= Бухгалтерские ПРОВОДКИ: спрашиваем, помогаем, уточняем =

Инна1985
УченикУченик

Повідомлення Инна1985 »

Подскажите пожалуйста, можно ли поставить на приход в (фирма ТОВ)не новый личный комп, как это сделать, какие для этого нужны документы? спасибо!!!

Лёлька)))
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 9 разів

Повідомлення Лёлька))) »

Лёлька))) писав:
Люлик писав:
Лёлька))) писав:Добрый день, подскажите: на какой счет отнести стоимость запчастей на ремонт собственными силами полуприцепа (деятельность-грузоперевозки), при условии, что ни одной грузоперевозки не было: ДТ 23 или 91 Кт 207. И зарплату водителя на какой счет 23 или 91? Спасибо.
а какая стоимость запчастей и какие именно запчасти?
рессоры, балансир, сайлентблок балансира-19450,00 (общая стоимость)

Прошу, помогите разобраться.

Лёлька)))
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 53 рази
Подякували: 9 разів

Повідомлення Лёлька))) »

Инна1985 писав:Подскажите пожалуйста, можно ли поставить на приход в (фирма ТОВ)не новый личный комп, как это сделать, какие для этого нужны документы? спасибо!!!
Нужен договор (покупка, аренда, временное пользование, бесплатно или нет), накладная или акт приемки передачи.

Учетчица
Гений
Гений
Дякував (ла): 54 рази
Подякували: 199 разів

Повідомлення Учетчица »

Кто уже завел 316 счет для учета валюты на распределительном счете в банке?

g.let
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 375 разів

Повідомлення g.let »

Natalenna писав:Я відкрила собі у 1с ще один рахунок по ПДВ і заношу по ньому виписки у день, коли є перерахунок грошей Дт 313 Кт 311
У день списання ПЗ Дт 641/ПДВ Кт 313
А решта грошей рядок 1 з витягу - залишок на спецрахунку. Не знаю чи правильно я роблю, але дійшла до такого висновку.
Цікаво, як інші вийшли із ситуації?
Что такое ПЗ????
и еще
после этих манипуляций сумма к уплате в бюджет остается висеть на Дт 6415 чтоли??

у меня от предыдущего буха осталось неверное сальдо на 6415, т.е. не подгонялись цифры под декларацию. Обороты за месяца я подчистила, теперь они идут с декой, а вот сальдо на конец не идет с незапамятных времен. КАК подогнать под Деку? плиииз помогите

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

g.let писав:
Natalenna писав:Я відкрила собі у 1с ще один рахунок по ПДВ і заношу по ньому виписки у день, коли є перерахунок грошей Дт 313 Кт 311
У день списання ПЗ Дт 641/ПДВ Кт 313
А решта грошей рядок 1 з витягу - залишок на спецрахунку. Не знаю чи правильно я роблю, але дійшла до такого висновку.
Цікаво, як інші вийшли із ситуації?
Что такое ПЗ????
и еще
после этих манипуляций сумма к уплате в бюджет остается висеть на Дт 6415 чтоли??

у меня от предыдущего буха осталось неверное сальдо на 6415, т.е. не подгонялись цифры под декларацию. Обороты за месяца я подчистила, теперь они идут с декой, а вот сальдо на конец не идет с незапамятных времен. КАК подогнать под Деку? плиииз помогите
ПЗ - це податкове зобов'язання.
Ви раніше оплату відображали як Дт 6415 Кт 311, а тепер транзитом використовується спецрахунок.
Вона висіти не буде, адже якщо у Вас ПДВ до оплати, то за результатами місяця у Вас кредитове сальдо на 6415. А зі спецрахунку ви відносите рівно ту суму на 6415, яка по деці до сплати.
По Вашому другому питанню у мене була аналогічна ситуація, на різниці у 30 грн. я плюнула і залишила все як є. Я брала від початку ведення всього в 1с.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Natalenna »

#help# Я все мучуся із 91 рах. У ми крім монтажу, перепродажу, ще виготовляємо свою продукцію (по монтажу), яка потім продається. Півроку нічого не виготовлялося. Отримали аванс у квітні, але виготовляти і відгружати продукцію будемо в липні.
Питання таке: Як мені закривати 91 рах.? Я бачила такі варіанти:
1) на 949 і все, бо не було виробництва
2) на 39 а потім включати у с/в вигот. продукції, робіт, коли дійсно буде виготовлятися
3) на 90 (Лист якийсь був у Віснику), але тут я не зовсім згідна, бо хіба може бути собівартість, якщо нема реалізації?
4) загальновиробничі витрати змінні, з дати підписання договору акумулювати на 23 рах а потім включити у собівартість, коли продукція виготовиться і реалізується.
А як правильно? У мене там амортизація ОЗ, зарплата ЗВ персоналу, і комуналка по цих приміщеннях.
Хочеться зробити 1 раз правильно.
#help#

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

За інструкцією http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0893-99/page18
в кореспонденції з Кт 91 застосовуються тільки 23 і 90.
Якщо немає випуску продукції, то спишіть зразу на 903, це ж не прямі витрати по конкретній продукції.

В 1С 8,2 по одному підприємству я ніяк не можу розколупати алгоритм документу Закриття місяця, саме закриття рахунку 91, мабуть десь не всі найстройки зроблені. Якийсь він дуже загадковий цей документ.

g.let
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 375 разів

Повідомлення g.let »

Natalenna писав: Ви раніше оплату відображали як Дт 6415 Кт 311, а тепер транзитом використовується спецрахунок.
Вона висіти не буде, адже якщо у Вас ПДВ до оплати, то за результатами місяця у Вас кредитове сальдо на 6415. А зі спецрахунку ви відносите рівно ту суму на 6415, яка по деці до сплати.
По Вашому другому питанню у мене була аналогічна ситуація, на різниці у 30 грн. я плюнула і залишила все як є. Я брала від початку ведення всього в 1с.
все бы так, как вы говорите, но с самого начала (а это аж 2012 год) сальдо на 6415 дебетовое #g_cray#
я подала письмо в налоговую на сверку на 30.01.2015 и хочу по их цифрам и своим декларациям выйти на сегодняшнюю цифру
но как это сделать???? #help#

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Natalenna »

g.let писав:
Natalenna писав: Ви раніше оплату відображали як Дт 6415 Кт 311, а тепер транзитом використовується спецрахунок.
все бы так, как вы говорите, но с самого начала (а это аж 2012 год) сальдо на 6415 дебетовое #g_cray#
я подала письмо в налоговую на сверку на 30.01.2015 и хочу по их цифрам и своим декларациям выйти на сегодняшнюю цифру
но как это сделать???? #help#
я виправляла аж із 2005 р. і не один тиждень сиділа #wall#

Відповісти

Повернутись до “Загальні питання бухгалтерського обліку”