. нал +0,00
Всього за червень: +0,00 в т.ч. безнал +0,00, в т.ч. нал +0,00
Всього за другий квартал: +0,00 в т.ч. безнал +0,00, в т.ч. нал +0,00
Далі внести пропущені записи з розбивкою нал/безнал по кожному місяцю і за третій квартал у вигляді:
Вього за липень: +96090,00 в т.ч. безнал +96090,00, в т.ч. нал +0,00
І так далі серпень, вересень, третій квартал?
І проти кожної довнесенної стрічки поставити підпис підприємця? Печатку не ставити, тільки підпис?
Я правильно зрозуміла??
Чи не будуть ці записи з "+" розцінюватися податковою, як несвоєчасно відображений дохід (ну те за що штраф в 5тикратному розмірі)

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Яков »

0608 писав:
Яков, дуже дякую!
Виходить так, що в мене купа пропущених записів: нал/безнал по кожному місяцю і кварталу, а також нульові записи за другий квартал. Ну і само-собою, пропущений запис за 3й квартал.
Як виправити цю катастрофу?? і які наслідки, чи буде штраф 510 грн за неналежне ведення книги? Чи якщо все виправити, то нічого не буде?
І чи правильно я зрозуміла алгоритм виправлення, тобто в моему випадку довнесення пропущених записів: після крайнього запису я в хронологічному порядку вношу записи:
Всього за травень: +0,00 в т.ч. безнал +0,00, в т.ч. нал +0,00
Всього за червень: +0,00 в т.ч. безнал +0,00, в т.ч. нал +0,00
Всього за другий квартал: +0,00 в т.ч. безнал +0,00, в т.ч. нал +0,00
Далі внести пропущені записи з розбивкою нал/безнал по кожному місяцю і за третій квартал у вигляді:
Вього за липень: +96090,00 в т.ч. безнал +96090,00, в т.ч. нал +0,00
І так далі серпень, вересень, третій квартал?
І проти кожної довнесенної стрічки поставити підпис підприємця? Печатку не ставити, тільки підпис?
Я правильно зрозуміла??
Чи не будуть ці записи з "+" розцінюватися податковою, як несвоєчасно відображений дохід (ну те за що штраф в 5тикратному розмірі)
Будьте внимательны: Вы не указали на какой группе ФОП, а я предположил и написал, что если ФОП был на ЕН (например, 3 группа, с даты госрегистрации), тогда май и июнь надо корректировать.. Если госрегистрация ФОПа была в мае, а он стал плательщиком ЕН 2 группы с 1 июня, то май в Книге доходов не отображаем, а только июнь и далее. Если он весь 2 квартал был на ОСН, а плательщиком ЕН стал с 1 июля, то в Книге доходов этот период (с даты госрегистрации до 30 июня) – НЕ отражаем!
5-кратный штраф к "безналу" применить нельзя. Понимание корректировки почти правильное (печать не надо, "плюсовые" или "минусовые" записи ФОП заверяет своей подписью). Только давайте разберёмся на примере липня:
Если, как Вы написали, ранее Вы уже отразили доход за липень (просто не указали отдельно нал и безнал), то строка с "+" будет означать суммирование. Например, Вы отразили в строке липень 28000,00грн. Если записать строку:
липень 2018: +96090, то всего доход у Вас будет за июль 124090,00 (28000+96090). Если правильное значение липня 124090 – значит, всё ОК.
Если правильное значение липня 96090, то тогда три строки липня будут такими:
липень 2018: +0,00
в т.ч. готів.: +0,00
в т.ч. безготів.: +96090,00
Теперь, если мы сложим ранее записанные строки с корректировочными, то в сумме у нас получится (построчно): липень 96090,00; в т.ч. гот. 0,00; в т.ч. безгот. 96090,00
и т.д.
Зображення

0608
ЗнатокЗнаток

Повідомлення 0608 »

Яков, дуже-дуже дякую за роз'яснення. Фізична особа зареєстрована підприємцем одразу на третю групу єдиного податку 5% в середині травня. Тобто я маю внести нульові записи за травень, червень та другий квартал. Потім відкоригувати липень, серпень, вересень, так як ви описали: всього +0,00, в т.ч.гот.+0,00, в т.ч безгот. + загальна сума. І аж потім внести взагалі відсутній запис Всього за третій квартал. Наприклад за третій квартал було надходжень 15000 по безгот. Запис є всього по кожному місяцю. Запис всього за 3й квартал відсутній взагалі. Отже я роблю новий запис у вигляді Всього за 3й квартал +15000,00, в т.ч.гот +0,00, в т.ч.безгот.+15000. І кожну стрічку всіх цих виправлень завіряю підписом. А далі вже продовжую робити записи по дням жовтня єдиною сумою за кожен день, не розділяючи гот./безгот. А вже всього за жовтень та інші підсумкові строки (всього за місяць, квартал, рік) розділяю на в т. ч.гот. і в т.ч.безгот. Я все правильно зрозуміла??

Відповісти

Повернутись до “Спрощена система оподаткування”