2-а група

Загальні питання, ставка податку, книга обліку доходів
cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Люлик писав:
Tasa писав:Хлопчики і дівчатка, підкажіть хто знає...
ФОП 2група КВЕД 4778 "Роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах" - чи може продати запасні чатини і деталі до бензоінструменту юридичній особі (бюджетнику) ?
Бо щось мені це дуже не подобається...
Взагалі чи можна такі запчастини, деталі і комплектуючі "впихнути" у цей КВЕД ?
Дякую.
Очень сомневаюсь, так КВЕД розничная торговля (не беря во внимание название далее), а продажа будет юр. лицу, а соот. это уже опт
+1. Мы когда-то эту тему обсуждали. Popen сбрасывал целую статью. Продажа юридическому лицу (независимо от количества) считается оптовой торговлей.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1932 рази
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

cometa писав:
Люлик писав:
Tasa писав:Хлопчики і дівчатка, підкажіть хто знає...
ФОП 2група КВЕД 4778 "Роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах" - чи може продати запасні чатини і деталі до бензоінструменту юридичній особі (бюджетнику) ?
Бо щось мені це дуже не подобається...
Взагалі чи можна такі запчастини, деталі і комплектуючі "впихнути" у цей КВЕД ?
Дякую.
Очень сомневаюсь, так КВЕД розничная торговля (не беря во внимание название далее), а продажа будет юр. лицу, а соот. это уже опт
+1. Мы когда-то эту тему обсуждали. Popen сбрасывал целую статью. Продажа юридическому лицу (независимо от количества) считается оптовой торговлей.
Дякую, дівчатка. #curtsey#
Отож і я так собі думаю... Але вони (ФОПи) такі розумні, поки донесеш до них - головне аргументувати штрафами-страшилками, по-іншому не чують...

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

cometa писав:
эти понятия закреплены в инструкциях статистики, если мне не изменяет память
вот темы, в которых затрагивалось понятие опта http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst15968.aspx http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst12689p3.aspx

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Люлик писав:
cometa писав:
вот темы, в которых затрагивалось понятие опта http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst15968.aspx http://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst12689p3.aspx
Так, я бачила, дякую. Я теж так собі розрізняла завжди - роздрібний це продаж "кінцевому споживачу"...
Я так розумію, що треба додати види діяльності для опту і послуг населенню (оскіли ФОП хоче надавати послуги населенню з ремонту)...
Це до держреєстратора, так ? А в податову тепере не треба, свідоцтва ж відмінили наче ? І в статистику теж не треба ? всі дані вони мають отримати від держреєстратора ? Правильно ?
Дякую.

Zaza
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 30 разів

Повідомлення Zaza »

Tasa писав:
Люлик писав:
cometa писав:
Так, я бачила, дякую. Я теж так собі розрізняла завжди - роздрібний це продаж "кінцевому споживачу"...
Я так розумію, що треба додати види діяльності для опту і послуг населенню (оскіли ФОП хоче надавати послуги населенню з ремонту)...
Це до держреєстратора, так ? А в податову тепере не треба, свідоцтва ж відмінили наче ? І в статистику теж не треба ? всі дані вони мають отримати від держреєстратора ? Правильно ?
Дякую.
В налоговую надо по-любому! Подаете Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, показываете добавленный КВЕД, заказываете Вытяг з реєстру платників ЕП. Это документ вместо св-ва платника ЕП.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Zaza писав: В налоговую надо по-любому! Подаете Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, показываете добавленный КВЕД, заказываете Вытяг з реєстру платників ЕП. Это документ вместо св-ва платника ЕП.
Ви, мабуть, не зрозуміли - ФОП і так платник ЄП на 2 групі, мене цікавить тільки додати види діяльності до вказаних колись раніше при реєстрації. Витяг - то вже опісля.

Zaza
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Zaza »

Tasa писав:
Zaza писав: В налоговую надо по-любому! Подаете Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, показываете добавленный КВЕД, заказываете Вытяг з реєстру платників ЕП. Это документ вместо св-ва платника ЕП.
Ви, мабуть, не зрозуміли - ФОП і так платник ЄП на 2 групі, мене цікавить тільки додати види діяльності до вказаних колись раніше при реєстрації. Витяг - то вже опісля.
Нет, я всё правильно поняла: добавляете КВЕД в палате + сообщаете об этом ГНИ заявлением.

Татьяна47
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Татьяна47 »

Подскажите пожалуйста, что должен иметь при себе продавец, когда приходит проверка в магазин. Я единоналожник 2гр. Что они имеют право потребовать, кроме книги доходов? И то она у бухгалтера.

Zaza
Мудрец
Мудрец

Повідомлення Zaza »

Татьяна47 писав:Подскажите пожалуйста, что должен иметь при себе продавец, когда приходит проверка в магазин. Я единоналожник 2гр. Что они имеют право потребовать, кроме книги доходов? И то она у бухгалтера.
Должен быть договор аренды помещения, уставные документы/копии ФО-Па, св-во ЕН (если вносили изменения - вытяг из реестра плательщиков ЕН), договора с наемными (если они у вас работают), книга учета доходов, журнал регистрации проверок - вот, в принципе и все документы.

Татьяна47
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 20 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Татьяна47 »

Zaza писав:
Татьяна47 писав:Подскажите пожалуйста, что должен иметь при себе продавец, когда приходит проверка в магазин. Я единоналожник 2гр. Что они имеют право потребовать, кроме книги доходов? И то она у бухгалтера.
Должен быть договор аренды помещения, уставные документы/копии ФО-Па, св-во ЕН (если вносили изменения - вытяг из реестра плательщиков ЕН), договора с наемными (если они у вас работают), книга учета доходов, журнал регистрации проверок - вот, в принципе и все документы.
Т.е. в принципе из документов ведения учёта обязательна только книга учёта доходов. Первичка на приход вообще их не должна интересовать?

Відповісти

Повернутись до “2-я група. Фізичні особи-підприємці”