Лёлька))) писав:Добрый день, подскажите: на какой счет отнести стоимость запчастей на ремонт собственными силами полуприцепа (деятельность-грузоперевозки), при условии, что ни одной грузоперевозки не было: ДТ 23 или 91 Кт 207. И зарплату водителя на какой счет 23 или 91? Спасибо.
а какая стоимость запчастей и какие именно запчасти?
Инна1985 писав:Подскажите пожалуйста, можно ли поставить на приход в (фирма ТОВ)не новый личный комп, как это сделать, какие для этого нужны документы? спасибо!!!
Нужен договор (покупка, аренда, временное пользование, бесплатно или нет), накладная или акт приемки передачи.
Natalenna писав:Я відкрила собі у 1с ще один рахунок по ПДВ і заношу по ньому виписки у день, коли є перерахунок грошей Дт 313 Кт 311
У день списання ПЗ Дт 641/ПДВ Кт 313
А решта грошей рядок 1 з витягу - залишок на спецрахунку. Не знаю чи правильно я роблю, але дійшла до такого висновку.
Цікаво, як інші вийшли із ситуації?
Что такое ПЗ????
и еще
после этих манипуляций сумма к уплате в бюджет остается висеть на Дт 6415 чтоли??
у меня от предыдущего буха осталось неверное сальдо на 6415, т.е. не подгонялись цифры под декларацию. Обороты за месяца я подчистила, теперь они идут с декой, а вот сальдо на конец не идет с незапамятных времен. КАК подогнать под Деку? плиииз помогите
Natalenna писав:Я відкрила собі у 1с ще один рахунок по ПДВ і заношу по ньому виписки у день, коли є перерахунок грошей Дт 313 Кт 311
У день списання ПЗ Дт 641/ПДВ Кт 313
А решта грошей рядок 1 з витягу - залишок на спецрахунку. Не знаю чи правильно я роблю, але дійшла до такого висновку.
Цікаво, як інші вийшли із ситуації?
Что такое ПЗ????
и еще
после этих манипуляций сумма к уплате в бюджет остается висеть на Дт 6415 чтоли??
у меня от предыдущего буха осталось неверное сальдо на 6415, т.е. не подгонялись цифры под декларацию. Обороты за месяца я подчистила, теперь они идут с декой, а вот сальдо на конец не идет с незапамятных времен. КАК подогнать под Деку? плиииз помогите
ПЗ - це податкове зобов'язання.
Ви раніше оплату відображали як Дт 6415 Кт 311, а тепер транзитом використовується спецрахунок.
Вона висіти не буде, адже якщо у Вас ПДВ до оплати, то за результатами місяця у Вас кредитове сальдо на 6415. А зі спецрахунку ви відносите рівно ту суму на 6415, яка по деці до сплати.
По Вашому другому питанню у мене була аналогічна ситуація, на різниці у 30 грн. я плюнула і залишила все як є. Я брала від початку ведення всього в 1с.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
#help# Я все мучуся із 91 рах. У ми крім монтажу, перепродажу, ще виготовляємо свою продукцію (по монтажу), яка потім продається. Півроку нічого не виготовлялося. Отримали аванс у квітні, але виготовляти і відгружати продукцію будемо в липні.
Питання таке: Як мені закривати 91 рах.? Я бачила такі варіанти:
1) на 949 і все, бо не було виробництва
2) на 39 а потім включати у с/в вигот. продукції, робіт, коли дійсно буде виготовлятися
3) на 90 (Лист якийсь був у Віснику), але тут я не зовсім згідна, бо хіба може бути собівартість, якщо нема реалізації?
4) загальновиробничі витрати змінні, з дати підписання договору акумулювати на 23 рах а потім включити у собівартість, коли продукція виготовиться і реалізується.
А як правильно? У мене там амортизація ОЗ, зарплата ЗВ персоналу, і комуналка по цих приміщеннях.
Хочеться зробити 1 раз правильно.
#help#
За інструкцією http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0893-99/page18
в кореспонденції з Кт 91 застосовуються тільки 23 і 90.
Якщо немає випуску продукції, то спишіть зразу на 903, це ж не прямі витрати по конкретній продукції.
В 1С 8,2 по одному підприємству я ніяк не можу розколупати алгоритм документу Закриття місяця, саме закриття рахунку 91, мабуть десь не всі найстройки зроблені. Якийсь він дуже загадковий цей документ.
Natalenna писав:
Ви раніше оплату відображали як Дт 6415 Кт 311, а тепер транзитом використовується спецрахунок.
Вона висіти не буде, адже якщо у Вас ПДВ до оплати, то за результатами місяця у Вас кредитове сальдо на 6415. А зі спецрахунку ви відносите рівно ту суму на 6415, яка по деці до сплати.
По Вашому другому питанню у мене була аналогічна ситуація, на різниці у 30 грн. я плюнула і залишила все як є. Я брала від початку ведення всього в 1с.
все бы так, как вы говорите, но с самого начала (а это аж 2012 год) сальдо на 6415 дебетовое #g_cray#
я подала письмо в налоговую на сверку на 30.01.2015 и хочу по их цифрам и своим декларациям выйти на сегодняшнюю цифру
но как это сделать???? #help#
Natalenna писав:
все бы так, как вы говорите, но с самого начала (а это аж 2012 год) сальдо на 6415 дебетовое #g_cray#
я подала письмо в налоговую на сверку на 30.01.2015 и хочу по их цифрам и своим декларациям выйти на сегодняшнюю цифру
но как это сделать???? #help#
я виправляла аж із 2005 р. і не один тиждень сиділа #wall#