А мне это очень нравится, но не всё. Сделала себе уже 2: сумку и клатч.
Малышка заказала к выпускному (из садика) себе сумку.
С понедельника постараюсь выложить то, что у меня получилось.
Пы.сы Покупать для меня дороговато как-то. Поэтому выкручиваюсь#blush#
гарні, нічого не скажеш, але є певні моменти: мак завжди був символом смерті, вічного сну. Як можна його тулити на весільну сукню? читала, що раніше маки вишивали лише вдови на сорочках.
В вишивці закладені дещо навіть магічні речі. Наприклад весільний рушник. всі розміри ма.ють ділитись на 7. не можна робити мережок, вишивати тільки в гарному настрої. дрібні огріхи не випорюють. бо життя не може бути ідеальним.центр - обов"язково пустий, на вишиття під час шлюбу ставати не можна. є чоловіча і жіноча сторона ( вже правда не пам"ятаю, де яка), і , не дай Бог, переплутати! причому чоловічу вишивають першою Це так, сходу згадала. а наприклад до рушника Дерево Роду є ще більше вимог.
тому вважаю, що потрібно подивитись що який символ означає і тоді вишивати уже( звісно, використовувати сучасні рисунки).наприклад дівчинці не варто вишивати дубок, а хлопцеві калину, їх варто поєднати у спільних весільних сорочках. ну якось так, сумбурно, але суть думаю зрозуміла
Оля, спасибо. Я никогда о таком даже не слышала. Теперь рисунок буду подбирать более тщательно.
Вперше чую про маки. У мене костюм вишитий гладью волошками з маками ( я замовляла вишивальниці), і ніхто навіть не сказав, що це такий сумний символ. І як я тепер його буду носити ?#wall# #wall# #wall# Взагалі мені здавалось, що маки часто використовують в прикрашанні одягу...
таке чула від досвідчених вишивальниць,можливо бабські домисли, сама зацікавилась . Ось що знайшла: http://blog.i.ua/community/2785/946018/
С древних времен славяне святили мак и им обсеивали людей и скот, потому что верили, что мак имеет волшебную силу, которая может защитить от любого зла.
шукала про маки і надибала таке:
..Не запрещай себе творить,
Пусть иногда выходит криво —
Твои нелепые мотивы
Никто не в силах повторить...
( М. Цветаева)
На выставке был стенд вышитого льна, платья, костюмы, блузки-и все обязательно с маками-красоты неописуемой, где -то на шелковичной их магазин, но и под заказ шьют.
Elisa писав:Я очень люблю мак, поэтому он у меня и на аватарке, и на вышиванке и дома.
и у меня шиза на маке!! #g_crazy# доча уже ржет с меня...хоть в посуду не заводи..все стараюсь с маками...кастрюльки-чашечки-тарельки..#g_crazy#
это как-то лечитсЯ? #g_hospita #g_haha#