Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

fgrubin писав:У 1 кварталі цього року в мене не було реалізації с/г продукції, а отже і не виникало податкових зобов"язань і відповідно не перераховувались кошти на спецрахунки.
У зв"язку з цим я не подавав звіт про пільги за 1 квартал керуючись порядком складання цього звіту, відповідно до якого, у разі коли суб'єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.
Але в податковій кажуть, що спецрежимники повинні подавати цей звіт навіть без показників, прописуючи ПДВ-шну пільгу.
Подати не складно, але мені теж відомо: якщо у 1-му кварталі не було реалізації - не здаємо звіт. У 2-му була - здаємо, у 3-му не було - здаємо, і 4-й квартал за такою ж схемою. Нчебто нічого не змінилось у Порядку 1233:
3. Звіт подається суб'єктом господарювання за три, шість,
дев'ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації
протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним
днем податкового періоду. У разі коли суб'єкт господарювання
пільгами не користується, звіт не подається.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Але ж ми на спецрежимі з початку року. І яку дату тоді зазначати в колонці де вказується дата початку користування пільгами?
Завжди зазначали, що ця дата починається з початку року, а зараз виходить, що за 1 квартал не подав звітність, а за 2 квартал подаю і якось не логічно буде вказувати, що початок користування пільгами - 01.04.2016.
І щось взагалі мої звіти не приходять в податкову. Повідомлення мені надходить, а квитанцій нема, і в податковій його на сервері не бачуть.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

fgrubin писав:Але ж ми на спецрежимі з початку року. І яку дату тоді зазначати в колонці де вказується дата початку користування пільгами?
Завжди зазначали, що ця дата починається з початку року, а зараз виходить, що за 1 квартал не подав звітність, а за 2 квартал подаю і якось не логічно буде вказувати, що початок користування пільгами - 01.04.2016.
І щось взагалі мої звіти не приходять в податкову. Повідомлення мені надходить, а квитанцій нема, і в податковій його на сервері не бачуть.
Саме тому, що у першому кварталі пільг не було, ви ними не користувались, треба вказувати дату початку 01.04.2016. Я здав ще 8 липня, всі квитанції відразу прийшли.

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Прийшли й мені, але в податковій наголошують, що дату початку користування пільгами потрібно ставити - 01.01.2016

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

fgrubin писав:У 1 кварталі цього року в мене не було реалізації с/г продукції, а отже і не виникало податкових зобов"язань і відповідно не перераховувались кошти на спецрахунки.
У зв"язку з цим я не подавав звіт про пільги за 1 квартал керуючись порядком складання цього звіту, відповідно до якого, у разі коли суб'єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.
Але в податковій кажуть, що спецрежимники повинні подавати цей звіт навіть без показників, прописуючи ПДВ-шну пільгу.
Наша податкова сказала не здавати за 1 квартал, якщо не було реалізації

Юлия11
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 435 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Юлия11 »

fgrubin писав:Прийшли й мені, але в податковій наголошують, що дату початку користування пільгами потрібно ставити - 01.01.2016

Це буде не логічно і суперечитиме інструкції по заповненню даного звіту. Я б поставила 01.04.16

Бабушка
Гений
Гений
Дякував (ла): 139 разів
Подякували: 120 разів

Повідомлення Бабушка »

Юлия11 писав:
fgrubin писав:Прийшли й мені, але в податковій наголошують, що дату початку користування пільгами потрібно ставити - 01.01.2016

Це буде не логічно і суперечитиме інструкції по заповненню даного звіту. Я б поставила 01.04.16

Звіт подається за півріччя (наростаючим) і якщо в першому кварталі не подали, то другий квартал це півріччя і період користування пільгою буде з 01.01.2016р по 30.06.2016р

ДианаДиана
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення ДианаДиана »

Добрый день всем!!! Поделитесь, кто уже сдавал уточненку по с/х в этом году - как заполнить додаток 10 - просто написать как должно быть правильно???!!!!!

ДианаДиана
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення ДианаДиана »

на 0-800- в налоговой сказали - " ще питання не узгодженно, звертайтесь за офіційним розясненням"#g_cray2#
в баланс агро сказали - писать только разницу#smile3#

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

Бабушка писав:
Юлия11 писав:

Звіт подається за півріччя (наростаючим) і якщо в першому кварталі не подали, то другий квартал це півріччя і період користування пільгою буде з 01.01.2016р по 30.06.2016р
Якщо пільги не буде у перших трьох кварталах, а виникне у четвертому, то який період вказувати у звіті?

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”